reklama

Karmienie

Witam kobietki
Czytam Was ale jakos brak czasu na pisanie było....

Ja też dołączam do cyckowych problemów. Już drugi tydzień odciągam z jednej piersi. Co drugie karmienie podaję butelką, bo tak mi malutki pogryzł brodawkę, ża miałam żywą ranę. Ręcznym Aventa udaje mi się odciągnąc ok 90 ml i Gracjan wciąga jak szalony i dalej cycka szuka.... A położna kazała mi dawać mu 50-60 ml.
Aylin, spróbuj może takiego zagęszczacza do mleka. Ja tak miałam przy Marcelu. Tylko jego karmiłam modyfikowanym. Nazywa się Nutriton. Można podawać też dzieciom karmionym piersią. Robi się papkę i podeje przed karmieniem.

reklama
Agulex wiem co czujesz, przeszłam to samo przy Kubie, okropny ból:-(
Mialam ponad 40 st. gorączki a cycki jak kamienie, nie zgodzilam sie na pojscie do szpitala a chcieli mnie wziąść. Strasznie to przechodziłam. oby Ci szyybko przeszło:tak:

december moj tez sika jak szalony:-D pielucha wiecznie mokra i zdarzalo sie, że przesikana:tak:

Lekarka była u mnie na wizycie i pytałam czy można dopajać w takie upały? Odp mi że "w ostateczności bo później cyca nie załapie". Ja swoją dopajam w te upały herbatką Hipp z kopru włoskiego tak ok.50ml dziennie a cyca wręcz pożera.

DZiś drugi raz zauważyłam że małej sinieją nóżki. Przecież jest upał, nóżki cieplutkie a sine waszym maluszkom też tak się zdarza?
I jeszcze jedno czy waszym maluszkom drży dolna szczęka tak jakby było wam zimno? Mojej się zdarza nie tylko w trakcie płaczu ale też m.in dziś w trakcie kąpieli gdzie nie płakała.

Avo mojej oczka nie ropieją ( tfu, tfu) i nic tam jej nie pływa. Jedynie co to ma czerwone wewnętrzne kąciki ale tak ma od urodzenia i położne w szpitalu mówiły żeby tylko przemywać solą fizjologiczną, że to z czasem jej zejdzie.

oj też zauważyłam że sinieją, i ta dolna szczęka drży, heh ja się śmieje że maly bierze na listosc ;p bo ile razy moja mama cos do niego mówi i jemu ta dolna szczęka drży i wtedy go bierze na ręce i caluje :-D
Igorkowi tez oczko ropieje mial kropelki bo sól nie pomagała mimo iż kropelki były to nie pomogły teraz każa czekać az bedzie mial dwa miesiace jak do tego czasu nei przejdzie mamy isc do okulisty,
Bylam dzis z malym na szczepieniu i waznie i bąbelek wazy juz 5,5kg! pytałam pielegniarki czy za szybko nie przybiera ale powiedziala ze nie mam sie martwic ze jedne dziecie na poczatku szyubko przybieraja pozniej wolnej a jedne na odwrot, ale nie widac po malym aby juz tyle wazyl bynajmniej tak mi sie wydaje ;D

My nadal tylko na cyckach, dzisiaj się ważyliśmy u pediatry, młody ładnie przybrał więc pokarm jest :tak: Niestety suty też bolą, póki co smaruję lanoliną,

A mi laktacyjna doradziła żel Solcoseryl i powiem, ze działa super n popękane brodawki tylko trzeba pamiętać aby go zmywać.
Ja dziś mam dzień wycia i doła :( i właśnie odciągnęłam mleko, bo znowu mnie bolą brodawki chyba nie wygram tej walki :(:no::no::no:

Ja przeczytalam milionowy artykuł o tym jak pobudzić laktacje... Ja pier.. Nic na mnie nie dziala. Latanie do kuchni i przygotowywaanie tych butelek mnie wkur... :-|

Ja przeczytalam milionowy artykuł o tym jak pobudzić laktacje... Ja pier.. Nic na mnie nie dziala. Latanie do kuchni i przygotowywaanie tych butelek mnie wkur... :-|

To tak jak ja przeczytałam już wszystko jak przystawiac dziecko, byłam w poradni laktacyjnej, połozna u mnie była i dalej d... jedna brodawka felerna wszystko pierdzieli i ból nie do zniesienia.

dziewczyny ja wiem,że karmienie piersią jest dla dziecka najlepsze i żadne mm tego nie zastąpi,ale moim zdaniem równie ważna jest spokojna i zadowolona mama...a wy jesteście sfrustrowane i nieszczęśliwe...może warto rozważyć karmienie mm...tylko nie bijcie mnie za to!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry