reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Jak narazie nic nie wskazuje na nadejście @, pojawił się niepłodny śluz, pomimo tego śluzu czuję taką wilgoć,
i tj już wspominałam sutki są bardziej czułe na dotyk.
Pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie, człowiek wciąż tylko spałby i chodził wiecznie śnięty. Mąż stwierdził, że piersi mam bardziej pełniejsze, mnie też się tak wydaje - ale może to tylko pobożne życzenie :p
Zawsze miałam delikatnie widoczne żyłki na piersiach, ale teraz trochę bardziej się uwidocznione. Chciałabym zrobić niespodziankę Mojemu Lubemu,a rodzicom na gwiazdkę w prezencie podarować wiadomość o wnuku bądź wnuczce :p
Nie staramy się na siłę - ( czyt.nie kochamy się z obsesyjną myślą o dzidziusiu), ale gdyby się udało to bylibyśmy bardzo szczęśliwi;) Anulka, dzięki za miłe słowa - miło byłoby gdyby to był dzidziuś ;)
Rozumiem, że już mogę Ci po cichu gratulować ;)
Kamia, u nas to jest tak, że poprostu się kochamy - jeśli będzie to staniemy się najszcęśliwszymi ludźmi na całym globie, choć powiem szczerze, że ostatnio zaczęłam myśleć o maleństwie ;)
Kamia gratuluje ;) trochę jestem rokojarzona dzisiaj i nie ogarniam wszystkich postów - także wybaccie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewuszki a ja podobnie jak w tamtym cyklu... bóle podbrzusza,kręgosłupa, białawy lepko rozciągliwy śluz, nogi opuchnięte i bolące... ale za to piersi mnie nie bolą ...
ale podobno to cykl bezowulkowy więc kolejny mies urojonych objawów??? chyba że miałam @ sródcykliczny... mogłam wtedy zafasolkować w pierwszym dniu po albo w pierwszym dniu przed @?

Anuszka, a kto Ci powiedział, że to cykl bezowulacyjny??? On MOŻE być bez owu, ale nie musi przecież! Pisałam Ci, że ja w poprzednim cyklu miałam owu około 44 dc. Mierzysz dalej temp? Dodaj na wykresie.
Agusia, ja mogłam się zapisać na wcześniejszy termin, ale w grudniu dopiero będą moje wyniki, więc czekamy na nie. Dobrze, że chociaż u mojego męża wszystko ok, bo u mnie będzie kiepsko (czuję to).
kacha, działamy cały czas :-D ale moje hormony ciągle mi robią psikusy, więc to nie takie proste.
LILITH, fajnie, że Ci się udaje odpuścić. Ja nawet nie wiem jak się staram, to mi nie wychodzi.

Od kilku dni nachodzą mnie smutne myśli...Rok temu, w listopadzie zaszłam w ciąże. Dwie kreski zobaczyłam 28 listopada. 15 grudnia poroniłam. Zbliżają się te daty i tym bardziej zależy mi na tym listopadzie, żeby go "odczarować".

kahaka mierze ale musze wykupić sobie 3 mies.... na www.28dni
ale miałam miękką i wysoko szyjkę a teraz mam twardszą i niżej ... biały i lepko rozciągliwy śluz

Hej, coś smutno się zrobiło tu u nas. Skąd te wszystkie dołki u Was?? Nooo może to przez listopad, słońca brak, szaro-buro, dzień krótki:dry: Ja dzisiaj byłam u ginka, ginekologicznie jest wszystko ok, mam się narazie starać i nie martwić. Jak wciągu najbliższych 3-4 miesięcy sie nie uda to robimy dokładniejsze badanka. Dostała tylko antybiotyk na ten mój nieszczęsny pęcherz. za tydzień mam termin @, może wkońcu uda mi się zatestować i małpiocha nie przyjdzie....
Kahaka, dla mnie listopad to też miesiąc wspominkowy... W lutym tego roku wychodziły mi II kreseczki na teście, betka też ciązowa była ale niestety na usg nie było widać żadnej fasolinki:-( Sprawa się sama rozwiązała bo po 2 tygodniach od terminu @ , przyszło krwawienie i już było wiadomo że nic z tego nie będzie. Termin porodu miałabym właśnie na listopad.... I też bym chciała go odczarować:eek:
Trzymam kciuki za pozostałe dziewczynki, testujcie. Przydałyby się jakieś nowe ciężaróweczki. Bo każda kolejna jest nadzieją dla mnie że też mi się uda ;-)

Kahaka ja niestety do gina muszę czekać 2 miechy. Takie są do niego kolejki. Ja mam ostatnio zawroty głowy i wątpię żeby nam się w tym miesiącu udało. Czuję że długa droga przede mną za nim fasolka zawita:-(

reklama
Kahaka, agusia ja mam wizyte u ginki przed wami-13 grudnia.akurat minie rok nieudanych staranek, ginka kazala mi przyjsc w tym czasie i powiedziala, ze wtedy bedziemy sie martwic.no to prawie doczekalam sie tej chwili.ciekawe co ze mna zrobi.

Do góry