• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kiedy do ginekologa w ciąży?

nowamloda12

Fanka BB :)
Cześć kobietki, przepraszam za kolejny wątek, ale na popatrzenim (innym watku) nie dowiedziałam się kiedy udać się na pierwszą wizytę do ginekologa. Ostatni okres był 31.01 (test pozytywny 3dni przed okresem, który już nie przyszedł) Ściskam :):):)

reklama
Skoro ostatni okres mialas 31.01 to dzis jestes w 4t5d. Jesli nic zlego sie nie dzieje, nie masz plamien, mocnych bolow brzucha to za tydzien lub dwa juz mozesz spokojnie iść zeby zobaczyc od razu serduszko [emoji6]
Gratuluje [emoji6]
Ja sama na pierwsza wizyte szlam w 8tc (7t4d) [emoji6]

Skoro ostatni okres mialas 31.01 to dzis jestes w 4t5d. Jesli nic zlego sie nie dzieje, nie masz plamien, mocnych bolow brzucha to za tydzien lub dwa juz mozesz spokojnie iść zeby zobaczyc od razu serduszko [emoji6]
Gratuluje [emoji6]
Ja sama na pierwsza wizyte szlam w 8tc (7t4d) [emoji6]
Odpukać, nic się nie dzieje na szczęście. Ale zazwyczaj odejmuje się 2 tyg. To wyglada na to ze zaczynam dopiero 3tydzien, to nie za szybko na ginekologa za tydzień, dwa ? :):)

Odpukać, nic się nie dzieje na szczęście. Ale zazwyczaj odejmuje się 2 tyg. To wyglada na to ze zaczynam dopiero 3tydzien, to nie za szybko na ginekologa za tydzień, dwa ? :):)
Lekarz bedzie liczył tygodnie od ostatniego okresu czyli tak jak wyzej ci wyliczylam [emoji6] dzis masz 4+5 a do gina jesli wszystko jest w porządku spokojnie mozesz isc np po 6+0 (czesto wtedy juz jest serduszko) ale moze byc ciaza mlodsza o kilka dni i jeszcze go nie bedzie wiec mysle ze najlepiej poczekac do tego 7+0, wtedy serduszko juz powinno być [emoji6]
Po cos isc za wczesnie i sie stresować ze lekarz powie ze jeszcze nie ma serduszka i zapraszam za dwa tygodnie...[emoji6]

Sciagnij sobie aplikacje np preglife i ona ci bedzie pokazywac w ktorym tc jestes [emoji6]

Lekarz bedzie liczył tygodnie od ostatniego okresu czyli tak jak wyzej ci wyliczylam [emoji6] dzis masz 4+5 a do gina jesli wszystko jest w porządku spokojnie mozesz isc np po 6+0 (czesto wtedy juz jest serduszko) ale moze byc ciaza mlodsza o kilka dni i jeszcze go nie bedzie wiec mysle ze najlepiej poczekac do tego 7+0, wtedy serduszko juz powinno być [emoji6]
Po cos isc za wczesnie i sie stresować ze lekarz powie ze jeszcze nie ma serduszka i zapraszam za dwa tygodnie...[emoji6]

Sciagnij sobie aplikacje np preglife i ona ci bedzie pokazywac w ktorym tc jestes [emoji6]
Dziękuje Bardzo za wyjaśnienie :):)

reklama
Tylko bierz też poprawki na to, że u niektórych ginekologów czeka się na termin czasem nawet dwa tygodnie więc dobrze by było gdybyś już sobie umówiła wizytę. :)
Ja mam swojego ginekologa 800metrow ode mnie i przyjmuje tylko w środy. Idzie się do niego i od razu przyjmuje nie trzeba się umawiać. Zazwyczaj w kolejce jestem 1 albo 3 hehe. :):):) Super ginekolog, prowadził wszystkie ciąże u mnie w rodzinie. Pielęgniarki tez znajome. Tylko nie ma sprzętu tylko usg. Dlatego daje skierowania do swojego szpitala na badania itd

reklama
Osobiście po zrobionym teście odczekałam tydzień czasu, zadzwoniłam ponieważ jak wyżej koleżanka napisała nie zawsze są miejsca i z książeczki ciąży wynika że pierwsze badanie miałam zrobione w 5 tyg ciąży (badanie krwi), potem co trzy tygodnie wizyta

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry