reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Widzę że wszystkim nam brakuje cierpliwości. Podobno najnowsze testy wykrywają już jednodniową ciążę, a ja Wam powiem że to pic na wodę... Każdy organizm reaguje inaczej i nie u każdej z nas zaraz skacze beta, tylko po jakimś czasie... Wiec Gosiu daj sobie kilka dużych dni luzu z testowaniem. Mam nadzieję że będziesz mile zaskoczona.

A ja juz widzę po sobie, że przyjdzie @, bo mi się piersi robią ciężkie. A już miałam nadzieję, bo takie jakieś rewolucje miałam żołądkowe. NO cóż, teraz pozostaje mi tylko czekać do 17ego. Kupa czasu....

Trzymam kciuki za nasze zafasolkowanie :)

reklama
poczekam, poczekam...:-D czytałam, że czasami lepiej test zrobić jak @spóźnia się nawet dwa tygodnie, ale cierpliwości to ja nie mam;-)ale teraz to chyba pójdę prosto na bętę u mnie w mieście 12 zł to kosztuje, więc tyle co test, a nawet taniej od niektórych testów.

a u mnie dziewczyny masakra :crazy: @ nie ma, 36 dc, już się łudziłam, że jednak to ciąża, ale moja nadzieja prysła rano - zmierzyłam temperaturę i co? 36,38!! No masakra, dalej jestem w pierwszej fazie cyklu.
Jestem strasznie zawiedziona, bo już 8 miesięcy biorę bromocorn na "wyregulowanie" cyklu, ale jak widać mój organizm i tak robi co chce:-( Także z dniem dzisiejszym go odstawiam.
A może orientujecie się, w jaki sposób kończy się taki cykl bezowulacyjny? Kiedy się mogę spodziewać @?
Zrobiłabym sobie badania hormonów, ale nie mam kiedy - pracuję codziennie od 8, nie mam kiedy iść na pobranie krwi. Urlopu wziąć nie mogę.
Zdołowana jestem...:crazy:

Kahaka, on się nie kończy, przyjdzie krwawienie śródcykliczne więc cykl będzie miał duzo więcej dni.
Bardzo Ci współczuję z tym :(
A może byś zmieniła lekarza? czasem lepiej zasięgnąć dwóch opinii..

Co do testów prawda, nie robiłabym po tym co przezyłam przed @ bo bym się bała, że będzie ciąża biochemiczna.
Lepiej się ne nakręcać od początku, juz tyle cykli to co za różnica, czy to będzie ten czy następny..

Kahaka, on się nie kończy, przyjdzie krwawienie śródcykliczne więc cykl będzie miał duzo więcej dni.
Bardzo Ci współczuję z tym :(
A może byś zmieniła lekarza? czasem lepiej zasięgnąć dwóch opinii..

LILITH, a możesz wytłumaczyć mi o co chodzi z tym krwawieniem? Skąd wiesz, ze ono nastąpi? Wytłumacz mi to, proszę :zawstydzona/y: po tym krwawieniu ile będę czekać na nowy cykl? A w moim mieście moja gin jest jedyną kompetentną osobą, ale teraz nie ma szans się do niej zapisać, bo ma jakiś długi urlop.

Czesc dziewczynki :)
Przepraszam, ze mnie tak dlugo nie bylo, ale mialam pewien problem... w niedziele wyladowalam w szpitalu i wczoraj go dopiero wypuscilam (chyba ordynator nie mogl mnie juz zniesc bo ciagle mowilam o tym, ze chce wyjsc). W szpitalu zrobili mi test z moczu - wynik pozytywny, w poniedzialek (jak chca to wynik da sie wczesniej dostac) przyszedl wynik piatkowej betki.... 81 - ciaza.... krwawienie trwa do dzisiaj, endo w srode duze, w niedziele 6mm, wczoraj 4mm ..... rezultat: wczesne poronienie, ma pani za slabe endo, musi sie odbudowac, prosze ponowic starania za kilka miesiecy bo wczesniej jak zajde to endo nie utrzyma ciazy i znowu poronie. W poniedzialek mam zrobic kolejna betke a we wtorek mam usg kontrolne wszystko, zeby potwierdzic poronienie bo w srodku jestem "czysta".... i tyle... było i nie ma ....
Wybaczcie ze do was nie napisalam wczoraj ale nie moge sie po tym wszystkim pozbierac, nawet nie mam sil czytac co napisalyscie przez te kilka dni. Mam nadzieje, ze u was wszystko w porzadku i ze mamy wiecej majoweczek niz wczesniej :)
Ja poki co mam szlaban na przytulanie na 4 tygodnie i musze usg kontrolne robic zeby sprawdzac jak sie ma moje endo i kiedy bede mogla zaczac starania. lekarze mowia, ze niby po tym wczesniejszym poronieniu mozna od razu, ale przy takim endo mowia zeby poczekac bo jak nie to znowu poronie. :(
Napiszcie kazda co tam u was , ciesze sie ze jest ktos nowy z nami - witaj madziarka !
Tesknilam za wami dziewczynki :)

reklama
Mononke Kochana, tez tęskniłyśmy!!
Przykre, że musiałaś wylądować w szpitalu, ale dobrze przynajmniej, że obyło się bez zabiegu. Wiem co czujesz, tez to przechodziłam :-(
Trzymaj się i zaglądaj do nas, chociaż ja raczej odpadam ze staranek, to nie na moje nerwy. Jak będziesz mieć chwilę to przeczytaj co napisałam wcześniej.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Do góry