reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

moj gino jest na urlopie za granica... niestety:-(

no ja do swojego dopiero na poczatku sierpnia i tez jest na urlopie bo ym sie spytala.

znalazlam takie cos

Federacja na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny zorganizowała przy Telefonie Zaufania dyżury lekarek ginekologów oraz położnych, dostępnych pod numerem tel. (022) 635 93 92 w godz. 16.00-20.00, udzielających informacji nt. zdrowia ginekologicznego, problemów okresu dojrzewania, interpretacji wyników badań, antykoncepcji, zdrowia i antykoncepcji po porodzie

moze czegos sie dowiesz

reklama
a do mnie dzis przyszla nowa porcja testow (owulacyjnych i ciazowych) z allegro... Wolalabym, by te pierwsze sie juz nie przydaly, ale cos mi mowi, ze jednak bede ich potrzebowala :wściekła/y: niby za 2 dni ma przyjsc @, a czuje sie jak na nia juz od 2 tygodni :baffled: no nic, cierpliwosci... normalnie myslalam, ze to bedzie tak pyk i juz! :wściekła/y: a tu cholercia trzeci cykl staran za chwile bedzie :wściekła/y: gdybym wiedziala, to bysmy kurde w styczniu staranka zaczeli :baffled:

Kochana, nie możesz się tak złościć i martwić bo to nic dobrego nie przynosi :) Głowa do góry! ;*

A do mnie niedawno dzwonili ze szpitala i umowilam sie na scan w czwartek.Ja juz tez przestaje wierzyc ze mi sie uda:-(juz nie mam sil:-:)-:)-(

Ej, nie można się tak poddawac.. Trzeba wierzyć kochana :) trzymam kciuki! :*

Czesc Dziewuszki

Ja mam pytanie do tych ktore juz sa mamusiami.
Mianowicie co z tym objawem zaciemnionych sutkow i lini biegnacej do pepka ?? Istnieje czy to jaaks legenda. Zdarzylo sie ktorejs?? pytanie numer 2: W ktorym momencie pojawily sie widoczne zyly na piersiach??

Mialam sie juz nie nakrecac :wściekła/y:(u mnie 6 cykl staranek) ale wlasnie odkrylam na jednej z piersi (na marginesie dodam ze od owulki jest pieknie jedrna az milo sie podotykac - bo ja mam mierny rozmiar generalnie, ale nie boli) wyrazna zyle po jednej stronie i slabsza z drugiej. Nie przypominam sobie zebym zauwazyla kiedykolwiek wczesniej takie zjawisko. jestem dzis w 18dc a cykle mam 28 zwykle. Mozliwy taki objaw tak wczesnie?? czy UFO jakies:-D:szok:

No ja mam zaciemnione sutki i zyłki. Z tego co pamiętam to żyłki pojawiły się dość szybko.. No piersi mi się bardzo szybko powiększyły.. Jeszcze przed spodziewaną @. oby to była fasplka :) mierz sobie tempke :)

a jeszcze i ja zaam pytanie mama ktore na poczatku ciazy braly luteine... jak nie biore to mam normalna wydzieline jak biore t` dopochwowa 2 razy dziennie to mam po niej jak sie rozpusci wydzieline ale nie biala jak tabletka tylko lekko brazowa jak z resztkami krwi :baffled: a jak nie biore to nic nie ma... czy to normalne ???????????:szok:

Idź do lekarza lepiej albo zadzwoń gdzieś i sie dowiedz. Bo mi lekarz powiedział że jakiekolwiek dostane plamienie to mam do niego dzwonić i od razu do szpitala jechać.. Ale ja mam duphaston na podtrzymanie. I nie chce Cie straszyć kochana :*:*:* Będzie dobrze :):*

Kochana, nie możesz się tak złościć i martwić bo to nic dobrego nie przynosi :) Głowa do góry! ;*

Ej, nie można się tak poddawac.. Trzeba wierzyć kochana :) trzymam kciuki! :*

No ja mam zaciemnione sutki i zyłki. Z tego co pamiętam to żyłki pojawiły się dość szybko.. No piersi mi się bardzo szybko powiększyły.. Jeszcze przed spodziewaną @. oby to była fasplka :) mierz sobie tempke :)

Idź do lekarza lepiej albo zadzwoń gdzieś i sie dowiedz. Bo mi lekarz powiedział że jakiekolwiek dostane plamienie to mam do niego dzwonić i od razu do szpitala jechać.. Ale ja mam duphaston na podtrzymanie. I nie chce Cie straszyć kochana :*:*:* Będzie dobrze :):*
A gdzies ty sie podziewala:-), a mnie juz 4 dzien boli podbrzusze jak ide to mam wrazenie ze tam jest jakas kula i mi sie obija w srodku:baffled:

A gdzies ty sie podziewala:-), a mnie juz 4 dzien boli podbrzusze jak ide to mam wrazenie ze tam jest jakas kula i mi sie obija w srodku:baffled:

No albo śpie, albo mnie w domu nie ma, tak więc rzadko zaglądam na BB :( Mnie też tak śmiesznie pobolewało podbrzusze. A później okazało sie ze to fasolka :) Ale takie uczucie obijania minęło dość szybko.

Dziekuje za odpowiedzi. Czuje sie usatysfakcjonowana:tak:

Co do mierzenia tempki dziewczynki to ja odpadam. Mierzylam 1 miesiac w kwietniu (po wykonaniu wszytskich badan hormonalnych i 2 wizytach u 2 ginekologow ignorantow a raczej ginekolozek) i z wszystkich znakow mozliwych owulacje mam eleganckie, objawowe i regularne. Przestalam mierzyc po 1 cyklu bo psychika mi siadala, krecila sie ciagle wokol jednego tematu i juz dostawalam krecka i pewnie moj mezczyzna troche tez. odpuscilam sobie i wyluzowalam. Czekam cierpliwie.

hej dziewczeta!
mam pytanie kiedy przed samym okresem nastepuje spadek temperatury i ile to przecietnie trwa dni? jestem na etapie mierzenia tempki mam 21 dzien cyklu i temp. 36,8 pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry