reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

No wlasnie, ja bym chciala rodzic tak jak najblizej wiosny/lata, zeby mozna bylo na spacerki szybko chodzic,a zima to tak srednio. Jak sie uda w kwietniu zapylenie to porod koniec stycznia poczatek lutego, pomyslalam, ze wtedy szybko juz marzec i wiosna i moze zle nie bedzie. Tylko czy za pierwszym razem mezol mnie zaypli ::) Jak nie to porod juz potem koniec lutego/poczatek marca itd. Coraz blizej ladnej cieplej pogody ;)

ALe mi sie dzisiaj nudzi w robocie..poszlabym do domu, a nie moge hihi ;D

reklama
Wiesz co sprawdzalam wg moich @ na "noworodku" kiedy mialabym termin i zawsze wypada mi koniec miesiaca, wiec gdybym zaciazyla w kwietniu (dni plodne beda dopiero pod koniec kwietnia, bo @ zawsze mam w okolicach 15-19 kazdego miesiaca) to porod koniec stycznia poczatek lutego :) Wiec wynika z tego, ze pewnie uda mi sie - jezeli uda sie za 1 razem ;) - zaciazyc tak naprawde prawie ze w maju, ale starania zaczynamy juz tak od polowy kwietnia, jak tylko skonczy sie @ ;)

Oj misia q , co z tego ze wiem kiedy co i jak, jak pewnie jak nastapi godzina zero psychika mi siadzie i pewnie zrobi psikusa. Odliczanie ustawilam tylko dlatego, zeby sie codziennie pocieszac, ze kolejny dzien minal i juz jestem blizej rozpoczecia staran. Ale jest druga strona tego, negatywna. Boje sie, ze bede sie wtedy schizowa jak suwaczek pokaze 0. Mam zamiar jednak wtedy wyluzowac, nie obserwowac sie tylko sie byzkac ;) A co z tego wyjdzie czas pokaze ;)

kobietki, mam takie pytanie. otóż badał mnie dzisiaj ginekolog i powiedział ze mam lekko zasinioną szyjkę macicy (ale tylko szyjkę), ale nie wyjaśnił o co chodzi z tym. ja tez nie wiem.
aha, i zaczynam czesto siusuac, ale w bardzo małych ilościach (nic nie boli przy tym).
bad gin wykluczyło ciążę, przynajmniej taka na etapie macalnym ::)
@ nadal nie ma. poczekam jeszcze ze 2-3 dni wezmę coś na wywołanie, tylko tak zebyna długi weekend @ mnie nie zalala, bo bedzie dużo czasu na przytulanki i lepiej zeby @ nie było wtedy ;) ;D

reklama
Elżbietko, proszę cię nie bierz nic na wywołanie okresu !! a jeśli do zapłodnienia doszło później niż ci się wydaje a te tabletki zaszkodzą maleństwu!! poczekaj jeszcze trochę. Zresztą wiadomo że tak wczesnej ciaży nie da się wymacać ... kurcze, odpuść narazie, naprawdę !!
a co do zasinienia, może własnie zarodek się w Tobie zagnieżdża! chcesz mu to uniemożliwić ??

Do góry