reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

Owsianka na krowim, ost. błyskawiczna chyba z lidla lub biedronki. Dla mojej małej musi być dość rzadka i zmielona blenderem ;) w innym wypadku pluje. Nie słodzę i nie dodaję niczego.
W czasie kiedy miała alergię na mleko - całe szczęście minęło, gotowałam na wodzie i miksowałam z bananami, jabłkami, rodzynkami lub suszonymi śliwkami.

U nas dziś zupa z brukselką :) Mój M twierdzi, że chyba biorę udział w jakimś tajnym konkursie na zupę, bo zupa jest codziennie - a gotuję co 2-3 dni i tak mi weszło w krew, że sobie nie wyobrażam domu bez zupy ;)

Już planuję następną: fasolową lub buraczkową z prażuchą, mniam

reklama
Owsianka na krowim, ost. błyskawiczna chyba z lidla lub biedronki. Dla mojej małej musi być dość rzadka i zmielona blenderem ;) w innym wypadku pluje. Nie słodzę i nie dodaję niczego.
W czasie kiedy miała alergię na mleko - całe szczęście minęło, gotowałam na wodzie i miksowałam z bananami, jabłkami, rodzynkami lub suszonymi śliwkami.
Dzięki:-)
Moja właśnie jest na bebilonie pepti.
Może spróbuję tak zrobić jak napisałaś, na wodzie.

ja robie na wodzie i dodaje owocki jak lasotka, teraz jak Maura odstawila butle, to czasem mm dodam.

Dajecie dzieciaczkom kawe Inke, jak czesto mozna podawac? i jaka, zwykla rozpuszczalna czy do zaparzania? Ja zrobilam Mauruni ostatnio na mm taka slabiutka rozpuszczalna i wypila wszystko!(90ml) Ja bylam szczesliw, bo mm nie chce pic, a ona byla przeszczesliwa, ze z mama kawusie pije:)

Kania, u nas na topie sa rownież rozmrożone truskawki - trochę je rozgotowuję i mieszam ze wszystkim jak wyżej :)

Moriam, próbowałam podawać i kakao i inkę, ale nie smakowało, monte z resztą też nie. Myślę, że inke można spokojnie podawać, bo przecież to jęczmień, a z kakao ostrożnie bo może powodować zatwardzenie (ja chciałam podać w czasie biegunki, żeby.. nie wiecie;))

moriam Franek już jakiś czas temu pił inkę. Potem mu się odwidziało,a teraz znowy zapałał miłością:-D. Robię mu taką jak sobie-rozpuszczalną. I najlepiej,jak jest w moim kubku(że niby moje picie pije;-):-D).

A owsianki jeszcze nie robiłam i...nie wiem,jak się za nią zabrać:zawstydzona/y:

emiliab ja też mojej jeszcze nie dawałam owsianki i mam pewne obaw bo ona zrobiła się wybredna i mało je. Często jej coś daje a ona nie wezmie do buzi tylko odrazu mówi nie i kręci głową.
np dziś frajerka ze mnie bo dostała na probe kawałek bułki z masłem i łososiem i wstawiłam parówke. Jadła kanapke dopoki parówka nie zjechała na stół. Momentalnie łosoć został wypluty.

emiliab ja też mojej jeszcze nie dawałam owsianki i mam pewne obaw bo ona zrobiła się wybredna i mało je. Często jej coś daje a ona nie wezmie do buzi tylko odrazu mówi nie i kręci głową. np dziś frajerka ze mnie bo dostała na probe kawałek bułki z masłem i łososiem i wstawiłam parówke. Jadła kanapke dopoki parówka nie zjechała na stół. Momentalnie łosoć został wypluty.
Dawidowe moja też tak robi, nawet nie spróbuje a już nie chce...
Dzięki za odzew i rady :-)

moje jedzą jak mają humor owsiankę i zależy co dam do środka, rodzynki wypluwane, banan musi być zmielony. W sumie mieszkam z kaszą manną i wtedy wsuwają. A co do plucia to u nas jak im coś nie smakuje też plują, i wybierają co chcą. No ale ważne, że coś jedzą. Z głodu nie umrą.

reklama
Do góry