reklama

Jedna czy dwie kreski ?

reklama
A skąd pewność? Tak jak pisałam, testy mogą wyjść dodatnie nie tylko przy ciąży.
Gdybym nie miała pewności to bym nie pisała. 14 dni po terminie @ byłam u gin ciąży nie widział. Dostałam tabletki na wywołanie. Dzień po wizycie u gin zrobiłam test żeby się upewnić że nie ma ciąży bo może nic nie widział jeszcze. Wyszła mi jasna kreska testową na teście i w ten sam dzień wzięłam luteine. Ona ma za zadanie wywołać okres jeśli sam nie przychodzi i ciąży nie ma albo jak jest ciaza to ja podtrzymać. Mimo że wzięłam tabletkę pierwsza luteiny to po południu już okres miałam. Więc na 100% ciąży nie było.

Tu piszesz co innego A post wyżej napisałaś co innego. Wyżej piszesz że jeśli nie ma hormonu ciazowego to test wyjdzie negatywny A w tym poście napisałaś że testy nie wychodzą dodatnie tylko przy ciąży.
Ale napisałam dokładnie to samo. Chodzi o hormon hcg, który te testy wykrywają. Może miałaś wadliwe testy. Nie będę Cię przekonywać do moich racji. Ja będę się trzymać swojego zdania. Ty wiesz swoje a ja Ci nic nie będę tłumaczyć.Pozostawiam swój post bez odbioru. Nie będę z Tobą polemizować.

Ale napisałam dokładnie to samo. Chodzi o hormon hcg, który te testy wykrywają. Może miałaś wadliwe testy. Nie będę Cię przekonywać do moich racji. Ja będę się trzymać swojego zdania. Ty wiesz swoje a ja Ci nic nie będę tłumaczyć.
Nie wiem w jakim sensie wadliwe testy miałam z apteki był prawidłowo wykonany i data ważności była. Test otworzyłam dopiero przy wykonywaniu to w domu. A wynik został odczytany do 5 minut. Nie dłużej.

Z resztą na forum jest wiele dziewczyn które miały coś takiego że kreski blade A ciąży nie było. Co innego jak bym była jedyną osobą na tym forum ale jest wiele dziewczyn. Więc chyba coś w tym jest. Nie mniej jednak każdy wynik testu ciazowego powinien być potwierdzony wizyta u gin.

Nie ma wątpliwości test negatywny co prawda wykonany teraz ale gdyby miało coś być to by wyszło.
Test ciążowy wykonuje się z porannego moczu ponieważ jest najwięcej hormonu. Owszem test ciążowy może wykryć ciążę z moczu po południowego ale nie musi ponieważ może być to ciaza jeszcze wczesna i test nie wykryje.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry