reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
Angie! Wierze ze sie przejmuesz ja tez bym sie przejmowała. Współczuje i wiem ze tak jest czasami jednym wychodzą szybciej drugim wolniej. Trzymam kciuki zeby szybko coś wyszło i zebys juz była spokojniejsza. Bo o to ze napewno wyjdzie to sie nie ma co nawet zastanawiac WYJDA NAPEWNO!!!
A moje dziecko które ma 4 zeby tak na nich zgrzyta ze nie moge tego słuchac:szok:

reklama
Angie- a ja? dopiero 2 tygodnie temu Julce wyszedl pierwszy zabek i juz ma 3 :) a zaczely isc po tym jak posluchalam chyba Ciebie ze neurolog kazal podawac wiecej wigantolu - do tej pory podawalam jedna krople co dwa dni a teraz podaje 1 codziennie i po tygodniu po zwiekszeniu dawki zaczely jej isc zebale. Nie martw sie angie. Wszystko jest dobrze- nie jestes sama. Buziaki :-) :-) :-)

Angie w którejś gazecie był cały artykuł o zębach i pisało, że czym później wyrastają te ząbki tym lepiej, bo są lepiej zmineralizowane. Tak, że głowa do góry! Kiedyś się będziesz śmiać ze swoich obaw jak Twój synek będzie świecił pięknymi ząbkami, a my będziemy musiały latać po dentystach :-)
I@nka moje dziecko ma tylko 2 zęby i zgrzyta .... brrrrr

Mandarynka - co prawda nie czytałam akurat o zmineralizowaniu, ale czytałam że picie z butelki nie jest dobre dla zębów więc to jest kolejny powód żeby się nie martwić że późno zęby wychodzą.
Basiek - dokładnie, Ignacowi bardzo szybko (we wrześniu) wyrosły pierwsze dwa zęby a potem długa przerwa i w końcu zaczął się strasznie męczyć. Szedł mu ząb i szedł. Lekarka zaleciła więcej Vigantolu i wapń - najprawdopodobniej w lato miał witaminy D pod dostatkiem bo dużo byliśmy na dworze, a teraz już gorzej z tym, a myśmy jakoś koślawo dawali ten Vigantol... Teraz rosną mu jak burza - od stycznia już 3. Tak że powoli nadgania.
Nikomu nie radzę oczywiście zwiększania dawki Vigantolu na własną rękę :)

Poza tym to podobno dziedziczne i jak rodzice późno dostawali zęby to dizeci też. Mój mąż i jego rodzeństwo mieli pierwsze zęby w 9 miesiącu. Więc jeszcze nie jest tak źle Angie.

Agnieszka

Basiek ja zwiekszyłam D3 miesiac temu własnie jak neurolog mi kazał bo wczesniej tez dawałam 1 co drugi dzien bo tak kazała pediatra:dry: ale nic to nie zmieniło w sprawie zebow jak narazie. Dzieki dziewczyny za podniesienie na duchu:tak: Czekam dalej zobaczymy kiedy to Alek błysnie zebem...

Angie ja osobiście znam dziecko, któremu pierwszy ząbal wyszedł w wielku 13 miesięcy :))) I naprawde nie musisz się martwić ;-)

U nas 6 zęboli teraz wychodza na raz 1 górna i 2 dolna więc Julka bardzo niespokojna najgorsze sa noce MASAKRA!!!

reklama
Do góry