reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

reklama
Bephantenu się nie zmywa, potwierdzam :-)
ja i tak juz na butli, ale pamietam jak w szpitalu bolaly mnie sutki i wlasnie sobie posmarowalam i polozna zapytala czy napewno zmylam przed karmieniem i w ogole zebym najlepiej tym nie smarowala i przyniosla mi jakis krem i tez mnie to zdziwilo wtedy ale pomyslalam, ze nie bede z nia przeciez dyskutowac....moze oni tu maja poprostu inne podejscie albo nie wiem....

a mi sie wtdawało że jak czytałam w ulotce to pisało żeby zmywać :)) dlatego kiedyś na początku karmienia używałam to zmywałam

Powiedzcie i jak mam to zrobic.
Chce isc do fryzjera (w koncu!), do lekarza itp itd i zostawic z kims Asie. Ale musialabym odciagnac mleko i nie wiem co z tego wyjdzie.
Mleka nie mam duzo, mam w sam raz, Asia wypija chyba wszystko za kazdym karmieniem i boje sie ze jak bede codziennie odciagac to bedzie za malo dla Asi. Co o tym myslicie?

Na mojej pisze wyraznie, ze nie ;-)
NA MOJEJ TEŻ:tak::tak:
Chce isc do fryzjera (w koncu!), do lekarza itp itd i zostawic z kims Asie. Ale musialabym odciagnac mleko i nie wiem co z tego wyjdzie.
Mleka nie mam duzo, mam w sam raz, Asia wypija chyba wszystko za kazdym karmieniem i boje sie ze jak bede codziennie odciagac to bedzie za malo dla Asi. Co o tym myslicie?
JA RAZ NA POCZĄTKU ODCIĄGŁAM ALE DWA DNI MI TO ZAJĘŁO BO SIĘ BAŁAM NADPRODUKCJI. PO KAŻDYM KARMIENIU ODCIĄGAŁAM I ZBIERAŁAM DO POJEMNICZKA TO CO LECI MI Z JEDNEGO CYCA JAK KARMIE Z DRUGIEGO NIE WIEM CZEMU ALE CAŁY CZAS TAK MAM.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jesli masz takie obawy, to ściągaj po trochu, nie musisz scągnąć od razu całej porcji :tak:przy okazji karmienia ściągasz z niekarmionej piersi np 40 rano, 40 wieczorem i 40 kolejnego ranka - i jeśli przechowujesz w lodówce - do wieczora ktoś moze spokojnie podać to małej. a jeśłi będziesz mrozić, to nie tylko do wieczora. Zresztą mrozić też możesz niepełne porcje:tak:

a czemu myłaś po bepanthenie??
dziewczyny które są cały czas głodne JESTEM Z WAMI też jak tak dalej pójdzie to się będę toczyć a jadła bym cały czas:-(
u mnie na ulotce było napisane że rzeba zmywać dokładnie piersi:tak:
na mojej ulotce tez pisze zeby zmywac....
no właśnie

a wogóle to chciała spytać ile wasze malństwajedzą??
bo jak odciągłam w 3 tyg mleko i dawałam małej z utli to zjadała od 170 do 230ml
a jak w nocy dawałam moyfikowane to też jadła mi dużo bo ok 190-210 ml te nie odciągam to nie wiem ile zjada al chyba dużo dła co nie??

reklama
Tu macie ulotke: BEPANTHEN 5% MAŚĆ 100 G - Promocyjna cena: Tylko 28.98 zł - Apteka Internetowa Cefarm24.pl - Leki, suplementy i kosmetyki w jednym miejscu

cytuje:
[FONT=Arial, sans-serif]Tak samo należy postępować w przypadku leczenia odparzeń od pieluszek. W pielęgnacji i leczeniu brodawek sutkowych matek karmiących - nakładać Bepanthen maść na brodawki po każdym karmieniu piersią, przy czym nie jest wymagane mycie brodawek przed karmieniem.[/FONT]

Ale to jest bepanthen MASC, a jest jeszcze KREM, wiec moze krem trzeba zmywac :sorry2:

Do góry