reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kłodzko i okolice - jest tutaj ktoś z tych "pięknych" zakątków Polski?

reklama
No prosze ruszylo sie cos i nowe mamusie dochodza :-)
Ja ostatnio zapracowana,wieczorkami pracuje i tylko do poludnia mam czas.No teraz to Victor spi i znow chwila dla siebie.Ale jak nie spal bylo lepiej bo wiecej czasu z nim spedzalam.A tak to przedszkole,chwilka razem spanko i now chwilka dla nas.Potem juz tylko do pracy sie szykuje i koniec.A jak przychodze to przewaznie chlopaki juz spia.

Ja bylam na czyms podobnym jak wychowawczy.Tu w Austrii kazdemu sie nalezy 30 miesiecy w domu z dzieckiem i czy sie pracowalo czy nie placa za ten czas.Teraz maly do przedszkola chodzi od wrzesnia to ja ruszylam do pracy.Tak mieszkam na stale juz od 4 lat i narazie zapowiada sie na dluzej.Jakos w Pl narazie nie widze przyszlosci dla nas.+
A reszta:confused: sama nie wiem gdzie pouciekaly.Moze wroca.

Witam!
Fajnie wam kobitki,ja nie mam pracy siedze z moją córcią w domku.Bardzo się z tego cieszę ale nadeszły ciężkie czasy i zaczęłam się rozglądać za pracą, lecz niestety ani pracy ani z kim zostawić małej.
Poza tym jakoś ciężko byłoby mi się rozstrać z moim maleństwem!
:-(
I tak siedzę sobie sama w domku(najgorzej jest gdy mąż ma popołudniówke!)
Znajomi się wypieli lub nie mają czasu,dlatego zalogowałam się tu żeby choć czasem z kimś"porozmawiać".

Pozdrawiam serdecznie!:-)

witaj mamo Paulinki!
Wiem cos o ciezkich czasach.jestem na bezplatnym wychowawczym!
Maz w pracy w godzinach od 6 (wyjezdza )do godzin wieczornych czesto nawet kolo22(wraca)pracuje we Wroclawiu!
kupilismy mieszkanie na kredyt!wiec rozumie Cie!Polska zakichana!:crazy:
ile ma Twoja corcia!?

Witam Serdecznie wszystkie mamusie!!!!:happy::happy::happy::happy:
Jestem nowa na forum,zostałam mama przeslicznej dziewczynki na poczatku listopada tego roku.
Pochodze z Dusznik-Zdroju
pozdrawiam :-):-):-):-):-):-):-)

O witam nowe mamusie.
Mamo Paulinki ,Lusesita i ja was rozumiem.Ciezkie czasy szczegolnie jak tylko jedna osoba pracuje.Teraz siedzimy tu w Austrii ale pracowalismy z mezem w Pl.Zarabialismy po 600 oboje i nieraz sie zastanawialismy co by bylo jak by dziecko przyszlo.Kasy brak totalny a niektorzy maja jeszcze gorzej.
A tu ....tu dbaja o rodzine,o zycie tak aby utrzymac sie z 1 pensji.Po urodzeniu dziecka nawet jak sie nie pracowalo to przez 30 miesiecy od porodu jest"wychowawcze" platne.Potem mozliwosc przedszkola a jak brak miejsc tzw tegesmutter-babki ktore maja po kilkoro dzieci i pilnuja je w swoich domach.

No mam nadzieje,ze bedziecie pisaly,widze watek sie rozrasta a milo pogadac o tym i owym:-)

reklama
vici super ze tak wam tam dobrze-choc pewnie tesknicie za rodzina i znajomymi!?
A jak z jezykiem!?Maly uczy sie obu czy tylko polskiego?
My narazie nie planujemy wyjezdzac choc mysle ze za jakis czas nie bedzie innego wyjscia!
Za to moja siostrzyczka mieszka w Londynie z narzeczonym i sa zadowoleni!:-D

Do góry