reklama

Karmienie

December chyba faktycznie wkręcasz ;-) Fakt, że dostaje mleko stojące 4h czy 1 chyba nie powinien mieć wpływu na zachowanie małego. Może po prostu on ma takie okresy czuwania? Nie wszystkie dzieciaki śpią w dzień. Gorzej z nocką, ale powinien w końcu załapać, że noc jest od spania. Długo tak ma?

reklama
ale w tym mleku 4 h mogą już być jakieś bakterie które nie są dobre dla brzuszka małego hmmmmmmmmmmmm ja też staram się do godziny trzymać rozrobione mleko i później wylewam, albo taka jego natura :-)
december moja mała też spała całymi dniami, a teraz ma tak że śpi może zliczając przez cały dzień 3h !!!!!!!

Ostatnia edycja:
ooo to myslalam ze tylko moj tak nie spi...to juz moj prawie 4 letni rafal spi 2-3 godziny dziennie a Alan jak o 7 wstanie to potrafi do 21 bez zadnej drzemki dac rade:eek: i tak od tygodnia ma, albo zalicza jedna kolo 17...masakra jakas. Rafal to jak mial rok to jeszce 2 mial dziennie takie drzemki a ten jakis niezniszczalny jest:confused2:

hello
mam pytanie do mam butelkowych, czy trzymacie się sztywno godzin karmienia? położna mówiła żeby między karmieniami była przerwa 3-4 godz., a czasami po 1,5-2 godz mały wrzeszczy wniebogłosy, wodę wypluwa .... ma 3 tygodnie i zjada 90 ml mleka
tez tak mialam :( mo mowili ze dawac mniej a czescie, ale mialam problem ze dawalam mniej a czesciej i tak krzyczal bo sie nie najadal, bylo chyba tak z 2tyg. przeszlo i teraz chyba znowu :(

Ruda a na moim Bebiko jest 37. tzn w sklepie kilka mlek porownalam bo wlasnie w necie przeczytalam najpierw o tej temperaturze no i tylko na tym z rosmanna byla taka wysoka temp, ale jak mowisz ze wszystko ok i ze sie rozpuszcza normalnie przy nizszej to luz:))))ja dzisiaj tez bede je mieszac juz, tzn 3 miarki bebiko plus 1 tego nowego, potem 2 babiko i 2 nowego itd. tak jak z rafalem przy zmianie mleka kazali mi robic.
js myslalam ze raz np. nan bym dawala raz to rossmanowskie. ale z tego co wyzej napisalas mam robic np. jak by jadl o 10 to 3miarki nan 1 tego z rossmana tak? i tak jeden caly dzien i cala noc, drugiego dnia 2miarki nan dwie nowego tak? i tak az wkoncu bede dawac to nowe. wybacz za pytanie ale nie wiem :(

ooo to myslalam ze tylko moj tak nie spi...to juz moj prawie 4 letni rafal spi 2-3 godziny dziennie a Alan jak o 7 wstanie to potrafi do 21 bez zadnej drzemki dac rade:eek: i tak od tygodnia ma, albo zalicza jedna kolo 17...masakra jakas. Rafal to jak mial rok to jeszce 2 mial dziennie takie drzemki a ten jakis niezniszczalny jest:confused2:
ojjj chcialabym zeby Igor tak spal. Mi jak wstanie o 5 to potrafi do wieczora nie spac a jak zasnie to to takie kontrolowane albo 5-10-15minut i wstaje :(

byly dwa dni co spal w dzien po 3godzinki i teraz znowu nie spi caly dzien :( ostatnio obudzil sie po 3 i nie spal az do 6;30 wtedy kimnol do 8 i dalej nie spal az do wieczora. Normalnie wymiekam doslownie, jestem praktycznie caly dzien sama i moze niektore z was pomysla ze jestem wredna czy bog wie co ale naprawde chcialabym moc sie wyspac bo ile mozna tak pociagnac? spiac 6 no czasami 7-7,5godzin na dobe z przerwami na jedzenie. Padam nie wiem co mam robic, az plakac mi sie chce:-(:zawstydzona/y:

ale w tym mleku 4 h mogą już być jakieś bakterie które nie są dobre dla brzuszka małego

No tak, ale december pisze, że mały zaczął szaleć teraz, jak robią wszystko prawidłowo, czyli trzymają mleko maks do 1 godziny i dlatego napisałam, że nie sądzę żeby ta zmiana miała wpływ na jego zachowanie (bądź co bądź zmiana na lepsze). Chyba że coś źle zrozumiałam? :eek:

t

byly dwa dni co spal w dzien po 3godzinki i teraz znowu nie spi caly dzien :( ostatnio obudzil sie po 3 i nie spal az do 6;30 wtedy kimnol do 8 i dalej nie spal az do wieczora. Normalnie wymiekam doslownie, jestem praktycznie caly dzien sama i moze niektore z was pomysla ze jestem wredna czy bog wie co ale naprawde chcialabym moc sie wyspac bo ile mozna tak pociagnac? spiac 6 no czasami 7-7,5godzin na dobe z przerwami na jedzenie. Padam nie wiem co mam robic, az plakac mi sie chce:-(:zawstydzona/y:

niestety- trzeba się przyzwyczaić do niespania. moja malutka na szczęście przeważnie ładnie śpi, dwa razy w nocy się budzi na jedzenie i potem nad ranem. ale za to starsza wstaje przeważnie 5-6-ta...uwierz mi- ja też się nie wysypiam. staram się nadrobić w dzień. a jak mała nie chce spać to daję cyca i leżymy razem. ale bywają dni jak nie ma szans na drzemanie dzienne.

Lena no wlasnie tak jak napisalas:) tylko to tak orientacyjnie bo jak ci sie ten Nan konczy to mozesz szybciej te proporcje przyspieszac:)bo nie bedziesz nastepnego nan kupowac zeby Ci wystarczylo na to mieszanie . wazne zeby to tak gwaltownie nie poszlo ze od razu z jednego na drugie. chociaz w szpitalu malego dokarmiali enfamilem a w domu od razu bebiko i bylo ok.

a co do tego spania to ja pisalam ze alan nie spi wlasnie wogole w dzien i ze jak wstanie o 7 rano to do 21 nie spi.chyba ze Ci o Rafala chodzilo tego starszego bo on wlasnie duzo spi:)
dzisiaj chlodniej sie zrobilo i nawetAlan na ktorego tak namarudzilam pospal chwile w dzien i moglam obiad zjesc dwoma rekoma hehe, bo ostatnio jedna reka jem obiad a druga trzymam malego jak sie cycoli:/bo zawsze jak zaczynam jesc to on zaczyna plakac:/

dziewczyny to chyba nie kwestia mleka tylko zaczęły nam się regularne kolki.
Po karmieniu cycem - ryk
Po karmieniu mm - ryk
Dziś w ruch poszedł czopek glicerynowy bo nie mógł się Boro załatwić przez ponad 12h - pokupkał się po szyję.
Ja zaczęłam pić koper włoski - może to mu lepiej zrobi.

Nie wiem dlaczego on tak rozpacza po karmieniu - najedzony jak bąk, nie ulewa...pojawiły się też problemy z odbijaniem. Jestem mocno przestraszona, jutro idziemy na konsultację do pediatry. Boję się nocy :(

December to daj znac co powiedzial pediatra, bo mam podobny problem... Konsultowalam sie z lekarzem, ale dla nich wszystko jest normalne i tak powinno byc :wściekła/y: Zastanawiam sie nad zmiana mleka, ale potrzebuje rady, a nie ma kogo zapytac...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry