reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

objawy ciąży??
generalnie w ciązy temp jest lekko podwyższona, tak 36,8-37,3. ale to sprawa indywidulana kazdej kobiety. jak z kazdym objawem niby ciazowym - nigdy nic nie wiadomo. sa kobiety które sa w ciazy i mają 36,3.

reklama
Aha, czyli cierpliwi zostaną nagrodzeni !!!!!!!!!  ::)
No cóż czekam :( Bo przecież oszaleje jak będę dalej doszukiwać się objawów.
Dziękuję :laugh:

bubus , z objawami nigdy nic nie wiadomo, czasami brak objawów jest objawem :)
spokojnie czekaj na niepojawienie sie @ :)
bo inaczej zfiksujesz :). wiele z nas już to przerabiało.

i naprawde prawie wszystkie dziewczyny, gorączkowo pragnące zafasolkowac, zachodziły w ciąze jak dawały na luz. to działa!!. ja jestem tego najlepszym przykładem, nie dałam na luz i nie zaciazyłam ciągle jeszcze ::) ::) ::) ::)

Lapis_Lazuli z tym rabatem to masz świętą rację :):) ;) Chociaż ja na dzień dzisiejszy jakbym miała jakieś objawy to chyba szybciej bym się zdecydowała na betaHCG z krwi :) Bo z tymi teścikami to różnie bywa ::)

Dziewczynki mam do was pytanko :) Pisze w wątku o objawach, ale nie o ciążowe mi chodzi tylko o wasze odczucia podczas owulacji :) Może to troszke głupiutke pytanie, ale ja nigdy nie obserwowałam mojego organizmu pod tym kątem :-[

Dosyć dużo piszecie o obserwowaniu śluzu, macicy, mierzeniu temp. itp. itd. :) Faktycznie zauważyłam, że śluzik mam teraz jak białeczko kurze :laugh: Czasami odczuwam też takie kłucie w jajniczkach :) Ale interesuje mnie jakie macie jeszcze odczucia ;D

Moj lekarz zalecił mi właśnie obserwowanie śluziku i mierzenie temp. :) Śluz jako tako obserwuje, ale temp. nie chce mi się jakoś mierzyć... troszkę z lenistwa :) Może później jak dzidzia nie będzie chciała zawitać to zaczne mierzenie temp. ::)

reklama
moze powiem jak ja to robie ;)
przykucam pod prysznicem i wprowadzam palec wskazujacy do pochwy. cały palec ;). na końcu powinnas wyczuć tak twardawy "twór" (pochwa jest miękka), okrągły, z dziureczką po środku. z tym ze jesli wczesneij nie ocenialas otwartości/zamkniecia szyjki, to raczej za pierwszym razem nie uda ci sie postwic diagnozy.
jesli chodzi o to co tam ma byc jak jest zamknieta - powinnas wyczuc ten otwotek, ale nie da sie w niego wlozyć opuszk apalca.poprosu będzie dziureczka. inaczej ona wygląda trodzkę u kobiet które rodziły, nie jest okrągła, a taka podłużna. (tak jak na obrazku, tyle ze na obrazku jest lekko rozchylona)

szyjka9xk.jpg

tak wygląda szyjke we wzierniku, ta akurat jest z nadżerką, ale chodzi mi o kształ tego otworku ;)
olliuteri3qo.jpg

Do góry