reklama

Karmienie

reklama
To tak jak ja przeczytałam już wszystko jak przystawiac dziecko, byłam w poradni laktacyjnej, połozna u mnie była i dalej d... jedna brodawka felerna wszystko pierdzieli i ból nie do zniesienia.

Aga a z nakładkami próbowałaś karmić?

Aga josie trzymam za was i wasze mleczko kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&

choć mam wrażenie że już niedługo do was, bo mam wrazenie ze mleka u mnie coraz mniej:-(

dziewczyny ja wam mocno kibicuję,żebyście wygrały tą nierówną walkę:tak:
sama karmiłam Jacha cycem i wydawało mi się,że jest już super fajnie a potem w ciągu 2 dni straciłam zupełnie pokarm:-(więc wiem jakie to może być przykre i frustrujące....próbowałam herbatek,odciąganie,przystawiania i doopa...więc Jachu jest na mm i poza tym,że strasznie ciągnie po kieszeni to nie jest źle!

Dziewczyny na jak dlugo starcza Wam opakowanie mleka te ktore karmia MM i te ktore dokarmiaja?
Rafal byl na butli ale nie pamietam jak to bylo na tym etapie, wiec tylko ze troszke pozniej to mleko co drugi dzien kupowalam:/teraz mam mleko na 7 dni dokarmiam 2 razy dziennie srednio 140 ml.

blond my jemy tylko mm,średnio 120 ml na karmienie(czasem 90 a czasem 150)i opakowanie 600 g mam na jakieś 7-8 dni.Kupuję te wieksze, bo troche taniej wychodzi;-)a no i karmimy sie co 3-4 godzinki

oo to jeszcze nie tak zle:)to wychodzi ze idzie niecale 2 razy tyle mleka co u mnie jak "tylko " dokarmiam...bo to moje mleko ma 350 gr, wczesniej jak jadl 60-90 to wolniej to szlo ale teraz coraz szybcej ubywa.
ja dokarmiam zwyklym bebiko, na szczesciej reaguje ok wiec nie zmieniam, tylko chyba nie ma tych wiekszych opakowan. a slyszalam ze Babydream mleko to rosmanowskie jest ok, sklad ten sam, opakowanie 600 gr kosztuje niecale 20 zl.

blond ja właśnie rossmanowskim karmię:tak:na początku karmiłam takim odpowiednikiem bebika,bo to dostawał w szpitalu,ale potem poczytałam skład i jest w sumie takie samo a tańsze.Młody je je od tygodnia i jest ok,żadnych sensacji żołądkowych nie miał.

wiesz co ja wlasnie poczytalam o tym z rosmana ze to produkuje humana i ma taki sam sklad jak humana :) wiec chyba nastepne kupie to z rossmanna i tyle:)coprawda za tydzien mamyszczepienie i beda sie pytac jakim mlekiem dokarmiam i juz ostatnio krecili nosem ze Bebiko, ze takie slabe mleko, ze powinnam cos lepszego dla dziecka wybrac. dla rafala wybieralam lepsze i co z tego jak zadnego oprocz bebiko nie tolerowal:blink:
a mi takie karmienie jak teraz pasuje, bo jakbym miala karmic malego cycem w nocy co 2 godziny to juz dawno bym odpuscila, a tak jak w nocy mam spokoj to w dzien wtedy to karmienie sprawia przyjemnosc i ja sie nie umecze za bardzo a dziecko tez najedzone jest. zobaczymy ile to potrwa ale poki co to wygodne jest bo na spacerze w razie czego moze pocycolic , chociaz nie lubie cyckami swiecic:/

Ostatnia edycja:
ja powiedziałam lekarce,że karmię go tym mlekiem i ona stwierdziła,że ok bo jest dobrze tolerowane przez małego,nie ma problemów z kupką ani nic go nie obsypało,nie ulewa więc ona nie widzi przeciwwskazań:tak:jedynie co mi zaleciła,to żeby jakiś probityk podawać,żeby się lepiej trawiło.

A jak karmiłam Mata te 12 lat temu to bebiko było jednym z lepszych mlek,tyle że Mati nie tolerował białka i musiał pić jakieś sojowe,które nie dość,że było malutkie opakowanie to kosztowało kupę kasy:angry:a jakoś specjalnie jemu nie służyło,bo miał po nim straszną wysypkę co jakiś czas.

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj byliśmy u peditry i sie okazało, że przez te dwa tygodnie Zosia nic nie przybrała na wadze!!!
shocked.gif
Jestem w szoku, bo nie sprawiała wrażenia głodnej - sama wypluwała pierś, spała po kilka godz między karmieniami, nie była marudna... Więc od wczoraj po każdym cycu dostaje butle. Lekarka powiedziała, że ma zjadać 50-60 MM, ale ona tyle nie daje rady. Jak 40 wypije to jest dużo i jej się później cofa...
Jutro idziemy na kontrolę wagi. Powinna przypakować 100g.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry