reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
czarna, ten link ma byc umieszczony miedzy

Dziewczyn pomocy  :).... Od roku razem z mężem staramy się o dzidziusia. Podczas tego cyklu byłam pod ścisłą kontrolą lekarza (co 3/4dni USG TW), aby sprawdzić czy pęcherzyk rozwija się prawdłowo oraz by określić dzień jajeczkowania . Dodam że okres mam nieregularny... Poczas USG w 14 dniu cyklu okazało się że pęcherzyk rozwija się prawidłowo, a w dniu 19 już go nie było.Zdanie gin pękł w 16 dniu cyklu. "Przytulanko" uskutecznialiśmy w dniu 13,16,18 cyklu. Poważnie zastanawiam się czy tym razem jest szansa na dzidziusia?? Tym bardziej że zauważam od 2 dni objawy tj.: obolały brzuch, dziwny posmak w ustach,temp. 37 stop, wrażliwe piersi... jednak nie wiem czy to nie za wcześnie na pierwsze symptomy ciąży... z drugiej strony do @ jeszcze daleko...Co o tym sądzicie? Czy waszym zdaniem mogę zrobić test? Bardzo liczę na Waszą pomoc, jako doświadczonch koleżanek.. :)

Miminka witam Cie serdecznie :) ... nie stresuj sie tak kochana ... na tescik ( jesli do @ jeszcze daleko) to jeszcze za wczesnie ... przynajmniej odczekaj 2 tygodnie :) ... teraz nawet jesli jestes w ciazy test moze nic nie pokazac a Ty tylko sie zdenerwujesz, zalamiesz itd ... co do objawow, mozliwe zebys juz cos odczuwala ... kazda kobieta przechodzi inaczej ciaze :) a z objawow ktore wymienilas, jest duza szansa ze to fasolka :) ... zycze cierpliwosci i oczywiscie czekamy na tescik :)

Pozdrawiam :)

Miminka , po pierwsze witam cie serdecznie!!
po drugie spokój!!! to tyle co moge ci doradzić. my tez staramy sie od stnowczo za długiego czasu, i nauczyłam sie jednego: tylko spokój pomoze ci przetrwac i nie zwariowac.
twoje objawy sa jak najbardziej obiecujące, ale proponuje poczekac do terminu spodiewanej @ i wtedy zatestowac. bo za wczesnie zrobiony test moze tylko niepotrzebnie cie zdenerwowac. a napewno sama dobrze wiesz, jak nieprzyjemny widok stanowi I krecha na tescie...
trzymam kciuki za ciebie!! zaglądaj do nas i pisz!!no i zbieraj tak bardzo pomocne fluidki ciązowe ;)

Witajcie dziewczyny... pieszę do Was po raz 1 choć wielokrotnie śledziłam i czytałam Wasze wpisy oraz kibicowałam wszystkim które pragną mieć dziecko. Postanowiłam przyłączyć się do Was gdyż bardzo chciałabym abyście ze swojej perspektywy oceniły moje dolegliwości i zinterpretowały moją dziwną temperaturkę. Tak więc: z mężem w tym cyklu poszaleliśmy trochę i wczoraj miałam dostać okres i sądziłamn ze dostanę gdyż w 27 dniu czyli jeden dzien przed okresem temka spadła do 36,7 ale jakie było moje zdziwienie gdy zmierzyłam ją w dniu spodziewanego okresu - było juz 37,0 - to w ogole najwyższa temperatura w tym cyklu - najwyzsza wczesniej too 36,9. Zastanawiam się więc o co chodzi - przeciez zawsze przed okresem temperatura mi spadała nawet kilka dni przed a tu w dniu okresu podniosła sie ??!! Dodatkowo bolą mnie od 10 dni cycuchy ale to straszliwie - dla mnie to żaden objaw gdyż prawie zawsze tak mnie bolą - w tym cyklu jedynie z ta roznica ze najbardziej sutki i nawet wtedy gdy nie dotykam (swedzenie, szczypanie). Boli podbrzusze ale troszke inaczej niz zwykle - z przerwami i mniej boleśnie - to wszystko jest dla mnie mało przekonujące gdyż bardzo podobne bóle mam co miesiąc. Jedynym innym objawem jest ssanie w żołądku i delikatne mdłosci ale malutko. Za to co miesiąc od zawsze przed zbliżającą się miesiączką bardzo bolał mnie krzyż a teraz nic o dziwo. I tak właśnie okres ktory zawsze mialam jak w zegarku spoznia sie juz 2 dni.... najbardziej mnie zadziwiła ta temperatura ktora wzrosła zamiast spaść. Co wy na to - może któraś z Was miała podobnie? Pozdrawiam Was serdecznie :)

reklama
Gumiśka - witaj
Ty musisz mieć kobieto niezwykle silną wolę, ze jeszcze testu nie zrobiłaś. Szacuneczek ;D
Rób szybciorem test i pisz co na nim wyskoczyło ...... II ;D
Pozdrawiam - i nie zapomnij o nas. Napisz koniecznie co i jak

Do góry