reklama

Karmienie

reklama
Aylin dzięki za ten tekst ze wskazówkami :tak:
my dajemy radę tylko na piersi ale zastanawiam się nad laktatorem bo do tej pory nie używałam (nawet nie mam) ale teraz myślę o tym :confused: podpowiedzcie mi proszę jak to jest, jak karmię tylko piersią to odciągam żeby mieć na jakieś wyjścia? czy jak długo nie karmię to żeby się nie marnowało bo wypływa? czy może jeszcze coś???

kasia - ja mam laktator i odciagam jak mam wyjscie. Aby opiekunowi zostawic. W planach mam odciagnąc i zamrozic bo na wesele sierpniowe bede potrzebować. Ale syt ze nie karmie to nie mam. Bo mloda wszędzie zabieram.

Iwon, Kasia - prosze bardzo aczkolwiek nie moje to dzielo i tez kilka rzeczy dla mnie nowych. A herbatkę na laktację wlasnie popijam.

Doczytałam jeszcze ze za niedługo moje cycki przestana byc twarde i w koncu będe mogla zrezygnowac z wkładek laktacyjnych. I wcale nie oznacza to problemów z brakiem mleka a raqczej o produkcji bieżacej na żadanie bąbla

No tak niestety jest macku. Ja kupilam specjalnie zestwa SNS do dokarmiania medeli zeby nie tracic pokarmu, i chyba dziala nawet. a maly sie przynajmniej do butelki nie przyzwyczaja

Medela System Wspomagający Karmienie Sns, - Ceneo.pl
Ale co właściwie ma na celu to urządzenie? Żeby się dziecko od cycka nie odzwyczaiło, czy aby mleko nie zanikało?

Słuchajcie czy Wy wyparzacie butelki i smoczki codziennie?Bo ja to tak na 2-3 dni:zawstydzona/y:Ale wydaje mi się,że nie ma potrzeby częściej
Ja staram się wyparzać raz dziennie :tak:

No tak, ale dokarmiasz sztucznym, to co innego niż na samym cycku :happy2:
Ale zanim zaczęłąm podawać też butle karmiłam również tym systemem. Nie wiem, czy na dobre to wyszło, ale jednak się da ;-)

macku dziecko ci stymuluje piers do produkcji mleka przez ssanie, nawet jak piers juz jest pusta to mu leci z wezyka i sie nie denerwuje tylko grzecznie pije. no a druga sprawa ze do butelki nie przywyczajasz, bo niektore dzieci jak butelke poznaja to pozniej na sam widok cycka placza, moja kolezanka wlasnie w ten sposob skonczyla karmienie piersia w drugim miesiacu

dziewczyny ja jak dokarmiałam Jacha to karmiłam go strzykawką właśnie,żeby nie przyzwyczaił się do butli.Było to uciążliwe,zwłaszcza w nocy,ale dało się przeżyć.Poem jak odciągałam swoje mleko i podawałam z butli to na początku nie bardzo wiedział jak się za to zabrać:-)

Słuchajcie czy Wy wyparzacie butelki i smoczki codziennie?Bo ja to tak na 2-3 dni:zawstydzona/y:Ale wydaje mi się,że nie ma potrzeby częściej

Ja nie wyparzam, ale sterylizuję co 3 dni i uważam, że styka. Nie widzę potrzeby częściej. Jak byliśmy w szpitalu z żółtaczką to wyparzałam za każdym razem no ale to chyba oczywiste.

kasia - ja mam laktator i odciagam jak mam wyjscie. Aby opiekunowi zostawic. W planach mam odciagnąc i zamrozic bo na wesele sierpniowe bede potrzebować. Ale syt ze nie karmie to nie mam. Bo mloda wszędzie zabieram.

Iwon, Kasia - prosze bardzo aczkolwiek nie moje to dzielo i tez kilka rzeczy dla mnie nowych. A herbatkę na laktację wlasnie popijam.

Doczytałam jeszcze ze za niedługo moje cycki przestana byc twarde i w koncu będe mogla zrezygnowac z wkładek laktacyjnych. I wcale nie oznacza to problemów z brakiem mleka a raqczej o produkcji bieżacej na żadanie bąbla
ja póki co też wszędzie z Misią chyba że jakieś pilne króciutkie wyjścia typu pobranie krwi
a ja piję na laktację herbatkę Hipp - ktoś też ją pije? i jak?
Aylin a skąd wiesz kiedy nastąpi to wyrównanie "produkcji" mleka???

reklama
Ja piję teraz na laktację herbatkę humana, ale w jeszcze w szpitalu miałam BOCIANKA i była zdecydowanie lepsza. Tylko że kupowałam ją właśnie na allegro, nie wiem czy gdzie indziej można ją dostać? :confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry