HappyElephant
Fanka BB :)
Nigdy nie brałam, a też mam dni, że wciąż jestem głodna i lodówki nie zamykamZastanawiam się czy przypadkiem dupek nie dokłada tu swojego? Czytałam, że u niektórych kobiet wzmaga się po nim apetyt![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nigdy nie brałam, a też mam dni, że wciąż jestem głodna i lodówki nie zamykamZastanawiam się czy przypadkiem dupek nie dokłada tu swojego? Czytałam, że u niektórych kobiet wzmaga się po nim apetyt![]()
Ja w sobotę tyle co skończyłam jeść młode ziemniaczki z mlekiem zsiadłym i koperkiem, przyjechał mój P. i zabrał nas do przyszłych teściów na podwórko. Oczywiście akurat obiad lądował na stole, więc wsunęłam kolejną porcję ziemniaków tym razem z ogórkiem kiszonym, w zasadzie to był prawie cały słoik ogórkówNigdy nie brałam, a też mam dni, że wciąż jestem głodna i lodówki nie zamykam![]()
Ja mam 4 dodatkowe kg po zimie. Po Wielkanocy miałam zrzucać z siostra, wzajemnie się motywujące. A tu niespodzianka w postaci dwóch kreseczek. Także pluje sobie w brodę, że tak źle się zimą prowadziłam. W ciąży z pierwszym synem jadłam co chciałam i ile chciałam. Okazało się, ze mam cukrzycę ciążowa. Musiałam przejść na dietę, nie było łatwo, ale od tego się zaczęło. Zaczęliśmy w domu jeść zdrowiej. Niestety moje początkowe zaniedbania doprowadziły do nadwagi, która było mi baaaardzo ciężko zrzucić. Udało się dopiero po 1,5 roku, do zdrowego odzywiania doszedl sport. W ciąży z drugim synkiem od razu wykupilam dietę dla ciężarnych z cukrzycą. W pierwszym trymestrze nie było tam dodatkowych kalorii, dopiero w drugim + ok 300. Uniknelam cukrzycy ciążowej, przytulam 12kg, bo nie ukrywam trochę oszukiwałam . Do 7-8 miesiąca ciąży cwiczylam, chodziłam z kijkami. Po ok pół roku wróciłam do wagi z przed ciąży. Teraz musiałam porzucić sport, bo mam bóle przy bliźnie, cierpię psychicznie, bo uwieliam ćwiczyć. Czasami wyskocze na małą przejażdżkę albo wskocze na orbitreka. Wszystko na spokojnie. Ale to i tak dużo mniej niż w poprzedniej ciąży.
W każdej ciąży w pierwszym trymestrze mam niesamowitą chęć na wyraźne przyprawy, przeważnie czosnkowe. Ze słodyczy tylko lody.
Chyba ma związek o ile pamietam z drugiej ciąży. Bo tez bralam cala ciążę i musiałam lezecJa się chyba muszę zacząć ograniczaćBo mam takie skrajności, że albo nie jem nic, bo mi nic nie smakuje i wszystko jest blee, albo wciągam jak odkurzacz bo ciągle głodna jestem. W zeszłe wakacje miałam wagę 52, ale do zimy trochę mi się przybrało tak na 55kg. Pod koniec grudnia zaszłam w ciążę, którą poroniłam w lutym i waga się wahała od 56-58. A wczoraj po dwóch obiadach na wadze wybiło równiutkie 60kg. Przeraża mnie to, że tak szybko tyję, ale ciężko mi zapanować nad głodem. Zastanawiam się czy przypadkiem dupek nie dokłada tu swojego? Czytałam, że u niektórych kobiet wzmaga się po nim apetyt
![]()
Ja mogę juz po prostu nie pamiętać. Zalezy chyba kto jakie ma tendencjeJa biorę dupka i nie widzę zależności.