reklama

Karmienie

amandae mój maluch dostał pierwszy raz mleczko mrożone w 2 tygodniu, pił bez problemu z butli, jak wróciłam to łapczywie wyssał i cycka.
Potem zostawał jeszcze 2 razy z butlą i potem pił równie chetnie, a nawet chętniej cycka niż butlę.Dzisiaj tatuś mówił ,że nalał mu całe 120ml , mały wydudlił i poszedł spać.Po obudzeniu pił przed chwilą mojego cycka, nie zuwazyłam aby robił to mniej chętnie niż zwykle.
Jak wychodzę na chwilę zostawiam w pojemniczkach(butelkach)Medeli, a mrożonki mrożę w specjalnych torebkach z Babyono.

reklama
amandae ja dla vi mroziłam pokarm w pudełeczkach z aventu (bo miałam nadmiar przez tydzień i odciągałam) ale ona i tak nie chciała jeść tego .. więc się zmarnowało...
a najlepiej jesli się boisz kupić butelkę Tommie Tippe jest podobna kształtem do piersi
jak ja odstawiałam córkę od cycya to nie chciała pic z żadnej btli tylko z tej
wiec jak bedziesz dokarmiac to nie poczuje róznicy;-)

amandae ja dla vi mroziłam pokarm w pudełeczkach z aventu (bo miałam nadmiar przez tydzień i odciągałam) ale ona i tak nie chciała jeść tego .. więc się zmarnowało...
a najlepiej jesli się boisz kupić butelkę Tommie Tippe jest podobna kształtem do piersi
jak ja odstawiałam córkę od cycya to nie chciała pic z żadnej btli tylko z tej
wiec jak bedziesz dokarmiac to nie poczuje róznicy;-)
Ja jak miałam dwie doby nadmiaru to tez odciągłam 2 kubeczki z aventu,z czego jeden poszedł jak byłam w sobotę na egzaminie. Podawałam z butelki aventu. Ale dostałam teraz od koleżanki małą butelkę z TT i rzeczywiście ten smoczek w niej wyglada jak sutek kobiecej piersi. Jeszcze nic nie podawałam małemu z tej butli,ale jest fajna. Aha a herbatke podaję w zwykłej butelce z canpol babies z silikownowym smoczkiem i też ciągnie. Nie widzi różnicy;-)

Ja kilka razy dokarmiałam Antka butlą ze sztucznym mlekiem i nie było żadnego problemu z przestawieniem sie na butlę i potem na cycka. A jakie herbatki dajecie maluszkom? Bo ja raz podałam z kopru, ale niechętnie pił, a położna powiedziała, że przy karmieniu piersią to herbatka z kopru wzmaga wzdęcia i nie ma to sensu.

a jak rumiankowa? bo to tez na brzuszek a jak reaguje przy piersi? Bo daje od wczoraj mala zabardzo niechce ale troche jej wypila i dzisiaj tez jakby cos ja meczylo

Ja jak miałam dwie doby nadmiaru to tez odciągłam 2 kubeczki z aventu,z czego jeden poszedł jak byłam w sobotę na egzaminie. Podawałam z butelki aventu. Ale dostałam teraz od koleżanki małą butelkę z TT i rzeczywiście ten smoczek w niej wyglada jak sutek kobiecej piersi. Jeszcze nic nie podawałam małemu z tej butli,ale jest fajna. Aha a herbatke podaję w zwykłej butelce z canpol babies z silikownowym smoczkiem i też ciągnie. Nie widzi różnicy;-)
moja Viki też piła herbatki ze zwykłej canpolu i piła je codziennie i nie narzekała
a mleczka nie chciała ...:no:
więc chyba czuła róznicę że mleko=cyc herbatka= butla:-D

Ostatnia edycja:
moja mała dzis pierwszy raz wyduldala cala prawie butle herbatki koperkowej z hippa, bardzo bolala ja brzuszek byl upal i ciagle plakala, ale po tym zrobila calkiem normalna kupke (nie rzadka) potem zjadla z piersi i w sumie jej przeszlo. ale zmartwilyscie mnie teraz jak czytam, ze polozna mowila, ze koperkowa wzmaga wzdecia.... :/

maja ja iki naprzemiennie dawałam rumoiankową i koperkową:tak: i nie miała wzdęć
Emmie narazie nie podawałam jeszcze żadnej
ale na dniach zamierzam ją dopająć :-)

reklama
Dziewczyny!
Mam doła: od dwóch dni mój maluszek pije mleczko z piersi bardzo krótko, moim zdaniem się nie najada po czym zasypia a ja słyszę jak burczy mu w brzuszku, z głodu???
Nie wiem co robić, butli też nie chce. Dzisiaj dopiero po 5 godzinach ( !!!!!! ) zassał moją pierś, wcześniej nie dało się go dobudzić !
Poradźcie mi coś bo zwariuję !!!!!!!:-(:-(:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry