reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

No moja je do oporu, beknie, potem rzygnie (nie pytajcie jak wyglada dywan, bo jak idzie pod cisnieniem to prosto na niego:-D) i dalej je. I tak dlugo to sie powtarza az zasnie z ogromnym brzuchem:-D
Teraz po spaniu tez ulala... smietanke taka gesta...ech...zadnej okazji do ulania nie odpusci;-)
a moja nie ulewa a cyca ssie na przemian z butla bo mamy sutki juz rady nie daja:no:.Niewiem naprawde gdzie jej sie to miesci. Dzisiaj w nocy zjadla na raz 120 ml:szok: i jeszcze szukala czegos do possania ale zatkalam ja smoczkiem i zasnela

reklama
U nas karmienie idzie dobrze.Mały ma apetyt że hej.I teraz uwaga:-Dw ciągu tygodnia na samym cycu przybrał 600g!!!
Waży 5400kg:-Dmój mały grubasek, ale w ogóle nie widać po nim hehe:-D
Za to ja czuję już go nosząc na rękach:-D

U nas karmienie idzie dobrze.Mały ma apetyt że hej.I teraz uwaga:-Dw ciągu tygodnia na samym cycu przybrał 600g!!!
Waży 5400kg:-Dmój mały grubasek, ale w ogóle nie widać po nim hehe:-D
Za to ja czuję już go nosząc na rękach:-D
mój Olaf też ładnie przybiera na samym moim mleku bo w 2 tygodnie 1050 g!!! nie mogłam uwierzyć :))) żarłok jeden :)

A ja mam pytanie do dziewczyn z wysp, jakim mlekiem karmicie lub dokarmiacie swoje malenstwa? Chcialabym kupic jedna mala buteleczke tak w razie awarii, jakby mi nagle mleka zabraklo w nocy czy w jakims kryzysie... poki co starczaja cycusie, ale mala ma niecale 4 kg, jak bedzie wieksza bedzie pewnie wiecej jesc a nie wiem, czy piersi nadaza:)

A ja mam pytanie do dziewczyn z wysp, jakim mlekiem karmicie lub dokarmiacie swoje malenstwa? Chcialabym kupic jedna mala buteleczke tak w razie awarii, jakby mi nagle mleka zabraklo w nocy czy w jakims kryzysie... poki co starczaja cycusie, ale mala ma niecale 4 kg, jak bedzie wieksza bedzie pewnie wiecej jesc a nie wiem, czy piersi nadaza:)
APTAMIL 1 z Milupy :tak: Dokarmiałam nim od samego początku jeszcze w szpitalu a teraz to już wyłącznie na butli.
Anadri też je stosuje :tak:
Aha, środowiskowa mówiła że jak dojdę do dawki ok 200ml na porcję to wtedy należy zmienić na wersję nr 2 - "hungrier baby"

APTAMIL 1 z Milupy :tak: Dokarmiałam nim od samego początku jeszcze w szpitalu a teraz to już wyłącznie na butli.
Anadri też je stosuje :tak:

Dziekuje. A do kiedy to mleko mozna dawac? Bo ja zielona w temacie jestem, tzn. do jakiego wieku dzieciom sie je daje i jak porcjujesz, w zaleznosci od wagi? Pytam na wszelki wypadek, bo kryzys laktacyjny moze przyjsc w kazdej chwili a zamierzam jeszcze troszke cyckiem pokarmic:)

Dziekuje. A do kiedy to mleko mozna dawac? Bo ja zielona w temacie jestem, tzn. do jakiego wieku dzieciom sie je daje i jak porcjujesz, w zaleznosci od wagi? Pytam na wszelki wypadek, bo kryzys laktacyjny moze przyjsc w kazdej chwili a zamierzam jeszcze troszke cyckiem pokarmic:)

Kryzys musisz przezyc karmiac cyckiem i najwiekszy blad to dokarmic. Podczas kryzysu piersi sie przestawiaja na wieksze potrzeby dziecka dlatego tak wazne jest poswiecenie tych 2-3 dni na wiszenie dziecka przy piersi.:tak:

Dawkuję tak pomiędzy zaleceniem wg wieku a zaleceniem wg wagi bo moja córa od samego początku duża była. Wszystko tak naprawdę zależy od dziecka. Np wg porcji zgodnie z wagą powinnam jej teraz dawać 150ml x5 w ciągu doby ale ona woli 7-8razy dziennie a troszkę mniej zjeść. Raz tak, raz siak ;-)
Najważniejsze to nie zagęszczać ani nie rozrzedzać mleka tzn nie zmieniać proporcji proszku względem wody a środowiskowa mówiła że jak dojdę do dawki ok 200ml na porcję to wtedy należy/można zmienić na wersję nr 2 - "hungrier baby" chociaż teoretycznie można stosować do ukończenia 12m-cy

reklama
Kryzys musisz przezyc karmiac cyckiem i najwiekszy blad to dokarmic. Podczas kryzysu piersi sie przestawiaja na wieksze potrzeby dziecka dlatego tak wazne jest poswiecenie tych 2-3 dni na wiszenie dziecka przy piersi.:tak:

No wlasnie, to samo mi doradza mama. Ale boje sie ze moze ktoregos dnia mleka zabraknac i nie bede wiedziala co zrobic.

Dawkuję tak pomiędzy zaleceniem wg wieku a zaleceniem wg wagi bo moja córa od samego początku duża była. Wszystko tak naprawdę zależy od dziecka. Np wg porcji zgodnie z wagą powinnam jej teraz dawać 150ml x5 w ciągu doby ale ona woli 7-8razy dziennie a troszkę mniej zjeść. Raz tak, raz siak ;-)
Najważniejsze to nie zagęszczać ani nie rozrzedzać mleka tzn nie zmieniać proporcji proszku względem wody a środowiskowa mówiła że jak dojdę do dawki ok 200ml na porcję to wtedy należy/można zmienić na wersję nr 2 - "hungrier baby" chociaż teoretycznie można stosować do ukończenia 12m-cy

Dziekuje, wiem juz zatem o co chodzi:)

Do góry