Lena01
Fanka BB :)
ze tak powiem popieram.dziewczyny ja wiem,że karmienie piersią jest dla dziecka najlepsze i żadne mm tego nie zastąpi,ale moim zdaniem równie ważna jest spokojna i zadowolona mama...a wy jesteście sfrustrowane i nieszczęśliwe...może warto rozważyć karmienie mm...tylko nie bijcie mnie za to!!!
&&&& zaciśnięteRuda ją dokarmiam mm i to sporo inaczej by z głodu umarł :-/ ale poki mam mleka troszkę będę walzyc żeby było więcej
no dokładnie.dziewczyny ja wam mocno kibicuję,żebyście wygrały tą nierówną walkę
sama karmiłam Jacha cycem i wydawało mi się,że jest już super fajnie a potem w ciągu 2 dni straciłam zupełnie pokarm:-(więc wiem jakie to może być przykre i frustrujące....próbowałam herbatek,odciąganie,przystawiania i doopa...więc Jachu jest na mm i poza tym,że strasznie ciągnie po kieszeni to nie jest źle!
Wczoraj byliśmy u peditry i sie okazało, że przez te dwa tygodnie Zosia nic nie przybrała na wadze!!!Jestem w szoku, bo nie sprawiała wrażenia głodnej - sama wypluwała pierś, spała po kilka godz między karmieniami, nie była marudna... Więc od wczoraj po każdym cycu dostaje butle. Lekarka powiedziała, że ma zjadać 50-60 MM, ale ona tyle nie daje rady. Jak 40 wypije to jest dużo i jej się później cofa...![]()
Jutro idziemy na kontrolę wagi. Powinna przypakować 100g.
&&&& aby Zosia przybrała na wadze.
Któraś z Was pisała odnośnie MM na ile starcza. Ja kupuje nan1 350gram i mam to na 3 czasami na 4 wiec w tygodniu dwa opakowania po 350 kupuje a teraz maly zjada 120ml.
Odnośnie karmienia- jakby chciala przejsc na to rossmanowskie co pisalyscie to jak? Odrazu czu na poczatku dawac na przemian czy jak?
Synek ma wysypke na brzuszku tzn taka jakby kaszke bylam u pediatry ale ten stwierdzil ze to zniknie a mi wydaje sie ze jest tego coraz wiecej i ze jak chce to zapobiegawczo moge przejsc na nan pro h.a. ale nie przejde bo puszeczka 400gram niecale 30zl dla mnie to troche duzo.
AAa i orientujecie sie ile dzieciątko powinno zjadac?