reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kłopociki i radości listopadowych Mam

Polu sprobuj dostawic do drugiej piersi albo odbij ja bo moze tam w jelitkach jej bąbluje moja niunia czesto tak robi i wlasnie odbijanie albo dostawienie do drugiej piersi pomaga:tak: moze zle jej ssac juz z tej jednej piersi albo nie leci tak jakby ona tego chciala...ah ktoz to wie...takie to skaplikowane...

reklama
Góralko, bardzo dziękuję za informację w sprawie kanalików. Od wczoraj masujemy, tak jak mi to opisałaś i zaczęła schodzić ropa. Co parę godzin pojawia się w kącikach, ale przynajmniej nie skleja oczek. Jeszcze raz dziękuję!

Kaira, dziekuję. Też mi się wydaje, że to nerwy, że nie leci "po jej mysli", lub bąbelki w brzuszku, ale wolę się upewnić, pytając Was :-) .
Jak często Wasze maleństwa siusiają i robią kupkę? Czy zauważyłyście zmiany od narodzin do teraz?
Jak często kąpiecie maluchy?
Czy któraś z Was próbowała prać rzeczy dziecka w zwykłym proszku dla dorosłych?

Pola moja Sarenka tak ma ze nagle- ni ewiedziec czemu dostaje histerii przy cycu- ssie i sie wydziera- ale normalnie to jet pisk a nie krzyk- wtedy podnosze ja do góry i sie uspokaja...
moja maruda wczoraj dała nam popalic....a teraz spi- az sie martwie ze tak długo bo karmiłam o 9 a juz 12 hm....ide ja przebrac- by sie pupa nie odparzyła no i moze by sie pannica zbudziła- bo sie wyspi a w nocy bedzie szalec jak rodzice beda chciec spac
my kapiemy codziennie- Sarenka UWIELBIA- i to długo - az woda nie wystygnie....smieje sie w wodzie- jak ja wyjme i chce ubrac to krzyki....a czapki nienawidzi po kapieli...ach pannica;-)

ja chce niedługo spróbowac uprac w zwykłym Persilu Sensitiv- teraz mam Jelpa- ale on nie dopiera- a mój maz jak Sarence daje Cebion Multi to wszystko jest żólte...dam znac jak wypiore:-) no i Jelp nawet nie pachnie...a Persil delikatnie:)

aniii, czy te krostki wyglądaly u twojej malej tak jak na zdjęciu u Hani? Bylam dziśu lekarza i tylko się wkurzylam. :wściekła/y: Na moje oko (polożna też tak stwierdzila) to regularna skaza bialkowa (sama jestem uczulona na nabial). Mój pediatra jest ślepy i gluchy, w ogóle nie slucha co sie do niego mówi. Nawet nie obejrzal dokladnie tej wysypki, co ja gadam, nie wiem czy rzucil na nia okiem podczas badania :wściekła/y: Kupki robi coraz brzydsze (o kupki nawet nie zapytal) i coraz czestsze z takimi żóltawymi grudkami (???) i jest strasznie marudna. Spytalam czy nie trzeba zmienic mleka na antyalergiczne to uslyszalam, ze za tydzien na szczepieniu pogadamy a teraz mam jej dawać debridat. Ona jadla wcześniej nutramigen ale go wypluwa jednak doktorek powiedzial, ze wszystkie dzieci jedza nutramigen wiec to niemozliwe, ze moja mala go nie je. No jak bozie dyzie idiota :wściekła/y: :wściekła/y::wściekła/y:

Polu, Kaira rzeczywiście ma racje z tymi bąbelkami lub że nie leci jak potrzeba. moja niunia musi wtedy odbić i do drugiego cyca. niestety ja piorę cały czas w Cypisku bo Lila cały czas ma jakieś uczulenia więc wolę nie ryzykować.kupy robi różnie, dwa, czasami więcej razy dziennie. ale ostatnio robi zielone, już od kilku dni...
ja mam pytanie trochę z innej beczki...o ciemieniuchę.czy któreś z waszych dzieciaczków ma i dokładnie jak to wygląda?mojej Lilci łuszczy się cała głowka, to nie są strupki tylko łuszcząca skóra. myślałam że ciemieniucha jest tylko na czubku główki a ona ma to wszędzie. więc nie wiem czy to to...smaruję oliwką ale na razie nie bardzo pomaga.muszę ją wylewać wręcz na główkę bo nuna ma tyle włosków i takie dłgie że inaczej się nie da.dajcie znać.pozdrawiam.

nineczka tak mniej więcej wyglądały te krostki w drugim stadium. potem rozlały się na całej buźce i zaczęła się sączyć wydzielina tworząc strupki. maść idealna. jak miała alergię od kremu na brzuszku, bez ropnych wycieków też maść pomogła. mi też położna mówiła że to skaza białkowa ale do dziś nie wiem na co to jest uczulenie, bo krostki nadal co kilka dni występują. ale Triderm od razu powoduje zniknięcie tych krostek. mam bardzo ograniczoną dietę więc już sama nie wiem.podobno skazę białkową bardzo trudno odróżnić od innych alergii więc naprawdę nie wiem co Ci poradzić. może udaj się do innego lekarza. wiem że to nieraz może być trudne ale jak tylko masz możliwość...ja byłam najpierw u dermatologa /do niego też możesz iść/ to powiedziała że to trądzik niemowlęcya okazało się ***** prawda. miała tonik na trądzik z antybiotykiem i okazało się niepotrzebnie. też mi każdy co innego mówił.wieczorkiem spróbuję Ci wklejtać zdjęcie tych krostek to ocenisz. moja Lila miała ich chyba o wiele więcej.
no i apropo Debridad-u. moja niunia też go łyka, ale raczej jest to spowodowane tym że przy każdej kupie męczy się żeby ją zrobić. nawet bywało po trzy h.całuski.

reklama
nineczka oto zdjęcia mojej Lili. pierwsze jak zaczęły pojawiać się krostki, drugie jak już miała rozlane na całej twarzyczce a trzecie po kilku razach smarowania maścią.

Załączniki

• a.jpg
    a.jpg
    172,2 KB · Wyświetleń: 35
  • b.jpg
    b.jpg
    197,9 KB · Wyświetleń: 44
  • c.jpg
    c.jpg
    158 KB · Wyświetleń: 46
Do góry