reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Mononoke dzięki kochana :)* ja religii nie uczę, więc spoko ;-)oczywiście, że prolaktyna w ciąży jest wysoka, bo odpowiada za produkcję mleka :-) a u mnie z ta prolaktyną, to tak dziwnie, bo trochę w ciemno biorę te leki, nigdy nie badałam jej:no: gin mi przepisała po poronieniu i kazała brać do momentu aż zaciążę. Badania ma mi zrobić dopiero w październiku, jeśli do tej pory nie zajdę.
Hope, no bez przesady, aż taka porządna nie jestem :-pale, że córa porządnie nogi składa jak chodzi to tylko się cieszyć hahahaahahahaha:-D

reklama
Mononoke dzięki kochana :)* ja religii nie uczę, więc spoko ;-)oczywiście, że prolaktyna w ciąży jest wysoka, bo odpowiada za produkcję mleka :-) a u mnie z ta prolaktyną, to tak dziwnie, bo trochę w ciemno biorę te leki, nigdy nie badałam jej:no: gin mi przepisała po poronieniu i kazała brać do momentu aż zaciążę. Badania ma mi zrobić dopiero w październiku, jeśli do tej pory nie zajdę.

zajdziesz zajdziesz przed pazdziernikiem ;p

a z tymi dziecmi to chodzilo o to ze wychowawczyni tez jest jakos w to zaangazowana :>

Hope, no bez przesady, aż taka porządna nie jestem :-pale, że córa porządnie nogi składa jak chodzi to tylko się cieszyć hahahaahahahaha:-D

zgadzam sie :D hehehehehehehhe

Ostatnia edycja:
Mononoke, a co Ty jakaś wróżka jesteś czy co? :-D a z tą komunią dzieci mych, to ja tak nie do końca się zaangażuję, bo jestem u nich na zastępstwo i od drugiego semestru wraca ich dawna nauczycielka, więc jak będą mieć komunię, to mnie już nie będzie tam :-(
a Hope pewnie poszła córce spodnie cerować :-D

a Mononoke, Ty to będziesz miała wesoły początek roku szkolnego hahaah, z rzyganiem i mdłościami :-pale i tak Ci zazdroszczę :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hehehehe Hope gdzie jestes?

Kahaka mam nadzieje, ze dolegliwosci ciazowe mnie choc troche oszczedza i mnie bardzo nie bedzie wymiotowalo :p

Ja tez juz uciekam bo mnie moj meczy ze chce spac a ja lozko cale zajmuje z laptopem i sie jeszcze nie umylam :D
Dobranoc dziewczynki i do jutra! :)

Ehh dziewczyny.. Nie chcę się nakręcać, bo jest bardzo małe prawdopodobieństwo.. Mam jakieś "objawy", ale staram się je tłumaczyć racjonalnie.. Zwalam to wszystko na PMS, pogodę i zapalenie węzłów.. Już kiedyś się tak zdarzyło gdy miałam też zapalenie węzłów, @ spóźniła mi się prawie 2 tyg, byłam nawet na becie, ale po 2 dniach od badań @ łaskawie przylazła.. Teraz mam takie niby "objawy": ból głowy ,piersi i brzucha (zawsze przechodziło dzień przed @, a teraz boli coraz bardziej), od 3 dni jestem cały czas zmęczona, bardzo senna już od 14-15.. Próbuje się zdrzemnąć, ale nie mogę.. Jestem cały czas na l4, nic nie robię w domu więc nie wiem ska to zmęczenie? (pewnie wina pogody..) A jak słyszę jakąś piosenkę w radiu, to zaczynam płakać :/ (wina PMS). Przed chwilą zachciało mi się nóżki z kurczaka.. Podsmażyłam ją, ale jak zjadłam kawałek, to mi się odniechciało.. To zrobiłam sobie zupke knorra.. Jak ją skończyłam jeść myślałam, że skończy się to w wc.. Zaczęło mnie mdlić :/ Ale to też zwalam na PMS.. Kurczę, no już sama nie wiem :( Ale niby jak, skoro nawet nie było pełnego stosunku..? Mam nadzieję, że wytrzymam do soboty z testowaniem..

P.S. Przepraszam, że się tak rozpisałąm :(
P.S.2 Przeczytałam właśnie, że przy ciąży ob jest podwyższone. Czy wie któraś z Was czy to prawda? Bo mi wyszło 25 (norma 20), no ale nie mówiłam lekarzowi, że mam przypuszczenia co do ciąży. Jutro idę jeszcze raz na badanie to zobaczę, czy dalej jest takie wysokie..

Ostatnia edycja:
Aniaa_87, no normalnie zaraz Cię kopnę! Jeśli to objawy z powodu ciąży, to test już Ci wyjdzie. A jeśli z PMS-u to wyjdzie ujemny i tyle. Daj spokój z tym czekaniem do soboty, bo się zamęczysz dziewczyno! :blink:

Mononoke kochana, tak się cieszę :) Ale Cie to z zaskoczenia wzięło :)
To na prawde wspaniałe wiesci, oby się teraz posypało.

Powodzenia życzę wszystkim testującym dziewczynom :D

Kahaka masz rację.. Teraz znowu zaczęłam o tym myśleć i pewnie nie wytrzymam do soboty :/ Zrobię wcześniej test :) Zobaczę jeszcze czy ob dalej jest podwyższone. Jeśli tak to zrobię w czwartek najpóźniej :) Mierzyłam wczoraj temp., ale miałam 36.8.. W sumie nie wiem, czy jest podwyższona, bo nie mierzyłam wcześniej.. Ale jutro z rana też zmierzę.. Jeśli będzie większa, to to będzie dobry znak ;)

Dodam jeszcze, że jestem jakaś rozkojarzona przez ostatnie 3 dni.. I często chodzę do wc, ale to może być objaw zapalenia pęcherza :/ heh Staram się wszystko sobie wytłumaczyć racjonalnie..

reklama
Witaj Misia!
Właśnie wczoraj o Tobie myślałam! Jeszcze raz wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! :) Mmmmm też to wszystko niedawno przeżywalam... kościół, kwiaty, obrączki, wesele.... mmmm coś wspaniałego :) (co prawda my po slubie nigdzie nie pojechalismy, ale moze kiedys... kto wie ;p)

Jesli chodzi o to co u nas...
No ja od tygodnia cierpie na virusa :D tzn przynajmniej tak mi sie wydawalo... bo jak tak sobie dzisiaj pomyslalam, to te objawy sa jakies dziwne... mdlosci, wyostrzony wech, zgagaaaaaaaaaaaaa, ciągłe bekanie i "wybijanie sie", ziewanie, oslabienie... (moja mama ma takie same objawy wiec stwierdzilysmy ze to wirus)
Dodatkowo doszlo zapalenie pecherza - sikanie co chwile.... (tylko zawsz eprzy zapaleniu pecherza mnie piecze...a tym razem nic)
Mój wczoraj stwierdzil ze mam piersi wieksze (oczywiscie baaaardzo go to ucieszylo) no i oczywiscie przez tego strasznego wirusa nie mam @ (dzisiaj jest 1 dzien po terminie)
Zrobilam rano test zeby byc pewna ze moge brac jakies lekarstwa na tego virusa bo w srode wracam do pracy :D
Test wyszedl.... II kreski, tamta druga jasna ale widoczna bardzo dobrze (pink test, czulosc 25mlU/ml). Chyba jestem zafasolkowana, ale dla pewnosci za dwa dni zrobie jeszcze raz test :p
a tutaj zdjecie ( zrobione komorka wiec nienajlepsza jakosc ale jak juz na tym widac ta druga kreche to chyba jest dobrze...)co o tym sadzicie dziewczynki ? (ps. ta kreske widac lepiej na zywo niz na zdjeciu)
Zobacz załącznik 279179

Mononoke - kochana! Gratulacje najszczersze!!! Ale super!!! :-):-):-) Poziomki, Ewcia3004 (na staraczkach 2011), a teraz Ty! :tak: Wspaniałe wieści! I nie martw się, bo ta kreska jest naprawdę widoczna! :tak::tak:

Pozdrawiam Was wszystkie, drogie staraczki!

U mnie ból w dole brzuszka był ze 3 dni, a dziś już lepiej. I tyle. 24 dc dziś, wiec do ewentualnej @ jeszcze 10 dni około... :confused::errr: No i za tyle mniej więcej testuję... Jeeeju, jak ja bym chciała... :tak:

Aniaa - testuj! Będziesz wiedziała. :tak: ;-) &&&&&&&&&&&&&&&&&& za teścik!

Tymczasem życzę Wam dobrej nocki! I &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla staraczek! ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry