reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie maluszkow

:-D :-D :-D Po jajku nie było żadnej niepokojącej reakcji :-D Czyli mały od dzisiaj wcina już całe jajko, zastanawiam się tylko ile razy w tygodniu może je jeść.

reklama
lena to ale żarłoczek mleczny z Gai :) Natan tez pije ok 5 razy na dobę ale maksymalnie 150-180
anecznik to super ze małemu nic nie jest po jajku. jak sie wprowadza jajko w ok 11-12 m-cu to podaje sie 3-4 razy w tygodniu

anecznik to super ze małemu nic nie jest po jajku. jak sie wprowadza jajko w ok 11-12 m-cu to podaje sie 3-4 razy w tygodniu

Dzięki :-) Kamil będzie w siódmym niebie :-D

Dziś dostał ogórkową :-) była ciekawa czy zje, bowiem dostał wersje light :-) ale i tak była kwaskowata :-) zajadał się aż miło było patrzeć że moja zupka mu tak smakuje :-)

Moja wczoraj i dzisiaj wcinała pomidorową z cielęciną i makaronem. Do tego jeszcze pół marchewki i troche masełka:)

anecznik jak mu nic nie wyskoczy to pewnie niech je już całe jajko, ja jeszcze troszkę odczekam ale już też się przymierzam do całego jajka :)

dziewczyny ile razy dziennie wasze dzieci dostaja mleko?? mój to piłby tylko samo mleko. co dajecie na śniadanie i kolację??

U nas Polcia mleko pije max. 2 razy dziennie - po kąpieli ok. 19:30-20 (150-200ml z łyżeczką kaszki dla zagęszczenia) . Czasem dostaje jeszcze ok. 5 rano. W między czasie w nocy dostaje koło północy kaszkę i wodę albo herbatkę do picia. A w ciągu dnia: na śniadanko je kaszkę 150 ml, potem ok. 13 obiadek, ok. 16 deserek. A w między czasie najczęściej chrupki kukurydziane, czasem jak ja jem jabłko to jej daję kawałek bo inaczej sama by mi je wyrwała z ręki i zjadła :)

czy to jest możliwe, żeby dziecko przestało lubic mleko, które dostaje? jak podaje butlę z moim mlekiem to fiif pije, a jak dam nana to pluje nim, a pije to mleko już dośc długo, od grudnia na dwójkę przeszliśmy... jak jutro też tak zrobi, kupię mu na próbę jakieś inne
kuba tak zrobil z bebiko,,pil pil i nagle mu sie odechcialo,i gerbera mielismy

Dziewczyny! chcialabym dac mlodemu jakas wedline , ale z tego co zauwazylam w drobiowych jest laktoza (!) a Filip ma skaze...znacie jakichs producentow wedlin dobrych jakosciowo bez tej cholernej laktozy?

reklama
U nas dieta dosc uboga ze wzgl na skaze...
chcialabym jakos urozmaicic diete synkowi...macie jakies sprawdzone przepisy na deserki?
oprócz gotowych sloiczkow :) manna z owocami srednio mu podchodzi, robie czasem kisiel na soczku , ale wartosc odzywcza raczej marna :(
czy moge dac synkowi np jablko z cynamonem?

Do góry