reklama

Karmienie

zanka to może byc spowodowane wysoką temperaturą, moja mała po wczorajszym spacerku spała 4 godziny... i tez sie martwiłam, czy aby nie za długo jest bez jedzonka. po tym czasie obudziła się na takie 5cio minutowe karmienie i znowu zasnęła. tak naprawdę nadrobiła dopiero w nocy :) a w brzuszku tez jej burczy i tez nie wiem czy to z głodu czy poprostu się przelewa?

reklama
bra teraz dzwoniłam do koleżanki, stwierdziła to samo że od gorąca mały po prostu nie chce jeść tyle ile zawsze i że mam podać mu herbatkę lub wodę przegotowaną z glukozą. Nadal mnie to martwi, najbardziej to burczenie aż mi się chce płakać jak słyszę te odgłosy.... mam nadzieję że to przelewanie, ja, zamiast o tym pomyśleć to w mojej głowie od razu czarne myśli, ech...:-(

oj tak bra, ten debiut mnie wykończy z tych emocji a przede wszystkim z nerwów !!!
Chcesz dobrze a nie zawsze tak wychodzi i to jest wkurzające !!
Jedyne pocieszenie to przepiękna pogoda za oknem. Gdybym miała rodzić w zimie to na 100% dostałabym podwójnej deprechy !!!
bra a Ty podawałaś już małej jakąś herbatkę ????

dziewczyny a mi polozna powiedziala, ze jak karmi sie piersia, to nie dopajac niczym, ze piers w zupelnosci wystarczy. ja jeszcze nic mojej oprocz cyca nie dawałam, widze ze wy dajecie i wode i herbatki.. i wlasnie nie wiem ..

moje dziecko też dziś przespało od północy do 5.30 nakarmiłam i zasneło dalej. zanka kontroluj pieluszki jeśli jest 6 dziennie pełnych nasiusianych to znaczy że dziecko się nie odwadnia i jest ponoć ok, możesz też sprawdzić w ustach jeśli jest slina i palec swobodnie się slizga po policzku jest ok, jeśli jest lepko to może być oznaką odwodnienia ... a z tym przepajaniem, to nie lepiej dopajać cycusiem chociażby te 5 min? ja właśnie mam mieszane uczucia co do podowania wody i to z glukozą czy też herbatek

daria, Żelka mi lekarka powiedziała, że przy wysokich temperaturach należy maluszkowi podać coś do picia !
No a przecież teraz jest bardzo upalnie !;-)

A mi polozna mowila zeby dawac wode z glukoza bo mi mala na spacerze sie budzila i cyca wolala i w taki sposob je przeziebilam. Wiec ja dopajam ale jak widac co polozna to opinia:P

ani herbatki ani wody jeszcze nie podawałam, cały czas cycuś na żądanie. ale jak będziemy szły na spacerek to chyba wezmę wodę :)
daria mi połozna tak samo mówiła

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry