reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Porcję 250 ml budyniu można przygotować w następujący sposób: w 50 ml wody rozprowadź pełną łyżeczkę mąki ziemniaczanej i pół łyżeczki cukru, wlej do 100 ml wrzącej wody i gotuj przez 2–3 minuty mieszając. Odstaw do ostygnięcia. W 100 ml przegotowanej i przestudzonej wody rozpuść odmierzoną ilość mleka modyfikowanego na porcję 250 ml, a następnie dokładnie wymieszaj z ugotowanym i ostudzonym budyniem. Taki deser będzie z pewnością bardzo smaczny i zdrowy.

reklama
Z tym żywieniem to są różne opinie Według tych nowszych schematów podobno wcześniej sie wszystko podaje ale były i będą różne opinie na te tematy.
Już kiedyś było raz - parcie na karmienie cycem , potem znowu że cyc ble a potem znowu cyc cyc i jeszcze raz cyc. Trzeba troszkę intuicji pomieszać z rozsądkiem i wyjdzie nam z tego równania coś sensownego.
Mojego siostra też pierwsze dziecko kapała w przegotowanej wodzie i on ma alergię skórną - to samo - za bardzo nie trzeba chuchać i przesadzać

Szkoda słów....:confused2:
Ja nie udzielałam się na forum październikowym :no: tylko tutaj wyraziłam swoje zdanie choć może byłam zbyt szczera ale nie żałuję tego

przepraszam tylko Was Drogie Koleżanki, że swoimi słowami naraziłam Was i nasz wątek na złość i nieprzychylne słowa ze strony innych mam :(
cieszę się, że nasze rozważania nie uszły ich uwadze a i dało to do myślenia :tak: mam nadzieję :sorry:
poza tym nie czytałam tej książki zawsze decyzje odnośnie jadłospisu konsultuję z pediatrą ale jeśli jest tak jak pisała Agacinka to nie czytały jej zbyt dokładnie :no:

Zmieniając temat i kończąc ten nieszczęsny :-p chciałam zapytać się Was drogie mamy jakiego mleczka dodajecie do kaszki? Jutro i tak spytam pediatrę jednak chciałabym znać też Wasze opinie :-)

Ostatnia edycja:
Ja od 5 dni dodaję Bebilon HA 2. Tak jak pisała Kasiau, najpierw mieszałam z mleczkiem początkowym. Teraz już tylko 2. Ale u nas nie ma to aż takiego znaczenia. Mały zjada raz dziennie gęsty kleik zrobiony na 90 ml mleczka...czyli niedużo. A tak poza tym cyc:tak:

reklama
Do góry