reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Jeszcze mi pół posta wcięło ;/

Zaraz przeglądne moje stare wykresy, ale pewna jestem, że miałam wcześniej spadki, bo jeszcze się martwiłam, że będę miała za krótką fl.

Co do wiesiołka.. ja biorę przed owulką po 4 kapsułki jedna w dawce 1000 i nic a nic to nie pomoga.. w tym cyklu zaszalałam i dwa razy wziełam w dawce 5000 i nie powiem by jakies efekty były, najlepsze mam i miałam zawsze po guajazylu :)

jak zwykle kiedy mnie nie ma to sie rozpisujecie :>

Nikita biedaku, ale masz przechlapane z tym kolanem... ja mialam 3 razy skrecona noge w kolanie (ta sama), wode w kolanie, serie bolesnych zastrzykow i rehabilitacje... no moze zabiegu nie ale wiem po czesci czym to wszystko smierdzi :>

Kahaka .... kto wie, moze jednak ten cykl byl udany ?:> Tutaj bylo juz wiele dziewczyn ktore zafasolkowaly i nie mialy zadnych objawow lub objawy wskazywaly na @ :>

LILITH, ja tam malo rozumiem z tego mierzenia tempki, ale z tego co kiedys zauwazylam u siebie to podwyzszona tempka utrzymywala mi sie nawet do 2 dnia @ :/ ale co kobieta to inny organizm, moze u Ciebie tez kryje sie fasolka?:>:D

Ja wlasnie wrocilam z uczelni.... zaczal sie koszmar... mialam miec dzisiaj 2 wyklady. Pierwszy od 12-14.30 a drugi od 18-20:25 ... pojechalam busem bo rodzice mieli byc na zakupach w krk i mnie pozniej odebrac... pierwszy wyklad skonczyl sie po 30min, a drugi odwolali.... i zamiast wrocic najpozniej przed 15 do domu wrocilam po 16:/ i po co ja tam znowu jechalam? normalnie takie mnie zlosci biora ze szok. A ten facec u ktorego nie mam wpisu bo sobie z nas zakpil bedzie na uczelni dopiero.... za rok.... w tym roku akademickim nie ma u nas zajec i powiedzial podobno w czwartek jednej dziewczynie, ze "jak ktos chce zdawac egzamin to prosze mnie w warszawie szukac" ... chory jakis... a jak chce tylko wpis bo egzamin zdany juz mam to tez do warszawy jechac....
mam juz dosc na dzisiaj :/
pffffffffffffffffffffffffffffff

Mononoke, a właśnie, że ja jestem, możemy plotkować :-) nie martw się, nie tylko na Twojej uczelni takie cyrki, jak ja studiowałam, to też zero organizacji, wszystko pod hasłem "radź sobie studencie sam".

My dziś zamówiliśmy karnisze do mieszkania (w kolorze drzwi, czyli wenge:happy2:) i odebraliśmy płytki na balkon :-D. Teraz myślę nad koncepcją firanek......
A co do tych objawów lub ich braku, to ja wiem, że różnie bywa, ale po prostu wiem, że nie trafiliśmy w owu, ze 2 dni się spóźniliśmy. Ale nic. Już mnie ten cykl tak wymęczył, że nawet mi nie szkoda....

Ja narazie nie mysle o firankach i takich tam, a strasznie chcialabym juz takie rzeczy kupowac :D U nas poki co od poniedzialku beda robic dach <Radocha> poki co musze sie zastanowic gdzie trzeba bedzie zrobic gniazdka :D

My w tym cyklu to mielismy ze tak powiem abstynencje... no chyba odkad zaczelismy sie przytulac nie mielismy tak "slabego" miesiaca :D Ale to taka zmiana, ja wrocilam do pracy, na uczelnie, oprocz tego jest masa innej roboty i potem zasypia sie w ubraniu a potem wpół przytomna do mycia i spania :>

Ostatnia edycja:
A tak w ogole w krk nie mialam czasu nawet na kupno czegos do jedzenia bo kolejka do piekarnio-ciastkarni w galerii byla kilometrowa wiec musialam isc do sasiedniego MacSyfu i kupic MacSmierdzaca kanapke:/ Ale pocieszylam sie lodami cytrynowymi :D Nie wspominajac o tym, ze moje zafascynowanie kasztankami dalej nie minelo i codziennie pochlaniam ich coraz wiecej, a dupcia rosnie i rosnie..... :>

Ale przynajmniej sie zaspokajam zywieniowo :D:D:D:D

Ooooo kolejny odcinek szpilek na giewoncie na ipla :D Nie lubie tasiemcow ale to jest nawet smieszne :D
Jak nie zasniemy to jeszcze Allo Allo ogladamy dzisiaj :D

Ooooo u mnie gniazdkami to ja się wcale nie interesowałam, wszystko mój M projektował i instalował (zresztą to jego branża) i nie powiem, ładnie zrobił oświetlenie w mieszkanku :-D chociaż jest milion włączników światła...
Teraz czekamy na kinkiety, zamówiłam na allegro. Bo lampy na sufitach już dawno wiszą, ale jakoś kinkiety żadne nam do tej pory nie pasowały - bo sobie wymyśliliśmy takie, że nigdzie takich nie było, aż w końcu trafiłam na aukcję :-)
A upięcie firan podoba mi się takie:
firany.jpg
tylko zastanawiam się nad materiałem-czy gładki bez wzorów, czy bardziej nowocześnie z jakąś brązową/beżową wstawką...

Mononoke, no serio?? :szok: :-D to Ci powiem, to może coś doradzisz...raczej nowocześnie, podłoga parkiet dąb, ściana na której będą te firanki jest w kolorze caffe latte, a sąsiednie są jasno kremowe, natomiast przeciwległa jest śliwkowa :-D (taki bardziej buraczek, oberżyna...) Karnisze kolor wenge (czyli bardzo ciemny brąz, drzwi też). Poza tym w tym pokoju więcej nie ma :-D jesteśmy w trakcie wybierania narożnika, który ma być śliwkowy i będzie stał pod tym właśnie oknem, nad którym myślę. A teraz Ty babo myśl, jeśli Ci się nudzi, pomóż koleżance ;-)

reklama
Mononoke, no serio?? :szok: :-D to Ci powiem, to może coś doradzisz...raczej nowocześnie, podłoga parkiet dąb, ściana na której będą te firanki jest w kolorze caffe latte, a sąsiednie są jasno kremowe, natomiast przeciwległa jest śliwkowa :-D (taki bardziej buraczek, oberżyna...) Karnisze kolor wenge (czyli bardzo ciemny brąz, drzwi też). Poza tym w tym pokoju więcej nie ma :-D jesteśmy w trakcie wybierania narożnika, który ma być śliwkowy i będzie stał pod tym właśnie oknem, nad którym myślę. A teraz Ty babo myśl, jeśli Ci się nudzi, pomóż koleżance ;-)

Ja niestety rozrozniam tylko kolory podstawowe :D Wiec dla mnie brazowy to brazowy a nie wenge, dab, caffe latte :D(ja nawet kawy nie pije wiec nie wiem jaki to kolor) :D Ale wydaje mi sie, ze skoro wszystko masz bez wzorkow to lepiej tak zostawic :D jasna firana bez wzorkow zadnych - zreszta gladkie pasuje do wszystkiego :>A jak tam ma byc jeszcze sliwkowa sofa to juz w ogole :D Mozesz sobie zaslony zrobic bardziej bajeranckie (np w odcieniach brazu :D) Ja sie nie zma, wole juz o gniazdkach myslec :D

Do góry