reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie maluszkow

U nas dieta dosc uboga ze wzgl na skaze...
chcialabym jakos urozmaicic diete synkowi...macie jakies sprawdzone przepisy na deserki?
oprócz gotowych sloiczkow :) manna z owocami srednio mu podchodzi, robie czasem kisiel na soczku , ale wartosc odzywcza raczej marna :(
czy moge dac synkowi np jablko z cynamonem?

pewnie, że możesz dac jabłko z cynamonem, ja podawałam z bananem, tu masz przepis
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-czerwcu-2010-f305/gotujemy-naszym-maluchom-45620/index6.html
na tym wątku tez masz inne przepisy

reklama
Parę dni temu pisałam że maluch pije mleko 3 razy dziennie, dziś to już nie aktualne.
Pierw zrezygnował z mleko ok 13 (jadł o 10 kaszkę a potem dopiero o 16 obiad), później zrezygnował z kaszki wieczornej więc przed snem kaszka, a dziś już nawet porannego mleka nie chce :szok: :szok: wstał rano pociągnął 30 ml mleka i przeczekał do 9.30 na kaszkę praktycznie bez jedzenia nie licząc skórki chleba i trochę żółtego sera.

Julka je teraz mleko przed snem i w nocy. W ciągu dnia na śniadanie kaszka z owocami, obiad, deserek (owocki), i w tzw międzyczasie biszkopty, chrupki, paluszki itp.

Iga pije mleko tylko w nocy, w dzień nie ma mowy!!!! Absolutnie nic nie chce pić, muszę ją jakoś przekonać. Tylko kaszki zajada, rano i wieczorem po 150ml, obiadek 200,deserek owocowy i warzywa na podwieczorek.

Mam pytanie do Mam których dzieci pija mleko w nocy...myjecie zabki po tym mleku. Moj synek od kilku dni budzi sie glodny w nocy i zastanawiam sie co z zebami?

reklama
Do góry