reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

ja mam moze glup[ie pytanie mam juz jedno dziecko i nadal nie wiem hihi n o bo.....staramy sie z mezem o drugie dziecko i ....moje cykle wygladaja ze raz np 27 dni potem 29 a potem 30 ostatni mial wlasnie 30 i okres wypada na 20 lipca ale czy przy moich nie regularnych @ mogla bym zrobic test w sobote?? bedzie 18 czyli 28 dni cyklu. A i czy mialyscie tak ze od owulki jest wydzielina ciagnaca sie raz a raz nie co to moze oznaczac....???

reklama
ewka2412 współczuję bardzo :-( Wiesz już co dalej? Skierowali Cie do jakiegoś lekarza? Mieszkałam w UK cztery lata, trochę się powłóczyłam niestety po lekarzach i szpitalach i wiem, że z tą ich służbą zdrowia to różnie bywa. Czasami trzeba się porządnie po wykłócać o leczenie, ale można trafić na fantastycznych lekarzy czego Ci szczerze życzę. I ściskam mocno!

Agniesiak85 - @ powinnam dostać ok. 28-go (cykle mam po 32 dni), więc byłby to bardzo wczesny objaw;-). Tak sobie myślę, że znowu mi się tylko wydaję i nici będą z fasolki... No ale czekam i mam nadzieję na magiczne dwie krechy.

ewka2412 współczuję bardzo :-( Wiesz już co dalej? Skierowali Cie do jakiegoś lekarza? Mieszkałam w UK cztery lata, trochę się powłóczyłam niestety po lekarzach i szpitalach i wiem, że z tą ich służbą zdrowia to różnie bywa. Czasami trzeba się porządnie po wykłócać o leczenie, ale można trafić na fantastycznych lekarzy czego Ci szczerze życzę. I ściskam mocno!

Agniesiak85 - @ powinnam dostać ok. 28-go (cykle mam po 32 dni), więc byłby to bardzo wczesny objaw;-). Tak sobie myślę, że znowu mi się tylko wydaję i nici będą z fasolki... No ale czekam i mam nadzieję na magiczne dwie krechy.
Niewiem jutro zadzwonie umowie sie do gp i napewno cos wymusze jakies leczenie skierowanie zreszta jak zawsze...:-( bo tu sie inaczej nie da . A wiesz dziwne jak zapytalam czy mialam juz owu to szukala tam patrzyla i powiedziala ze niewie ze raczej nie :eek:nie byla pewna .Niewiem zastanawiam sie nad pojsciem do prywatnej polskiej przychodni zrobic jeszcze raz usg:-(.

W szpitalu:-( ah i endometrium=7mm

niefajnie z tym pco :-( kurna, ale faktycznie zamiast sie denerwowac, a juz tym bardziej zaczas stosowac leki, powinnas to potwierdzic u kogos innego, tym bardziej, ze nie wiedziala o owulacji?! cykle masz regularne? jakie tak w ogole mialas jeszcze objawy, ze w ogole zdecydowalas sie na usg? i ktory cykl staranek?

niefajnie z tym pco :-( kurna, ale faktycznie zamiast sie denerwowac, a juz tym bardziej zaczas stosowac leki, powinnas to potwierdzic u kogos innego, tym bardziej, ze nie wiedziala o owulacji?! cykle masz regularne? jakie tak w ogole mialas jeszcze objawy, ze w ogole zdecydowalas sie na usg? i ktory cykl staranek?
cykle mam regularne, 9 cykl a na usg skierowal mnie gp lekarz pierwszego kontaktu . kurcze ja naprawde trace nadzieje i nie pokoi mnie ta owulacja no bo powinna widziec czy byla czy dopiero ma byc cholerka dzis pewnie poki zasne to poplacze w poduszke . eh nie ktore zachodza w ciaze i usuwaja a my sie stramy dbamy o siebie i nam zycie rzuca klody pod nogi:-(. Dlaczego???? Juz nie mam sil ...widocznie nie jest mi dane cieszyc sie drugim dzieckiem . Dziekuje bogu ze mam chociaz jedno:-(

nie wiem, wlasnie kurna nie wiem... testy, ktore mialam, toz robilam (owulacyjne) i na zadnym nie wyszla mi druga rownie ciemna badz ciemniejsza od testowej kreska :-( a pozniej sie skonczyly testy i du..a :baffled: a teraz to nie wiem, czy jest sens je robic, dzis mam 41 dc. Nie mierze tempki, nie mam jak, moja mala Zu wstaje pierwsza i nie mialabym czasu wtedy, no chyba, ze ustawialabym budzik na okolo 5 :-D zobaczymy, moze to jakis pomysl? mhm... a sluzu zadnego tez nie zauwazylam, serio, chyba cos ze mna nie tak :confused:co tam u Ciebie na usg wyszlo??

czy ja dobrze widze ze masz 41dc???????????????
a test ciazowy robilas?:confused:

:-:)-:)-:)-(no i jestem wyc mi sie chce :-(
Ovaries have a polycystic pattern suggestive of PCO
Comment-PCO:-:)-:)-:)-:)-(
A mi testy owu tez nie wychodzily w tym miesiacu od niedzieli pobolewalo mnie ostro podbrzusz a dzis juz cisza.
I tak szlam z tym wynikiem w dloni lzy w oczach ech...

wspolczuje pco.moja szwagierka miala tzn moze ma dalej ale jakos zaszla w ciaze.pila jakies ziolka od BRaci Bonifratów ze stolicy czy jakos tak.no i rzekomo pomogly bo cykle jej sie unormowaly.

Niewiem jutro zadzwonie umowie sie do gp i napewno cos wymusze jakies leczenie skierowanie zreszta jak zawsze...:-( bo tu sie inaczej nie da . A wiesz dziwne jak zapytalam czy mialam juz owu to szukala tam patrzyla i powiedziala ze niewie ze raczej nie :eek:nie byla pewna .Niewiem zastanawiam sie nad pojsciem do prywatnej polskiej przychodni zrobic jeszcze raz usg:-(.

przy pco nie zawsze jest owulacja niestety.i cykle za z reguly nieregularne i czesto dluzsze niz krotsze.
a z tego co wiem to po owulacji powinna byc odrobina plynu w zatoce Douglasa (ale nie jestem pewna).
coraz wiecej zlego slysze o leczeniu na wyspach.myslalam ze u nas ciezka sluzba zdrowia

cykle mam regularne, 9 cykl a na usg skierowal mnie gp lekarz pierwszego kontaktu . kurcze ja naprawde trace nadzieje i nie pokoi mnie ta owulacja no bo powinna widziec czy byla czy dopiero ma byc cholerka dzis pewnie poki zasne to poplacze w poduszke . eh nie ktore zachodza w ciaze i usuwaja a my sie stramy dbamy o siebie i nam zycie rzuca klody pod nogi:-(. Dlaczego???? Juz nie mam sil ...widocznie nie jest mi dane cieszyc sie drugim dzieckiem . Dziekuje bogu ze mam chociaz jedno:-(

czasami za bardzo sie staramy....
wiem ze to lawo powiedziec alenj;epiej ja naj,nej o tym myslec.moze wyjedzci gdzies na weekend,zaszalejcie,zapomnijcie...
zawsze mozna wyjechac w czasie ewentualnej owu ale zapomniec o tym,moze jecahc pod namiot i szlace jak nastolatki:-):-):-):-)

powodzenia!

reklama
Witajcie Kochane:tak:
U mnie piękna pogoda:-D już o 7 rano jak szłam do szpitala na badania to tak grzało, że ledwo doszłam:tak:
Pozdrawiam wszystkie babeczki. Ja od rana piorę i sprzatam bo M dziś wraca:tak::-)

Do góry