reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

No tak właśnie wyliczyłam, że 5-ty.... kurna, ale to zleciało...

Wiecie co-wiem teraz, że nie miałam urojonych objawów przed @.... bo nadal cyce mnie swędzą.... coś czuję, że po prostu znów przytyłam i mi cycki rosną :) a może raczej :(

reklama
martusia no to cieszyć sie i dziękować że rosną;-)
poziomoki ale Ci zazdroszczę tych częstych wizyt:-) ja jak bym mogła to bym codziennie tam zaglądała przez usg do maluszka:-) kule koleżanko mamuśko my już 5 ty miesiąc mamy:szok: niespełna drugie tyle mnie i będziemy paradowały z wózeczkami;-)czeksz juz na to czy raczej się boisz? bo ja mam troch pietra bo mi sie wydakje że ja nic o zajmowaniu się maluchem nie wiem:szok:
kahaka jedz na zdrówko:-)
a mój maluszek tak ostatnimi czasy daje czadu, ze juz nawet tatuś czuje:-) niby to delikatne ale czuć:tak:

Hej Kochane Kobietki
U mnie dobrych wiadomości brak. @ zbliża mi się wieeelkimi krokami:-( Martwi mnie bardziej coś innego. W tamtym miesiącu dostałam @ trzy dni przed czasem (czyli 25dc), dzis mnie już porządnie pobolewa brzuch , a to jest dopiero 24 dc. Podejrzewam że jutro będzie krwawienie. Kurcze tylko coś za krótkie mam chyba te cykle. Dodam że zawsze mieałam 28-dniowe (+/- 1 dzień). Miałyście może tak?? No to złośliwość losu... jak się nie starałam to cykle piękne, terminowe a teraz jak sięstaram to klops....
Sorki, że tak tylko o sobie, ale mocno się tym zestersowałam:baffled:
Oczywiście że wpadnę poczytać co u Was, trzymam mocno kciuki za wyniki betki Katty.
Kahaka, kobietko, ciesz się tym maleństwem, zobaczysz że będzie wszystko dobrze. Nie potrzebne ci do szczęścia bóle piersi ;), bo twoje szczęście rośnie u ciebie w brzuszku.

Nikita, taka długość cyklu nie jest czymś złym - ważne, żeby długość fazy lutealnej była odpowiednia (do zajścia w ciążę potrzeba minimum 12 dni). Więc jak Ci się chce, to przemierz sobie temperaturę w następnym cyklu. Bo jak masz za krótka fl, to warto by było pobrać luteinę w drugiej fazie cyklu.
Kamia, ale super, że Cię maluch tak kopie. Juz się nie moge tego doczekać.

Ja już lecę spać. Jutro mam wigilię klasową. I znowu się najem :-)
Dobranoc Kochane. Jak to dobrze, że was mam.

kahaka ani się obejrzysz a twój maluch będzie dogadywał;-) Ci tam z brzuszka;-) mi to tak szybko minęło, że wydaje mi się że chwilę temu były II a teraz mam juz kopy od maleństwa:-) słodkich snów kochana i nie przejmuj się niczym:-)
nikita kahaka ma rację z tą drugą fazą, czasami tak jest że jak nam zalezy to akurat się coś tam poprzestawia:szok: trzymam kciuki za twoje stranka&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

martusia no to cieszyć sie i dziękować że rosną;-)
poziomoki ale Ci zazdroszczę tych częstych wizyt:-) ja jak bym mogła to bym codziennie tam zaglądała przez usg do maluszka:-) kule koleżanko mamuśko my już 5 ty miesiąc mamy:szok: niespełna drugie tyle mnie i będziemy paradowały z wózeczkami;-)czeksz juz na to czy raczej się boisz? bo ja mam troch pietra bo mi sie wydakje że ja nic o zajmowaniu się maluchem nie wiem:szok:
kahaka jedz na zdrówko:-)
a mój maluszek tak ostatnimi czasy daje czadu, ze juz nawet tatuś czuje:-) niby to delikatne ale czuć:tak:

Kamia żartujesz umieram z przerażenia 2 na raz wyobrażasz to sobie bo ja nie!! I do tego 2,5 letnia Gabi ufff
Ty masz szanse się przeturlać nawet do 42 tyg a ja 36 max tzn moje maluchy przyjdą na świat 4-17 kwiecień!!AAAAAAAAA!!!
Poza tym w każdej chwili moge wylądować w szpitalu bo nie dość że bliźniaki to jednokosmówkowe (wspólne łożysko) i muszę dość intensywnie po nowym roku kompletować wyprawkę bo komu mam to zadanie zostawić:confused:
Co do zajmowania się maluchem to i dziecko nie ma doświadczenia i oboje uczycie się siebie na wzajem.Postaraj się żeby nikt Ci się za bardzo nie wtrącał z mądrościami i nie mówił co masz robić bo Ty dziecku krzywdy nie zrobisz a takie pomaganie często przynosi odwrotny skutek

Kamia żartujesz umieram z przerażenia 2 na raz wyobrażasz to sobie bo ja nie!! I do tego 2,5 letnia Gabi ufff
Ty masz szanse się przeturlać nawet do 42 tyg a ja 36 max tzn moje maluchy przyjdą na świat 4-17 kwiecień!!AAAAAAAAA!!!
Poza tym w każdej chwili moge wylądować w szpitalu bo nie dość że bliźniaki to jednokosmówkowe (wspólne łożysko) i muszę dość intensywnie po nowym roku kompletować wyprawkę bo komu mam to zadanie zostawić:confused:
Co do zajmowania się maluchem to i dziecko nie ma doświadczenia i oboje uczycie się siebie na wzajem.Postaraj się żeby nikt Ci się za bardzo nie wtrącał z mądrościami i nie mówił co masz robić bo Ty dziecku krzywdy nie zrobisz a takie pomaganie często przynosi odwrotny skutek
no Ty to masz wyzwanie razy dwa:szok: czyli w sumie Ty na maluszki musisz się szykować na kwiecień:szok: a jak wyprawka juz kompletujesz?:-)
no ja właśnie boję się tych wszystkich życzliwych rad bo u mnie cienko z asertywnością i daje sobie trochę innym wchodzić na głowę:szok: pewno masz rację że intuicja swoje tam podpowie:-)

Zobaczysz zmieni Ci się jak urodzisz dziecko wtedy kobieta zmienia się w matke a to już inna osoba:-D
Własnie uzgadniam z jedną babeczką z gumtree cene ubranek itd-może coś z tego wyjdzie:-p
W marcu musze być gotowa na tip-top

mówisz, że będę asertywna i waleczna?;-)
kule ostatnio właśnie nie wiem czy nie na gumtree widziałam ogłoszenie"oddam wózek bliźniaczy" ale zapomniałm skopiować a potem juz nie znalazłam:-(
no to czasu nie ma faktycznie dużo

reklama
Nooooooo leci potwornie szybko!! Z wózkiem nie trzeba się śpieszyć planuje z becikowego kupić-wkońcu będzie podwójne:-D
Ale ubranka i inne pierdółki muszę mieć ojojoj

Do góry