reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
reklama
ja nie płuczę,bo ta pasta nie ma w ogóle fluoru
anzk moja też ma jakby ukruszoną te ząbki i tak się jakby ścierają
mojej kumpeli młody też ma ufajdanego,ale nie ma nawet tam próchnicy
ale na zęby chuchać i dmuchać!!!!!!!i po raz kolejny polecam dnetystów sadystów

Super Trini :)
No to fajnie Gluszek oby sie teraz uspokoilo!
Ja tez myje normalna szczotka Colgate 0-2 i mam ta sama paste.-Tak jak Trini.
Podawalam wczesnije Zymafluor ale dentysta mi odradzil ze latwo przedawkowac!I od niego chyba zrobily jej sie wlansie plamki na zebach niewielkie.ma tylko na tych przednich.martwie sie tym jak cholera tym bardziej ze ma to juz od dawnaaaa,mowilam dentyscie wlansie i pow zebys ie nie przejmowac tak samo jak sa krzywe ale mi sie wydaje ze powinnam z nia pojsc do pedodonty....co myslicie?

Nie wielm lilith, nie wiem kto to jest pedodonta :D wiem natomiast ze jak ja bylam mala i wyżęły mi sie pierwsze zeby to strasznie plakalam, nie wiadomo co bylo, imialam plamki na zebach. Mama w koncu poszla do znajomej dentystki (bo jak wiecie w tamtych czasach to malych dzieci sie nie prowadzalo do dentysty) a ona obejrzala mi zeby i okazalo sie ze w 2 mamcos tam ze jak stuknela to odkruszylo sie a pod spodem dziury byly. Zaplombowala mi i byl spokoj. Mimo ze mleczaki to byly. Mysle ze ja bym poszla z tym do lekarza.

pedodonta to wlasnie dentysta dla dzieci:)
No nic to bede muiala spytac mojego czy przyjmie Jud albo poszukac jakiegos...
Najgorsze jest to ze teraz jak jest chora to nie wolno mi myc jej zebow:(

A MArysia sie dzis wywaliła w wannie i trzasneła szczeną w kant wanny - i co?? Oczywiscie rozwaliła to dziąsło - także ząb juz wylazł na wierzch mechanicznie.... A nock i1000 razy lepsze od dwóch dni wiec myślę że to naprawde były te nieszczęsne zęby....

reklama
Pamiętacie jak pisałam, że w zeszłym tygodniu we wtorek wieczorem Ania mi gorączkowała (miała 39 stopni). Następnego dnia byłam u lekarza - wszystko było ok. Potem jeszcze trochę gorączkowała.
Po tym co ostatnio pisałyście o tych plamkach na zębach, pleśniawkach, itd. to postanowiłam zajrzeć mojej córci do buzi. Rzadko to robię bo ona strasznie się wyrywa i mnie kopie i gryzie wtedy. :confused::wściekła/y:
No więc zaglądam a tu 2 górne dwójki przebite i już dość sporo urosły!
Mamy więc już 6 zębów - wszystkie jedynki i 2 górne dwójki!!!
Ta gorączka zeszłotygodniowa to była chyba z tych zębów ;-)

Do góry