reklama

Kiwanie głowa 1,5roczniaka

Patii_666

Fanka BB :)
Hej, mały od jakiś dwóch tygodni zaczął kiwać głowa najbardziej w lewą stronę, wstawię filmik lecz na filmiku nie kręci i tak mocno jak zazwyczaj, poprostu tak dałam radę nagrać, nie wiem czy to taki tik przejściowy czy coś zaczyna się dziać, robi tak podczas chodzenie stania siedzenia, coraz częściej.. dostał również wysypki tylko na plecach wygląda bardziej jak kontaktowa.. W poniedziałek rejestruje go do lekarza, ale czy któraś z was miała z takimi tikami doczynienia lub coś wie?

reklama
Rozwiązanie
A więc tak : ja nie chodzę z każdą błachostką do lekarza (moje dziecko mało choruje) acz kolwiek jakbym zauważyła nie pokojące objawy takie jak "tiki nerwowe" albo coś podobnego do Twojego przypadku napewno bym poszła po kilku dniach. Widzisz takie zachowania mogą być objawem jakiejś choroby jak i mogą faktycznie być tylko etapem przejściowych aby uzyskać na to informacje trzeba sie udać do lekarza. A teraz do rzeczy moja siostrzenica również kiwała głową i po konsultacji z lekarzem zlecił badania: tomografię komputerową, rezonans magnetyczny, itp, by wykluczyć choroby na szczęście okazało się że to było na tle nerwowym.
A więc widzisz, da się :) i za taką odpowiedź dziękuję, u małego trwa to mniej niż dwa tygodnie i są dni że...
Też z każdą swoją obawa latasz to lekarza czy najpierw obserwujesz dziecko? Dziecko jest w tym wieku że może to być jego 'faza' tak jak krecenie się w kółko robienie np akuku, gdybym poleciała po kilku dniach do lekarza to by mnie spławiła bo by powiedziała może to przejściowe trzeba obserwować, taki wiek, a teraz gdy przez około dwa tygodnie obserwuję go i nie widzę poprawy to teraz zapisze go do lekarza i lekarz nie spławi mnie tekstem 'za krótko' tylko jeżeli z uszami będzie ok i wgl to wymuszę skierowanie do neurologa, każdy jest inny ty latasz z blachostka do lekarza ja czujnie obserwuję dziecko, łatwo tutaj na forum się ocenia prawda? Napisałam post do mam które tak miały lub coś wiedzą, i tym które odp mi dziękuję, a ty typu''w te dwa tygodnie już dawno powinnaś być umowiona''sobie daruj bo to nie jest pomoc ani wskazówka, więc nie rozumiem po co tu dodajesz swoje 5groszy..

A więc tak : ja nie chodzę z każdą błachostką do lekarza (moje dziecko mało choruje) acz kolwiek jakbym zauważyła nie pokojące objawy takie jak "tiki nerwowe" albo coś podobnego do Twojego przypadku napewno bym poszła po kilku dniach. Widzisz takie zachowania mogą być objawem jakiejś choroby jak i mogą faktycznie być tylko etapem przejściowych aby uzyskać na to informacje trzeba sie udać do lekarza. A teraz do rzeczy moja siostrzenica również kiwała głową i po konsultacji z lekarzem zlecił badania: tomografię komputerową, rezonans magnetyczny, itp, by wykluczyć choroby na szczęście okazało się że to było na tle nerwowym.

reklama
A więc widzisz, da się :) i za taką odpowiedź dziękuję, u małego trwa to mniej niż dwa tygodnie i są dni że tego nie robi przez cały dzień, teraz głównie zaczął więcej ale myślę że to może być również przez to że siedzimy więcej w domu bo ciągle pada deszcz, jednak zaniepokoiło mnie to w tym stopniu że w poniedziałek go umawiam i zobaczymy co powie doktor jeżeli nie da mi skierowania de neurologa to będę chciała zrobić badania krwi i kału bo czytałam że to może być objaw pasożytów, niestety żyjemy w takich czasach że internet jest podstawą, i nie uważam tego za złe, jeżeli robimy to z głową, no i trzeba obserwować swoje dziecko i wiedzieć kiedy biec do lekarza

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry