reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
MONIEK OGROMNE GRATULACJE!!!!
Pierwsza wizyta to nie tylko usg ( i to zależy od tego czy gin ma je w gabinecie bo jak nie to i tak poczekasz )
Na pierwszej wizycie ustalicie strategie czyli ew dieta,witaminy itd..
Dostaniesz zlecenie na badania,których jest dużo i są baaardzo ważne.
Pierwsze usg wykonuje się w 10 tc (usg genetyczne) niezwykle ważne w ocenie ciąży i dzidziusia.(Wcześniejsze są tylko potwierdzeniem ciąży) Jeżeli chodzisz na NFZ i ciąża przebiega prawidłowo to będziesz miała 3 usg przez całą ciążę.
Jeżeli gin nie ma usg możesz iść do niego za tydzień a jeżeli ma możesz się wstrzymać do 6-7 tyg:tak:

Mnie tak od wczoraj n....a głowa że oszaleje !!!!!AAAAAAAAAAAAAAAAAA:angry:

Ale na szczęście uruchomiliśmy centralne imam gorącą wode w kranie i kaloryfery:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kamia kuro domowa jak Twój domek?????

Agusia za 11 miesięcy masz testować TO ZNAK!!:-D:-D:-D:-D:-D

Agusia, no to czekamy na dalszy rozwój sytuacji...Oby @ wredna nie przyszła!

Ja już nie mogę wysiedzieć, mam 29 dc, jeszcze ok 4 dni do @. Nakręcam się jak cholera, chociaż objawów jakichkolwiek brak. Jedynie podbrzusze mnie pobolewa, no i temperatura wysoko.

Ale za to kupiłam sobie dziś sukieneczkę :-) Na święta będzie, w sumie na sylwestra też się nadaje :-)

Kahaka, gratuluję zakupu :)

Agusia, trzeba poczekać jeszcze, a jak sie czujesz??

Poziomki, no to super wieści.. nie wiedziałam, że wcześniej nie było nawet ciepluchnej wody :D Się namęczyć musialaś..

Mi już przyszedł tv dla córy, jeszcze czekam na sofe, ma być po 16.30 - w koncu się doczekałam i wyśpie się jak człowiek :d No i jeszcze gość od netu i tv, będzie nas dziś podłaczać, tak więc dzień pełen wrażeń :)

Agusia-trzymamy kciuki by @ nadal nie przyszła.... kupiłam baterię-mam nadzieję że będzie pasować, co zresztą zaraz sprawdzę...

Sprawdziłam: pasuje ;)
Właśnie zobaczyłam, że mamy dziś pięciomiesięcznicę ;)

Ostatnia edycja:
poziomki już mieszkam, ze tak powiem "na czysto", choć jeszcze trochę wykończeń jest:-) ale np znalazłam już skaner i wczoraj wkleiłam zdjęcia dzidziucha:-) fajnie mi się tu mieszka, taka cisza i spokój no i piękne otoczenie przede wszytskim:-) a poza tym jest juz pokoik maluszka i coś tam powoli sobie w nim urządzam ale jeszcze "ogranicza"mnie niewiedza co do płci;-)teraz jest remont u odziców na dole to jeszcze trochę zamieszania jest, ale jak siedzę w domu to nawet nie problem:-) kule mnie dziś tak głowa boli, ze aż wymiotowałam z bólu;-( a tabletek żadnych nie biorę:-( a ty masz jakieś soposoby na ten ból? powiedz jak wogóle rodzinka zareagowała na wieść o bliźniakach?
kahaka mam nadzieję, że uda Ci sie w tym miesiącu:-) strasznie wam wogóle dziewczyny kibicuje:-) i trzymam za was wszystkie kciuki:-)
martusia no to pomiarów ciąg dalszy:-)a jak tam załatwiania dzisiaj?no o gratulacje z okazji pięciomiesięcznicy:-) ani się zorientujesz a tu pierwsza rocznica i Ty z taaaaaaaaaaaaaaaaaakim brzucholem;-)
agusia nadal trzymam &&&&&&&&&&&&&&&, zeby @ nie przyszła przez bastępne kilka miesięcy;-)

Kamia-brzuch mam wielki i bez ciąży hehe ;) Część udało mi się załatwić także nie jest źle... Wózek bardzo mi się podoba-a co najważniejsze kolor neutralny względem płci...
Moja koleżanka [za tydzień ma termin] byłam u lekarza na początku ciąży [nie wiem który to dokładnie był tydzień] i się dowiedziała, że córeczka będzie.... no to ciuchów nakupowała oczywiście różowych, sukieneczek itd.... Poszła potem za jakiś czas na USG, a tu niespodzianka: będzie jednak synek! Załamana zaczęła kupować nową garderobę dla dziecka... [to się działo w UK] jak miała już na stałe wyjeżdżać do Polski, poszła jeszcze raz żeby się upewnić-lekarz potwierdził: synek... przyjechała do Polski, poszła na jakiś czas na USG A lekarz: jaki synek, córka będzie! Zrobił zdjęcie cipki... także ona już sama nie wie, ale mówi, że już właściwie bez różnicy bo i tak ma garderobę na obie płcie :)

no wlaśnie mi się podoba, ze kolor mógłby byc i dla chłopca i dla dziewczynki:-)
o kule no to nieźle:-) to teraz szybko się o drugie musi starać i żeby parka była:-) dobrze, że nie pozbyła się tych ubranek co początkowo dla córeczki kupiła:-) a swoją drogą nieźle się maluch musiał wywijać;-)

reklama
Do góry