reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
veronica no bo to juz końcówka:) niedługo bedziesz malego sciskała:) tak kiedys sie zastanawialam czy da sie policzyć wszystkie całusy:) nieeeee da:) sama zobaczysz:p a dzwonilas juz do gin? mowilas co sie dzieje?

ale tu puuusto;(

Ostatnia edycja:
tak dzwonilam do niej dzis rano ale ona nigdy nie odbiera - zawsze oddzwania - a dzis nie zrobila tego. dzwonilam do niej kolo 10 rano...dochodzi 17 a tu nadal cisza....

to wszystkie dzieci tak duzo caluja? haha to mi buzia spuchnie od tego :-D

veronica do szpitala:
taka wyprawka która ci sie na 100% przyda
2-3 koszule
skarpetki
klapki takie które beda do chodzenia i pod prysznic
sweter rozpinany, szlafrok
recznik najlepiej ciemny (krew)
laktator (reczny)
szampon i zel pod prysznic
podkłady ( w niektórych szpitalach daja ale w to najlepiej sie ubezpieczyć)

dla malego bodziaki z długim rękawem i spiochy albo bodziaki z krótkim rekawem i pajace z długimi ( bodziak pełni role bielizny)
rożek zeby dziecka nie obwijali w ten szpitalny
pampersy i chusteczki do pupy
cos na odparzenia np sudocrem
3-4 pieluchy tetrowe
czapeczka, niedrapki i ubranko na wyjscie;)

w szpitalu u mnie bylo strasznie goraco i dzieciom nie zakładałyśmy czapeczek był kwiecień wiec grzali na maxa na porodówce i sali poporodowej ale skarpetki to mus i szlafrok tez:)

kiedy masz wizyte u gin? ona ci powie co i jak z porodem laktator powinnas miec bo jesli bedziesz miala cc to bedziesz musiala pobudzic laktacje

Ostatnia edycja:
tzn tam gdzie ja bede rodzic( tj.chce) maja wszystko dla dziecka...musze miec tylko swoj krem na odparzenie ( mam juz kupiony sudocrem), pieluchy i oliwke.

a wyniki jakich badan najlepiej miec ze soba? bo nie wiem czy brac wszystko czy tylko czesc jest potrzebna...

i jeszcze jedno pytanie: najlepiej rodzic w zwyklej koszuli czy wziac ze soba jakis dlugi podkoszulek? bo szkoda mi troche koszuli nocnej na porod bo ta krew i wgle...

reklama
wez długi podkoszulek;)

jeli bedziesz miala cc to weź koszule ale ciemna:) ze mnie sie smiali " do porodu pani w czarnej koszuli przyszła? trzeba bylo jakas weselsza;) " hahahahahaha

a co do tego czy maja wszystko dla dziecka to wszedzie pisza ze maja ale duzo dzieciaków ma uczulenie po tych śpiochach i ubrankach szpitalnych zwłaszcza ze nie wiesz w czym oni to piorą kacper miał na szyjce uczulenie od tego rożka!!! napisali ze maja wszstko a kacprer był tylko w pieluszcze i w rosku nagi!!!!!!!
wiec lepiej wziac na te 3 dni ubranka najwyggodniej bawełniane body z kr rekawem i pajacyki bo najlatwiej je sie ubiera;)

Do góry