• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
zapraszam do mnie to pomogę ;D
na obrazku jest tak:
kolor jaskrawo zielony oznacza typ bardzo płodny :szyjak wysoko, otwarta i miękka
jasny zielony to mniej płodny: średnio wysoko, średnio miękka i średnio otwarta
kolor żółty to typ niepłodny: nisko, zamknięta i twarda
:) :) :) :)

wazne zeby badać o tej samej porze dnia i nie zaraz po wypróżnieniu sie (zmiania sie wtedy położenie), chyab ze kazdego dnai orzed badaniem sie wypróżniasz. no i w tej samej pozycji :)

- badać szyjkę raz dziennie wieczorem
   - badać w tej samej pozycji tym samym palcem,
       - nie badać się po wypróżnieniu - zakłócona obserwacja

ja swojemu groże ze naucze go badać jak bede w ciazy. i bedzia badał przed porodem, czy juz trzeba jechac do spzitala czy jeszcze nie koniecznie :)
zgodził się na pobieranie nauk :D

Ju pisze:
Moj lekarz zalecił mi właśnie obserwowanie śluziku i mierzenie temp. :)

Julinko moja gin też kazała mi robić wykresiki tempki i obserwować śluzik...Tempke mierzę trzeci cykl i wiem już mniej więcej że około 12/13dc mam skok tempki...czyli owu...
Z tym że po laparo mam tylko 23 dniowe cykle ::)...chociaż d drugiej strony szybciej mogę zaczynać nastepne staranka ;D

Polecam mierzenie tempki...chociaż trochę uciążliwe ale warto... :)

reklama
A ja mierze tempke, badam szyjke  i normalnie cuduje ;D ... ale przynajmniej wiem na czym stoje.... tempka wysoko (36.9-37.0) non stop ;) ... szyjka nisko, zamknieta , poltwarda, a przynajmniej mnie sie tak wydaje , sluzik mleczny ( kremowy) ... takie dzisiejsze wrazenia poranne mialam ;D ;D ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry