mamina karierowiczka
Fanka BB :)
A jecie owoce i warzywa? Moze to polepszy wyproznianie.
Moja spi caly dxien z krotkimi pojedzeniowymi przerwami na aktywnosc. Zasada jaka stosuje to zero rozmow do dziecka i non stop rutyna czYli cyc, zmiana pieluchy,odbekanie badz proba odbekania i wyrko bez wzgledu na to czy zasypia czy jest pobudzona i ma otwarte oczy. W dzien dodatkowo po odbekaniu troche rozmawiam z dzidzia i klade na playmat lub do hustawki potem do wyrka. Nigdy nie przedluzam jej aktywnosci zeby nie byla zbyt zmeczOna bo nie bedzie mogla zasnac. A i puszczam jej muzyczki te same co puszczalam jak bylam w ciazy
Moja spi caly dxien z krotkimi pojedzeniowymi przerwami na aktywnosc. Zasada jaka stosuje to zero rozmow do dziecka i non stop rutyna czYli cyc, zmiana pieluchy,odbekanie badz proba odbekania i wyrko bez wzgledu na to czy zasypia czy jest pobudzona i ma otwarte oczy. W dzien dodatkowo po odbekaniu troche rozmawiam z dzidzia i klade na playmat lub do hustawki potem do wyrka. Nigdy nie przedluzam jej aktywnosci zeby nie byla zbyt zmeczOna bo nie bedzie mogla zasnac. A i puszczam jej muzyczki te same co puszczalam jak bylam w ciazy
:-) Cycki na szczescie niebola jedyne pocieszenie.
. ale mojej niuni kupka w pampersie nie przeszkadza za to jak zrobi siku to domaga sie zmiany pieluszki, nie lubi jak jej mokro.
ja bym tak nie dala rady my do naszej non-stop mowimy, mowimy co zaraz bedziemy jej robic zeby wiedziala czego sie spodziewac i zauwazylam, ze "rozroznia" juz slowa na tyle ile takie malenstwo moze. Przyklad: jak placze u taty na ramieniu a placze bo jest glodna(nauczylam sie juz rozrozniac placz) i Pe powie "cycus" to przestaje plakac