reklama

Karmienie

dziewczyny ja wiem,że karmienie piersią jest dla dziecka najlepsze i żadne mm tego nie zastąpi,ale moim zdaniem równie ważna jest spokojna i zadowolona mama...a wy jesteście sfrustrowane i nieszczęśliwe...może warto rozważyć karmienie mm...tylko nie bijcie mnie za to!!!
ze tak powiem popieram.

Ruda ją dokarmiam mm i to sporo inaczej by z głodu umarł :-/ ale poki mam mleka troszkę będę walzyc żeby było więcej
&&&& zaciśnięte

dziewczyny ja wam mocno kibicuję,żebyście wygrały tą nierówną walkę:tak:
sama karmiłam Jacha cycem i wydawało mi się,że jest już super fajnie a potem w ciągu 2 dni straciłam zupełnie pokarm:-(więc wiem jakie to może być przykre i frustrujące....próbowałam herbatek,odciąganie,przystawiania i doopa...więc Jachu jest na mm i poza tym,że strasznie ciągnie po kieszeni to nie jest źle!
no dokładnie.

Wczoraj byliśmy u peditry i sie okazało, że przez te dwa tygodnie Zosia nic nie przybrała na wadze!!!
shocked.gif
Jestem w szoku, bo nie sprawiała wrażenia głodnej - sama wypluwała pierś, spała po kilka godz między karmieniami, nie była marudna... Więc od wczoraj po każdym cycu dostaje butle. Lekarka powiedziała, że ma zjadać 50-60 MM, ale ona tyle nie daje rady. Jak 40 wypije to jest dużo i jej się później cofa...
Jutro idziemy na kontrolę wagi. Powinna przypakować 100g.

&&&& aby Zosia przybrała na wadze.

Któraś z Was pisała odnośnie MM na ile starcza. Ja kupuje nan1 350gram i mam to na 3 czasami na 4 wiec w tygodniu dwa opakowania po 350 kupuje a teraz maly zjada 120ml.

Odnośnie karmienia- jakby chciala przejsc na to rossmanowskie co pisalyscie to jak? Odrazu czu na poczatku dawac na przemian czy jak?
Synek ma wysypke na brzuszku tzn taka jakby kaszke bylam u pediatry ale ten stwierdzil ze to zniknie a mi wydaje sie ze jest tego coraz wiecej i ze jak chce to zapobiegawczo moge przejsc na nan pro h.a. ale nie przejde bo puszeczka 400gram niecale 30zl dla mnie to troche duzo. :(
AAa i orientujecie sie ile dzieciątko powinno zjadac?

reklama
dziewczyny ja wiem,że karmienie piersią jest dla dziecka najlepsze i żadne mm tego nie zastąpi,ale moim zdaniem równie ważna jest spokojna i zadowolona mama...a wy jesteście sfrustrowane i nieszczęśliwe...może warto rozważyć karmienie mm...tylko nie bijcie mnie za to!!!
Wiem, ale chyba takiego doła łapie przez to, ze nastawiłam się całkiem na cyca i butelki nie brałam pod uwagę, a teraz czas na zmiane myślenia :(

Aga a z nakładkami próbowałaś karmić?
Tak, ale nie spełniają swojego zadania do końca :(
No nic jeszcze się nie poddaję.

Dobrze, ze piszecie o tym rossmanowym, bo w niemczech dużo dzieci je jadło, a oni na kase nie patrzyli, a ja mam wyrzuty, ze małemu czasami bebiko podaję.

Muszę się w łeb strzelić i zmienić myślenie na wszystko.

Aga dlatego ja starałam się nie nastawiać na nic,szłam ze wszystkim na żywioł!A po doświadczeniach z karmieniem Mata wiedziałam,że może być różnie...Dla mnie najważniejsze jest to,że Jachu jest najedzony i szczęśliwy:tak:
Lena to ja pisałam o tym mm,tylko z tego co pamiętam to Igorek je częściej niż mój Jaś,więc może dlatego tobie wychodzi tyle mleka:-)

Ruda kupilam przed chwila to rosmannowskie mleko i mam pytanie bo tam jest napisane ze temp do przygotowania ma byc 70 stopni i ostudzic do 37:/ a na innych jest od razu 37 stopni. ono sie jakos gorzej rozpuszcza ze musi byc wyzsza a potem nizsza czy robisz normalnie bez cudowania?

Lena w sumie na dobe dziecko ma zjadac kolo 700 ml, wiec jak Twoj je czesciej ale mniej to podlicz do kupy wszystkie karmienia:)na pewno wyjdzie ok. moj Rafal za to jadl zawsze za duzo i byl gruby na poczatku jak przeszedl na MM ale potem sie jakos wyciagnal a tez sie przejmowalam ze zle je.

Macku trzymam kciuki. Może taki leniwy ssak ci się trafił. Mój też często nie dopija bo zasypia. Przy piersi to już w ogole zasypia momentalnie więc go budze zmiana piersi odkladaniem itp. I mu si przypomina od razu że glodnu. Tyle że te karmienia nasze strasznie.długo trwają przez to że tak leniwie ciągnie

hello
mam pytanie do mam butelkowych, czy trzymacie się sztywno godzin karmienia? położna mówiła żeby między karmieniami była przerwa 3-4 godz., a czasami po 1,5-2 godz mały wrzeszczy wniebogłosy, wodę wypluwa .... ma 3 tygodnie i zjada 90 ml mleka

Dziewczyny, a ja chyba przechodzę typowy kryzys laktacyjny. Ponoć zdarza się się w 3 i 6 tygodniu i 3 i 9 miesiącu. No i mój Gracjan dzisiaj od rana na obu cyckach i ciągle głodny. A ja jeszcze wczoraj odciągałam 100 ml a dzisiaj to ledwo 60 mi się udaje.... Masakra Dopiero zasnął od rana. Ale ponoć trwa to tylko 2-3 dni i tzreba przetrwać.....

reklama
Blond aż z ciekawości sprawdziłam opakowanie tego poprzedniego mleka i tam też jest 70 stopni,ale ja robiłam w takiej temp.jak podaję do jedzenia i było ok.

Lenka jak ja zmieniałam Jachowi mleko na to rossmanowskie to w 1 dzień dawałam na przemian,w 2 dzień dwa razy rossmanowskie raz te co miał a potem już normalnie tylko te z rossmana.Grunt to obserwować reakcje malucha.

Maćku jedne dzieciaki przybierają szybko,inne wolno,a jeszcze inne tak "skokowo"-że przez jakiś czas nic,potem nagle przybiorą,potem znowu nic.Także nie martw się,na pewno jest wszystko ok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry