reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

u nas tez dzis na drugie sniadanko maqckowy ryz z jablkiem, z tym , ze ja w garnuszku poddusilam, nie smazylam na patelni. Moze nie bylo fajerwerkow, ale porcyjka ladnie zjedzona.:tak:
pierwsze sniadanko caly czas butla. Kiedy sie na dobre odstawia mm?

reklama
A to my parówkę trzy razy w tygodniu jemy środy i weekend,muszę jeszcze wypróbować Makuckowy ryż z jabłakami,i się pochwalić bo drugi dzień ładnie kanapeczki zjadła na śniadanko z żóltym serem pierwszy raz i pasztecik ale to już któryś raz a i w weekend pierwszy raz sporo banana zjadła bo do tej pory to nim pluła,tylko nie wiem czy jej nie uczulił bo poliki miała czerwone i muszę spróbować za jakiś czas znowu a i kiwi też jej smakuje.

U nas też parówki się chyba przejadły... Kiedyś to był pewnik, ale ostatnio trochę zje, a potem rozrzuca po kuchni, ale to może dlatego, że jej kroję na kawałki... Następnym razem podam jej w całości i zobaczę, co będzie. Kanapek niestety nie raczy spożyć. Chlebek tylko na sucho, trzyma w łapce, biega po mieszkaniu i podjada, a potem rozrywa na kawałki i rozrzuca... Rano pije mleczko, na na śniadanie na ogól dostaje płatki owsiane albo mannę na mleku z owocami. Ostatnio zrobiłam jej galaretkę z kurczaka, ale cieszyła się średnim powodzeniem.

Ika jeśli jej coś wyskoczyło na policzkach , to bardziej obstawiałabym kiwi niż banana. Bo ten pierwszy częściej uczula.
Aha , a jakie pasztety podajecie?własnej roboty?czy kupne?może polecicie jakiś.:eek:
Makuc moja pije mleko ranne o 5. 30, potem spi do około 8 , i jak wstanie to nie chce się jej jeść.:-D dopiero koło 10tej coś przekąsi.

U nas ostatnio troszke bunt jedzeniowy był tzn Patryk nie zjadał wszystkiego do końca, jak to zwykle czynił ;-) Zwalam to na karb ząbków i choroby, ale widze, że już chyba mija. Generalnie zje raczej wszystko co mu dam, tylko teraz musi mieć swoją łyżeczke/widelczyk bo będzie jęczał :confused2: troche przy tym nabałagani ale i tak jestem dumna bo całkiem nieźle mu to idzie :-)

No i musze się pochwalić bo w weekend zrobiłam pierwszy raz klopsiki z indyka dla Patryka :-) dwa zjadł odrazu a reszte czyli jakieś 16 szt zamroziłam, musze tylko jakiś sosik do nich wymyślić i bedzie super :happy:

Niestety ryżu z jabłkiem nie moge mu zrobić bo u nas jabłuszko uczula :-(

elusia możliwe ze to kiwi tylko ze jadła go tylko plasterek bo pierwszy raz a banana to prawie całego wciągła,a co do pasztetów to ja jej kupny z kurczaczka daję bo takiego swojego nie umiem robić i czasu brak.
roxannka moja tez się klopsikami zajada ostatnio

reklama
Ika jeśli jej coś wyskoczyło na policzkach , to bardziej obstawiałabym kiwi niż banana. Bo ten pierwszy częściej uczula.
Aha , a jakie pasztety podajecie?własnej roboty?czy kupne?może polecicie jakiś.:eek:
Makuc moja pije mleko ranne o 5. 30, potem spi do około 8 , i jak wstanie to nie chce się jej jeść. dopiero koło 10tej coś przekąsi.

elusia, ja mojej Hani wczoraj pierwszy raz dałam pasztet - muszę się pochwalić, że sama zrobiłam :-D
a w zasadzie zrobiłyśmy razem, bo Hania ostatnio chętnie mi asystuje w kuchni. Wyszedł niezły, obie się zajadałyśmy
(choć przyznam, że taki domowy pasztet to mało ekonomiczna potrawa)

Harmonogram też mamy trochę rozjechany, Hania o 6,3 pije mleko i budzi się ok 9, śniadanie o 9,3
Od poniedziałku wracamy do żłobka, więc wszystko się unormuje

Do góry