reklama

Karmienie piersią

Ida na allegro bez problemu kupisz każde smoczki do TT,tylko od razu Ci mówię,że te do TT,do kaszek mają sporą dziurkę,mój za żadne skarby nie umiał z niego pić.Może później się nauczy,ale na razie płynęło mu po brodzie i płakał bo się denerwował że nie nadąża połykać.Raz spróbowałam i na ten moment dziękuję.Ja przerobiłam smoczek trójkę z TT-zrobiłam większą dziurkę przez nacięcie.Wiem,że są do TT smoczki wieloprzepływowe (nie ma trójprzepływowych) ale tych jeszcze nie testowałam i nie mam zielonego pojęcia czy nadają się do kaszek lub np kleiku.

reklama
przykro mi że u was takie rewolucje :( to żeś mnie teraz wystraszyła bo my dzisiaj to jabluszko pierwszy raz, ale malutko wiec mam nadzieje, że obejdzie się bez ekscesów. Trzymam kciuki żeby u was szybko wszystko wróciło do normy!
my za bardzo przyszaleliśmy z ta machewką i pewnie stąd taki skutek... Znaczy my jak my, bo ja poszłam do sklepu i powiedziałam D. żeby Małej w tym czasie 1/2 słoiczka dał a ten stwierdził, że skoro tak ładnie je to da jej cały i masz babo placek :cool2: potem cały dzień chodził i przepraszał, że głupi itp hihi Alicja właśnie zaczęła "produkcję" i w całym domu śmierdzi jak ja pierdziu, więc mam nadzieję, że już będzie ok:) a jabuszko jak się u Was przyjęło? u nas zawsze kupopędnie działa :D

Ostatnia edycja:
roxi, a nie był zły jak nie daliscie mu więcej? wiesz, na zasadzie "co mnie matka kusisz?ja chcę wiecej!!!!!!":-Dniech się nowe jedzonko przyjmie i dobrze służył!!!

ida
, naszczęście się nie domagał więcej bo bym nie potrafiła mu odmówić ;-)ale minke miał taką "jak mi dasz to zjem" :-D wogóle to zauważyłam że ten mój dzieć to jakiś wygłodniały nowych smaków bo na nic się nie krzywi i rzuca się nawet jak mu lekarstwo podaje :eek:

my za bardzo przyszaleliśmy z ta machewką i pewnie stąd taki skutek... Znaczy my jak my, bo ja poszłam do sklepu i powiedziałam D. żeby Małej w tym czasie 1/2 słoiczka dał a ten stwierdził, że skoro tak ładnie je to da jej cały i masz babo placek :cool2: potem cały dzień chodził i przepraszał, że głupi itp hihi Alicja właśnie zaczęła "produkcję" i w całym domu śmierdzi jak ja pierdziu, więc mam nadzieję, że już będzie ok:) a jabuszko jak się u Was przyjęło? u nas zawsze kupopędnie działa :D

makuc
, dobrze że wiecie od czego te rewolucje, mąż chyba już bedzie miał nauczke ;-)a u nas po jabłuszku póki co wszystko dobrze :-) a z tą zwiększoną produkcją smrodku to chyba faktycznie bo u nas odrazu była kupka, albo taki zbieg okoliczności ;-)

U nas marchewka też źle podziałała, bo to jest tak że surowa działa kupkopędnie a gotowana powoduje zaparcia. Maja generalnie pluje wszystkom co nie nazywa się cycek mamy, a najwięcej pluła ziemniaczkami ze szpinaczkiem :-) i zrobiła po tym mega zielone kupsko ;-) Za to jedyny słoik jaki wcignęła ze smakiem to morele :-)
Od wczoraj trochę polubiła butelkę-na jakieś 30 ml, ale broń boże więcej bo kończy się wrzaskiem, smoczka nadal nie akceptuje.
A najlepszy numer taki że dałam jej mleka z kupka niekapka TT i jej się spodobało więc chyba podaruję sobie wszelkie butelki od razu przejdę na niekapek.

A ja wczoraj zakupiłam dwa słoiczki marchewki i w weekend bedziemy trenować jedzonko łyżeczką :-)

Pisałyście że te dania z gerbera mają bardziej wodnistą konsystencje i kupiłam jeden słoiczek gerbera i jeden bobovity i czytając skład się nieźle zdziwiłam bo w gerberze jest tylko jeden składnik czyli marchewka, a bobovita oprócz marchewki ma wodę i ryż :eek: Może z tego wynika ta konsystencja, ja chyba zaczne od tego gerbera jednak. A ryż to wogóle można podawać jak dziecko dopiero zaczyna jeść słoiczki ? Kurcze ja to zielona jestem w tym temacie :-(

ooo to ryżu i wody nie dostrzegłam w składzie... pewnie stąd ta rożnica w konsystencji.... ale swoją drogą np. jabłko z gerbera i bobovity też się znacznie różni płynnością a tu i tu jest tylko jabłko :confused2:
a co do ryżu to skoro to są słoiczki po 4 miesiącu to wychodzi na to że można. Zresztą kaszki ryżowe też się podaje;)
cass - jaki macie niekapek? bo my już przerobiłyśmy 3 (TT, canpola i FP) i żadno nie pasi. Ja chyba jakąś księżniczkę mam a nie dziecko :P

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry