reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
fluor w kropelkach ktory dajesz dziecku na wzmocnienie szkliwa.wsumie fajna rzecz ale musi sie dokladnie wyliczac fluor we wszystkim bo to latwo przedawkowac!!!!dajac takie w kroplach musisz uwzglednic to ze w wodzie od tez jest mineralnej itd i latwo wlasnie dac za duzo....
Ale faktycznie wzmacnia dziecku szkliwo i ponoc w przyszlosci zeby sa zdrowsze czy cos tam takiego:)

Ale dentysta zalecil mi tak by na noc wsmarowaywac podczas mycia zebow paste .niewielka ilosc - ta colgate np od 0-2 lat.

reklama
A u nas idą górne dwojki:-) Oczywiście ( i naszczęscie) bezobiawowo ale udało mi sie dopatrzyc:tak:

Zazdroszczę takiego ząbkowania. U nas na razie spokój, ale już się boję kolejnych zębów- bo u nas to tydzień wyjęty z życia...:-:)-:)-(

Gdyby moja Ania miała "gorszy tydzień" przy wyrzynaniu się ząbków to jakoś bym po jeszcze przeżyła a u nas od momentu spuchniętych dziąseł do wyjścia zęba na zewnątrz mała ciągle marudzi, płacze, nie zawsze chce jeść i ogólnie jest rozdrażniona. Cały proces trwa z miesiąc czasu, a ja chodzę przez ten czas na rzęsach. teraz wychodzą dolne czwórki i górne trójki więc sajgon.

Tylko Agnes u nas to nie jest rozdrażnienie. Tylko ciągłe wycie przez cały tydzień prawie 24 godz. na dobę. W nocy budzenie się co 15-a czasem nawet 5 min. Także jest to tydzień, ale wyjęty z życia- jak napisałam wcześniej.

Kasiunka a ty jak długo dajesz Poli Viburcol ? Bo ja od ostatniego kryzysu ząbkowego daje dwa razy dziennie rano i wieczorem tak już dwa tygodnie.
Chyba mu teraz odstawię na jaiś czas - no sama nie wiem jak to się dokładnie daje ?:confused:

Ja daję tylko jak ząbkuję. Teraz nic nie daję. Bo tak sobie myślę, że to za długo, a po drugie może się jakoś organizm przyzwyczai i jak będzie znowu ząbkować to nic nie zadziała:baffled::-p:confused:

reklama
Do góry