Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
GRTULACJEHej
ja teoretycznie mam objawy takie ze na piersiach wyskoczyły mi straszne żyły i w ogole piersi mam jak jakies bombony ;| nawet dotknac sie ich nie umiem.
straszny bol w okolicy jajników i jakiś taki dziwny no i brak @ i dwa testy pozytywne ;D
za półtora tygodnia na badanie ktore rozwieje nasze watpiwosciale bylaym szczesliwa gdyby ktoś tam był w tym moim brzuchu
![]()
no ja mam nadzieję ;DJest fasolka nicCieszę się bardzo
![]()
Hej
ja teoretycznie mam objawy takie ze na piersiach wyskoczyły mi straszne żyły i w ogole piersi mam jak jakies bombony ;| nawet dotknac sie ich nie umiem.
straszny bol w okolicy jajników i jakiś taki dziwny no i brak @ i dwa testy pozytywne ;D
za półtora tygodnia na badanie ktore rozwieje nasze watpiwosciale bylaym szczesliwa gdyby ktoś tam był w tym moim brzuchu
![]()
no i pewnie ktoś tam sobie siedzi i zapuszcza korzonki - oby mocno:-):-)Hej
![]()
ach ten Wyspowy Healthcare - nic dodać nic ująć - a co jeśli kobieecie brakuje progesteronu to nie podadzą jej?? przecież to chore...Czesc dziewczynki
Dziekuje za wasze gratulacje. Wczoraj bylam u lekarza, niesetety mieszkam na wyspach od 3 lat i juz sie zdazylam przyzwyczic do tutejszej sluzby zdrowia. Lekarka nie zrobila mi zadnych testow, bo tutaj testy ktore robilam daja ponad 99% dokladnosci i powiedziala, ze jak mialam zawsze regularnie @ i wyszly mi 3 testy pozytywne (zrobilam 3ci test innej firmy) to znaczy ze jestem w ciazy. Testy ktore tutaj robia polegaja na tym samym, przysylaja takie naczynko do domu, trzeba oddac mocz do analizy, ale analiza ta wykazuje tylko stezenie HCG w moczu, wiec daje ten sam rezultat co test ktory zrobilam sama.
Tutaj to wyglada troche inaczej niz w Polsce, ciazy nie podtrzymuje sie sztucznie, jesli jest z nia cos nie tak, to organizm ja sam wydala w ciagu najczescie 2 miesiecy, zdaza sie to czesciej wtedy, jak sie ma plamienia, ale nie ma reguly.
Co mnie czek? Nastepna wizyta z midwife, czyli taka polozna, w 12 tygodniu, pierwsze usg, dopiero bedzie cos wiadomo. Rowniez dokladne badania w 12 tyg z krwi (grupa krwi itp) i moczu. Potem jak jest wszystko ok to kolejne usg w 20 tyg, tylko tutaj sie nie mowi plci, bo prawo zezwala pozwac lekarza do sadu jak sie pomyliNo i jak wszystko ok to tylko kontrolne wizyty co kilka tygodni, potem coraz czescie z midwife, ktora bedzie badac krew i mierzyc cisnienie, zadnego usg sie juz tu potem nie robi. Chyba ze ulozenie dziecka posladkowe albo inne problemy sie pojawia.
Planujemy teraz powiedziec rodzicom, akurat niespodzianka na swieta bedzie.
W weekend postaram sie wiecej z wami porozmawiac, cale szczescie juz piatek i ostatni dzien do pracy
Pozdrawiam was serdecznie i zycze milego dnia.
No i wszystkim jak najszybciej pozytywnych testow![]()