reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie mleko?

reklama
Hipp bebiko enfamil ale to tylko chwilowe na stale zostaliśmy przy bebilonie teraz juz przy 4 i tylko na noc żadko rano ale mu smakuje jak kupiłam jakieś mleko bananowe dla urozmajcenia to nie chciał pić .

U nas młodzian pił Aptamil (Bebilon), jednak z racji nietolerancji przeszliśmy na Hipp bezlaktozowe. Jeśli dziecko nie ma żadnych wskazań medycznych przy wyborze mleka, wybór jest ogromny. Wśród moich znajomych chwali się Bebiko i mleko z Rossmana.

A co do podawaniu mleka krowiego małemu dziecku, wolę to przemilczeć...

Ja też używałam Bebilonu albo tego mleka z Rossmana, ale później odstawiłam karmienie piersią... Na pewno najlepiej samemu wyprobować co będzie najlepsze dla naszej pociechy

Kiedy dziecko jest w pewnym wieku,to przecież pierś trzeba odstawić,pytanie tylko kiedy jest ten najbardziej odpowiedni,właściwy moment,od tego zacznijmy. Akurat także podawałam swojemu dziecku Bebilon,nie jest drogie a smakowało wiec warto.

Ale 14latek jeszcze ujdzie? :-D A jakieś ważne "trzeba" poza tą względną niestosownością?
Śmiem twierdzić, że dziecko samo w końcu się odstawi gdy będzie w stanie zaspokajać swoje potrzeby w inny sposób :-)

reklama
Może wyraziłam się mało precyzyjnie,ale chodziło mi właśnie o to aby nie dopuścić do tego iż karmimy kilkuletnie dziecko piersią,bo to co najmniej niestosowne. Nie napisze w jakim wieku trzeba konkretnie odstawić bo poniekąd jest to indywidualna kwestia.

Do góry