Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wiecie co...
a jak u was wyglądało pierwsze dostawianie do piersi?
Ja muszę przyznać, że przez pierwsze dni mały ryczał bo nie umiałam go przystawić a ja z nim ;(
Teraz już coraz częściej się udaje ale i tak jest ciężko.
Nie mogę jakby trafić z sutkiem do jego buzi, wyślizguje się albo Adaś nie zassa się dobrze i trzeba próbować jeszcze raz. Nie sądziłam, że będę mieć z tym taki problem.
Sivle, musisz poczekać, aż dziecko bardzo szeroko otworzy buźkę (nawet jak nie otwiera szeroko, a płacze, to poczekaj - możesz przy tym łaskotać go w policzek), a potem nie przybliżać go do sutka, tylko szybkim, zdecydowanym ruchem musisz synka nałożyć na sutek. Czyli nie Ty podajesz mu pierś do ust, tylko jego nakładasz na sutek. Np. nakładając dziecko na lewy sutek trzymasz je prawą ręką pod plecki, razem z główką, jego brzuszek skierowany do Twojego brzuszka, a lewą ręką podpierasz pierś tak, żeby stała "poziomo" od spodu. Gdy otworzy buźkę, to nakładasz synka na p[ierś, lekko go dociskając. Nosek i bródka muszą przylegać do piersi - nie bój się, nie udusi się. I wtedy powinien się dobrze zassać. W razie czego procedurę powtórzWiecie co...
a jak u was wyglądało pierwsze dostawianie do piersi?
Ja muszę przyznać, że przez pierwsze dni mały ryczał bo nie umiałam go przystawić a ja z nim ;(
Teraz już coraz częściej się udaje ale i tak jest ciężko.
Nie mogę jakby trafić z sutkiem do jego buzi, wyślizguje się albo Adaś nie zassa się dobrze i trzeba próbować jeszcze raz. Nie sądziłam, że będę mieć z tym taki problem.
Sivle, musisz poczekać, aż dziecko bardzo szeroko otworzy buźkę (nawet jak nie otwiera szeroko, a płacze, to poczekaj - możesz przy tym łaskotać go w policzek), a potem nie przybliżać go do sutka, tylko szybkim, zdecydowanym ruchem musisz synka nałożyć na sutek. Czyli nie Ty podajesz mu pierś do ust, tylko jego nakładasz na sutek. Np. nakładając dziecko na lewy sutek trzymasz je prawą ręką pod plecki, razem z główką, jego brzuszek skierowany do Twojego brzuszka, a lewą ręką podpierasz pierś tak, żeby stała "poziomo" od spodu. Gdy otworzy buźkę, to nakładasz synka na p[ierś, lekko go dociskając. Nosek i bródka muszą przylegać do piersi - nie bój się, nie udusi się. I wtedy powinien się dobrze zassać. W razie czego procedurę powtórz![]()