reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kłopociki i radości listopadowych Mam

Maju, to super :tak: i oby wycieczka była udana :-)

Za to u nas... SZKARLATYNA :-( Wczoraj wieczorem Oliwka miała 40 stopni gorączki, a dzisiaj wysypało ją strasznie :-(. Bida mała, conajmniej tydzień antybiotyku, zero wychodzenia z domu... Do tego mnie coś rozkłada :crazy:

reklama
Ojej Inna to nic przyjemnego :no:. Biedna Oliwia :-(
Przesyłam buziaki chorutkom.
A ja w poniedziałek przejdę się z Martynką do przychodni po skierowanie na badanie moczu, bo ona tak od tamtego tygodnia jak dobrze kojarzę co jakiś czas łapie się miedzy nóżkami i mówi ała. Tylko, że to tak bardzo rzadko się zdarza żeby to był pęcherz, żadnego zapalenia nie widać. Jak zmieniam pieluszkę i pytam gdzie boli, to czasem za nogę się złapie. Dlatego dla świętego spokoju pójdę i zrobię badania co by niczego nie przeoczyć. Zastanawiam się też czy jej nie boli od rośnięcia. Niby przez dwa miesiące urosła 3 cm :szok: chociaż po ubraniach tak tego nie widać.

oj biedna oliwka przytulaski dla niej:tak:
maju milego wypoczynku:tak:
kasiu pewnie lepiej sprawdzic:tak:

u nas poprawa z dziecmi lepiej jutro idziemy do lekarza na kontrol mam nadzieje ze juz sa zdrowi:sorry2:

Powodzenia Ewa
Ja ostatecznie nie dotarłam do przychodni, bo pogoda do bani. A akurat u nas lekarz przyjmuje w takich godzinach, że M nie może nas podwieźć :baffled:. Spróbuję w środę, bo jutro przyjmuje w godzinach drzemki Martyny i nie chce mi się z nią później użerać :sorry2:

A jak tam Oliwia i Ty Inna się czujesz?

Byłyśmy u lekarza i tak jak przewidywałam dostałam skierowanie na badanie moczu - i nobla dla tego komu się uda namówić dwulatkę do nasikania do kubeczka :baffled:. Druga opcja bardzo prawdopodobna, że bolą ją ścięgna od rośnięcia. Na razie przestała się skarżyć.
Przyplątał się tylko jakiś katar i wczoraj po południu jakieś 37,4 - co mnie zmartwiło, bo w sobotę jedziemy na roczek do siostrzeńca, a oni są właśnie po przeziębieniu, ale na tym się skończyło. Maść rozgrzewająca i krople do nosa pomogły.

Kasiu a zakładasz na noc pampersa? nie wiem jak dla dziewczynek ale dla chłopaków są takie woreczki co się przykleja w koło siusiaka i potem przelewa rano do kubeczka. Nawet jak się wyleje z niego (bo nasze dzieci sporo sikają) to i tak coś zostanie.
Nasz Kuba dostaje zyrtec bo przyplątał się mu jakiś katar co się skończyć nie może...na jesień ...

Ja wiem, że są takie woreczki, ale Martyna z nim nie zaśnie. To raczej dla takich mniejszych dzieci niestety. We wtorek znowu spróbuję. Postawię pod prysznicem i będę czekać :dry:

Kasia powodzenia:baffled:
zdrówka dla Oliwki:-(.przechodzilam tą chorobę i wiem co to za okropieństwo...
wszystkim chorutkom zdrówka
u nas też choroba u Lili:-(

kasiu tez zycze powodzenia :tak:ciezka sprawa z tym siusianiem do kubeczka u takiego maluszka:sorry2:
anii zdrowka dla lilci:tak:
a u mnie jakos standardowo dopiero bylam u lekarza sebollo i paula zdrowi a w piatek lecialam z malym do lekarki bo goraczki dostal i od wczoraj juz na antybiotyku gardelko chore:no:goraczkowal mi dosc wysoko jeszcze wczorajszej nocy dzis juz stan pogoraczkowy a teraz juz brak goraczki:-)paula na razie okej ale nie wiem jak dlugo :baffled:mam jednak nikla nadzieje ze po wycieciu tego choler...migdala bedzie lepiej:sorry2:rany niedlugo mi ukald nerwowy siadzie a tak mialam nadzieje na nie powtorke z zeszlego roku...

reklama
Do góry