reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

już tyle urosłem, urosłam !!!

reklama
ale fajnie, że nie tylko moja Martyna taka wielka, nie jestem sama z wielkim dzieckiem!! moja ważyła po porodzie 4460g, 10.kwietnia idziemy na kontrolę, pewnie będzie z 6,5kg bo ostatnio 2tyg temu na wizycie było 5990g...

Ale fajnie ze jest nas troche wiecej z naszymi "kruszynkami".:tak::tak:;-).Powiem Wam ze wczoraj specjalnie zajrzalam do zdjec poniewaz mam tam zdjecia siostrzenca jak byl w wieku mojej corci i powiem ze mimo tego ze on mial mniejsza wage urodzeniowa o pol kg to wygladal podobnie a teraz jest super szczuply.Mam nadzieje ze moja core tez tak "wyciagnie".;-).

To skoro dziecko w 5 miesiecy podwaja wagę urdzeniową to Oli powinien ważyć 4, 5kg w 5 miesięcy.Teraz ma 3 miesiące i wczoraj był ważony i waży 3700kg.
Czyli chyba ok?

E-stera sprawdzilam na centylach i Twoj synus nie miesci sie na skali ale trzeba brac pod uwage to ile ma wzrostu a takze to ze urodzil sie bardzo malutki.

Esti Olis dobrze waży i myśle, ze jak bedzie miał 5 mieisiecy to bedzie wazył wiecej niz 4,5 kg.
Katarzyno - Joanno mojej koleżanki syn ma poł roku i ma 74 cm ost wstawiłam zdjecia jego i Dawida i Marcel jest naprawde wzrostem olbrzymi bo miedzy nimi jest 10 cm różnicy. Twoj ma 2 miesiace i ma 70 cm, kurcze ale długąsny.
Ja notomiast jak sie oddoje to moje mleko jest wręcz przezroczyste, jak woda :baffled:

a ja sie wydoje ok 150 ml i ciul przezroczyste :-(. Dodaje do niego 2 łyżki sztucznego żeby było bardziej wartościowe.

reklama
Salik ale Dawid waży 5500 kg., wiec jemu moge sobie pozwolic na dopalacza w mleku moim a twoje mleczko zupełnie wystarczające jest.

Do góry