reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Moje dzieci na szczęście tak kochają cyca że sztuczne dokarmianie im bynajmniej nie przeszkadza. Ja Magdzie podaję mieszankę mniej więcej raz dziennie (góra dwa) i to wtedy, gdy widzę że naprawdę jest głodna mimo że co chwila wisi na cycu. Więc najczęściej dostaje butlę między 18tą a 22gą. Jest mi strasznie przykro, i bardzo źle się z tym czuję, ale trudno, przecież nie będę dziecka głodzić. A ona i tak, np. wczoraj wypiła 100 ml ok.19tej, flachę wypluła a chwilę potem musiała pociągnąć cyca, żeby się poprzytulać.:-D

reklama
Dziewczyny jakie znacie sposoby na zwiększenie laktacji ??
Mam wrażenie, że to co mam nie wystarcza Maksiowi, a nie chcę go dokarmiać sztucznie :no:

Jolka u mnie zadziałała herbatka FITO-MIX piłam 3 razy dziennie po 1 herbatce, łącznie wypiłam ich 5, dodatkowo często odciągałam pokarm i troszkę przesadziłam bo po 2 dniach miałam nawał pokarmu. Ale myśle ze sama herbatka by wystarczyła.

Dziewczyny jakie znacie sposoby na zwiększenie laktacji ??
Mam wrażenie, że to co mam nie wystarcza Maksiowi, a nie chcę go dokarmiać sztucznie :no:
u mnie to samo
Jolka u mnie zadziałała herbatka FITO-MIX piłam 3 razy dziennie po 1 herbatce, łącznie wypiłam ich 5, dodatkowo często odciągałam pokarm i troszkę przesadziłam bo po 2 dniach miałam nawał pokarmu. Ale myśle ze sama herbatka by wystarczyła.
"nawały" jak pisałam mam w nocy, w dzień jakoś kiepsko... kupiłam nowy laktator - póki co jest do d... (baby ono - podobny do canpol premium) może sie nauczę, a jak nie to stówa w plecy:wściekła/y:
ta herbatka z hippa jest nawet dobra, fito-mix też może być
poza tym lekarz mi mówił, że mam wypijać minimum (!!!) 2 litry dziennie, bo mu powiedziałam, że mam wrażenie, że mały się nie najada. no i "nie dokarmiać" tylko zacząć od siebie (tylko niby jak dokładnie?)
wlewam w siebie na siłę wodę, piję herbatki ale i tak mam wrażenie, że Michał jest głodny :-( zacznę chyba walczyć z laktatorem, tyle, że obawiam się właśnie "nadprodukcji":baffled: no i tak myślę, że żeby mieć pokarm w dzień będę pić te herbatki w nocy

Dziewczyny Karmi jest niezłe na wzmocnienie laktacji, ale by dziecka nie narażać na nadmiar gazów to wcześniej je trzeba otworzyć i pozbyć się bąbelków przed wypiciem.

Kachasku
z piciem min. 2 litrów to przesada, mi pediatra mówił że należy pić wg. swojego pragnienia i tego się trzymam:tak:

U nas w szpitalu też o tym mówili. Ale ja jestem z tych mało pijących :zawstydzona/y:
A ile trzeba jeść?? Bo może za mało jem. Z juniorem to mama mnie pilnowała żebym dosyć jadła i nie było problemu, a teraz w domku siedzę sama i często zapominam o jedzeniu :zawstydzona/y:

Dzagud super że Madzia i tak chce cyca niezależnie od butli :-) Ja właśnie tego się obawiam - że jakbym Piotrusiowi zapodała butlę, skończyłoby się karmienie... Na szczęście, na razie (odpukać) nie muszę.

Mi też mówili o piciu min. 2,5 litra dziennie. Ale nie ma szans - zawsze mało piłam, teraz trochę w siebie wmuszam ale na pewno nie tyle. I jem jak sobie przypomnę albo Małż pogoni :zawstydzona/y:
A na czarną godzinę też mam herbatkę, Karmi w lodówce i adres sklepu z laktatorami ;-)

Jola ja jem 3 posiłki dziennie, 1 banana, czasem kawałek ciasta lub drożdżówkę. Więcej na razie boje się jesć a poza tym chcę zgubić resztę kilogramów uzbieranych w ciąży. Ale przypomniało mi się że masaż i w ogłóle kazdy ruch piersi też pobudza laktację więc najlepiej chodzic bez stanika.

reklama
U mnie też mówili że jeśli się nie dostarczy organizmowi wystarczającej ilości płynów to nici z laktacji. A czy to będzie karmi czy woda to nie ma znaczenia - bo laktacja to kwestia hormonów a nie diety. Więc zwiększyć laktacje najlepiej można często przystawiając dziecko do piersi - wtedy pobudza się hormony do produkcji.

Do góry