reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Ja tez słyszałam o miodzie, ze uczula, ale Marta jak dałas Dobrusi i nic jej nie jest to myslę, ze spokojnie mozesz jej podawać, miod jest bakteriobójczy i zdrowy ..
moj Fabianek uwielbia miodek, podawałam mu tak od 1,5 roku chlebek, serek Twoj Smak i miod zajadał sie i do dzisiaj kocha taki zestaw.
A moja Nadia kocha jesc - mleczka zjada na sniadanko ok. 260 ml, obiadku czasami nagotuje na 2 dni a ona zjada dwie porcje.
Od czasu jak zaczeła chodzic to je batrdzo duzo - chyba duzo spala w czasie chodzenia bo nie jest gruba

reklama
Mój Bart też teraz mniej je... jak o 17:00 wcinał 180 ml mleka tak teraz je mały słoiczek jakliegoś owocka, albo zje banana... także zmniejszył spożywanie posiłków;-) jak na noc jadł 210ml tak jak teraz zje 150 to jest mega dobrze...

A jednak może będzie smakoszem - wczoraj zjadł krem ze szparagów.

Wie chłopak co dobre :-D

Ja tez słyszałam o miodzie, ze uczula, ale Marta jak dałas Dobrusi i nic jej nie jest to myslę, ze spokojnie mozesz jej podawać, miod jest bakteriobójczy i zdrowy ..

Dokładnie to samo chciałam napisać.

Staś ma takie "fazy" jedzeniowe. Zazwyczaj nie moę narzekać - je bardzo chętnie, ale czasem wybrzydza, że nie wiadomo co do tego pyszczka mu włożyć. Zasadniczo woli obiadki - własciwie pałaszuje wszystko. Woli chleb ciemny z ziarenkami od bułki. Z kanapki z żółtym serem najbardziej lubi ser. Ale samego nie zje. Musi być na kanapce. Mały spryciarz.:-D
No i nie przepada za owocami i surowymi warzywami. Oprócz bananów wszystko trzeba przemycać w nabiale. Bo nabiał to on uwielbia: biały ser ze śmietaną, bieluch, jogurt, mleko. I wiele innych rzeczy daje sie w tym nabiale przemycić.:-D

Bbkaniu ja uwazam to za mocno przesadzone Kiedys nie bylo tych mlek tylko mleko od krowy i to takie tluste i jakos ludzie nie chorowakli . Nie mowie zeby pol rocznemu dziecku dawac takei mleko ale ok 2 roku zycia czemu bnie. Noo ale to moja opinia
Madija moj Wojtek pije nutra ale wczesniej dawalam mu Enfamil niestety to jest dosc drogie mleko i tylo w aptece mozna dostac jednak nic oprocz skazy mu po nim nie bylo nie mial kolek i ogolnie mu smakowalo
.

Moja Julka je póki co NAN 3 i NAN 3R... a jak myślicoe, po roku podawać jej to nestle Junior, czy zostać przy NANie?

mojej koleżanki synek ma uczulenie i pije NAN HA, i nie ma uczuleń na nie i dobrze na nie reaguje...
Bbakaniu, ale dziecko dostaje serki, np Danio, czy jakieś budynie czy coś, a tam jest mleko... krowie!!! mojej tam nic nie było, a palaszuje tylko się uszka trzęsą ;-)

co do mleka krowiego to gdzies ostatnio wyczytałam że po roczku mozna wprowadzać w małych ilościach mleko nie to najtłuściejsze. Ja czasem wleję troszke małej do zupki jak gotuję :tak: i mi się wydaje, że nie ma cowariowac z tym mlekiem krowim, bo nie chodzi o to, żeby od razu lać je do butli i dawać do picia ;-)

reklama
Do góry