reklama

Karmienie

kurde ja chyba też zacznę podawać herbatkę, a tak w ogóle to chyba będę musiała mleko zmienić, moja mała nawet jak podaje jej sab s. to się pręży jak by miała za dużo gazów, a przy tym wydaje dziwne dźwięki i to najczęściej ją w nocy bierze, czasami jak pierdnie to ok a czasami jest taki płacz że masakra

reklama
Alijenka u mnie herbatka pomogla wiec moze sprobuj. Jednoczesnie wprowadzilam infacol i butelki dr brown wiec nie wiem co dokladnie pomoglo, ale jest lepiej niz bylo na poczatku. A herbatki dostaje mniej wiecej 110 na dobe, czyli jak napisala December - tyle ile wypija mleka na raz.

Dziewczyny na mm jakich butelek uzywacie? Ja dr Brown, ale widze, ze juz malemu ciezko sie ciagnie przez smoczek, a level 2 ma za duza dziurke i leci za szybko. Musze wiec wrowadzic cos posredniego i waham sie miedzy tommee tippee i avent, a moze nuk? Nuk ma takie fajne wyprofilowane smoczki. Co myslicie?

niespodzianka ja tez na dr browns jestem i na 1...ona jest do 3 miesiaca i mysle ze na 1 musza byc i nie ma co przyspieszac. to bardzo dobrze ze mu sie ciezko ciagnie, z piersi tez ciezko idzie ale miesnie cwicza. ja tam przyspieszac nie bede. tylko w tych butelkach mycie troche wkurza...bo ten system odpowietrzajacy umyc to 2 razy tyle roboty:/ no ale wlasnie od czasu jak mamy ta butelke to Alana brzuszek nie boli ,

na początku miałam lovi-bardzo wolno leciało i młody się musiał trochę napracować,teraz kupiłam aventa butle i smoczek 0-6 miesiący i młodemu podpasowało,ładnie je,nie krztusi się,nie połyka powietrza.Tylko muszę jeszcze dokupić do herbatki aventa,ale nie wiem czy są takie oddzielnie do mleka,oddzielnie do herbatki.

Ruda z aventa nie ma oddzielnych do herbatki i do mleka. ale swoja droga to jaki Ty masz smoczek ze 0-6 z aventa?Avent ma
1 to jest od 0-1
2 to jest od 1-3
3 to jest od 3-6
4 to jest od 6 wzwyz
i trojprzeplywowy od 3 wzwyc. nie widzialam 0-6.
ale do aventa pasuja smoczki canpola Balonik/Easy start :) i sa polowe tansze

Alan mial na poczatku butelke wlasnie Easy start Canpol i tam byl smoczek 0-6 i polykal za duzo powietrza bo za szybko mu lecialo i co chwile puszczal i bokiem lecialo.bedzie do herbatki na pozniej,jak dziecko starsze to juz nie jest takie istotne jaka butelka, bo juz kolek nie ma w takim stopniu

No wlasnie nie chcialam za bardzo zmieniac, bo brzuszek na dr brown go nie boli, ale zaczal cmokac, podwijac usta i denerwuje sie przy jedzeniu, a przy takiej zwyklej najtanszej butli nie ma tego problemu. Tyle, ze z tej taniej za szybko leci i czesto sie krztusi... Sama juz nie wiem co mam robic
:-p

blond ja tam nie wiem,ale na opakowaniu jest napisane 0-6 miesięcy,a na smokolu oznaczenie 1;-)do mleka idealna:tak:
no to teraz muszę poszukać tych canpoli
widziałam w tesco smoki zifco i one są opisane:herbata,mleko,kaszka...chyba mu coś takiego kupię na próbę,bo nie są koszmarnie drogie

niespodzianka to rzeczywiscie chyba za wolno mu leci:/moze ten wiekszy smoczek daj ale bardziej w pionie go karm zeby mleko wolniej lecialo...nie tak na plasko ze butelka jest do gory nogami to moze cos da

jeszcze minus tych butelek jest taki ze podzialka jest w kolorze butelki:/tylko pogrubiony plastik a nic nie narysowane. masakra kto to wymyslil. ja to jak zle swiatlo jest to ledwo widze.

Ruda to ja takich nie widzialamale moze cos nowego jest:)a takie do herbatki tez kiedys widzialam ale nie z aventa, nie pamietam co to bylo nawet, ale ogolnie do aventa pasuja smoczki tych butelek z szeroka szyjka, tzn TT nie bo to jeszcze inne, ale np dr browns ma bardzo podobne do aventa tylko bardziej miekkie

reklama
Blond nie wiem czy to nowe;-)Poszłam do sklepu,popatrzyłam,że o-6 m-cy i kupiłam:tak:

a do herbatki to chyba na próbę kupię tego zifco,co w tescu są,bo pasują do normalnych butelek i może je chwyci,tym bardziej,że mają kształt zbliżony do tych aventa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry