reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie

nawet wczoraj przerabiałam to samo u pediatry-(to może na juniorze pokażę) junior(ur.1.05) skończy(bo od 1.09.do 30.09- ma 4 mce) 4 mce -1 października- czyli zacznie 5mcy.. i po skończeniu 4 mcy ma dostać inne żarełko niż mlesio.
W kwestii karmienia podaje się miesiące skończone
na słoiczkach producenci sprytnie wykorzystują zalecenie WHO "od skończenia 4mca" czyli tak naprawde od 5 mca:) życia .

Ostatnia edycja:
reklama
Jaipur 1.06 Junior skończył miesiąc

1.07 skończył drugi miesiąc

1.08 skończył trzeci miesiąc

1.09 skończył czwarty miesiąc

1.10 skończy pięć miesięcy i będzie mu już leciał 6ty

tak też podejrzewałam ,że jestem debilem ha ha
ale nadal wydaje mi się,że teraz junior ma 4 mce, 5 będzie miał od 1.10.Nawet suwaczek na tyle pokazuje
chyba ,ze nie jest teraz wrzesień?
mój malutki juniorek nie może być już taki stary;-)

a moja liczy tak:
17.05-17.06- 1 miesiąc
17.06-17.07- 2 miesiące
17.07-7.08- 3 miesiące
17.08-17.09- 4 miesiąc
17.09- leci piąty miesiąc

:)

ale pamiętacie jak było z ciążą? też zamieszanie

Jaipur junior ma skończone pełne 4 miesiące i teraz suwaczek leci w stronę piątego.
U mnie Igor 14tego skończył pięć miesięcy a 14.10 skończy pół roku

:-D:-D:-D Jaipur doopa Jasiu, twój maleńki synek jest w trakcie 5 miesiąca życia czy tego chcesz czy nie :-p:-D A pediatra powinna pytać o tygodnie życia dziecka, nie miesiące, tygodnie są bardziej miarodajne, tak jak w ciąży.

Purchawka skończyła 10 września 4 miesiące a słoiczki są PO 4 miesiącu (tak dokładnie brzmi etykieta) czyli w trakcie 5, czyli już możesz zacząć eksperyment jedzeniowy.

Się uśmiałam :-D:-D

reklama
haha bo ja juz zaczęlam się zastanawiac i wyszlo mi, wg myslenia jaipur, że moja corka 17.06 skończyła nie 1 miesiąc , a ... 0 ;)))))

Do góry