reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kłopociki i radości listopadowych Mam

Bodzinka kochana bedzie dobrze! Uwierz ze tak bedzie ...wiara jest bardzo wazna! Wiem co pisze...moj maz (wtedy nawet nie bylismy narzeczonymi) bardzo powaznie chorowal i wtedy wierzylam ze wyzdrowieje... i tak sie stalo! Buziaki!

reklama
Trzymamy za was kciuki Bodzinka! Będzie dobrze!:tak: Mam pytanko:jak wasze maluchy śpią w dzień? Moja Madzia spała za zwyczaj dwa razy dziennie po około pół godzinki. Ostatnio jednak bardzo się denerwuje kiedy chcę ją uśpic, nawet spacerek nic nie daje bo wrzeszczy. Jadę więc na syrenie! W końcu wreszcie pada. Teraz zasnęła na siedząco na moich kolanach, a jak próbowałam położyc to awanturę zrobiła. Pośpi pewno z pół godzinki, na czas!

Dzieki dziewczyny.Bylam dzis u meza robia mu badania i lada dzien operacja.Ale bedzie dobrze.Musi byc.
Sikoreczka z moim brzdacem to nigdy nic nie wiadomo.Zazwyczaj spal 3,4 razy po pol godzinki, a wczoraj spal 2 razy po pol i padl o 19 za to dzi obudzil sie o 5 rano:szok:Zazwyczaj tez mam problem zeby go odlozyc do lozeczka:baffled:i spi mi na rekach.Najlepiej spi na dworze, normalnie w jaks spiacze zapada.A dzis rano spal 3 h:szok: i teraz niedawno obudzil sie z drugiej drzemki.Juz nic nie wiem z tym jego spaniem:confused:

Bodzinka, trzeba być dobrej myśli-to pomaga (sama doświadczyłam). Życzę udanej operacji i szybkiego powrotu do zdrowia Twojemu mężowi.
Sikoreczka, Majkę staram się kłaść regularnie (choć jej się to zupełnie nie podoba i głośno, zaciekle i długo protestuje). W ciągu dnia zasypia ok. 9.00 do 9.40, a potem ok. 14.00 do 15.00. Potem chce jej się spać ok. 18.00, ale jeśli wtedy uda jej sie zdrzemnąć, to ma kłopoty z zaśnięciem wieczornym, więc ją przetrzymujemy. Wieczorem, choćby się waliło i paliło o 19.00 kolacja i do łóżka. Ona w krzyk a my bajki, tulenie, relaksacyjna muzyka itp.Najwyżej wyjmujemy ją z łóżeczka, ale jest wciąż w swoim pokoju. Zazwyczaj usypia pomiędzy 19.30 a 20.15, choć ostatnie 3 noce (po 21.00 i ok. 22.00) ale pełnia była a ona niezła czarownica jest:-)

Bodzinek-trzymam kciuki za powodzenie operacji:tak:bedzie dobrze

Dziewczyny ja mam prosbe do was o rade jesli ktoras byla moze w takiej sytuacji,
Marta ma juz przwie 9m i chcialabym przestac karmic piersia je juz wszystko ladnie tylko nie je mleka modyfikowanego z butelki pije ale nie mleko uwazam ze pamieta smak z piersi i tylko dlatego nie chce, karmie ja wieczorem rano i w nocy piersia i teraz moje pytanko jak mam ja oduczyc ssania piersi w nocy, probowalam kilkanascie razy ale tak placze jak chce jej dac butelke ze nie moge tego zniesc najdluzej wytrzymalam godzine - dodam ze w nocy jest glodna, wiec ile dziecko moze wytrzymac bez jedzenia jakby nieplakala?????? nie chcialabym jej zrobic krzywdy a juz nie chce karmic piersia:-(, pomocy kobitki!!!!

Ja odzwyczajałam mojego syna od piersi jak miał 13 miesięcy.Początkowo chciałam zachowac nocne karmienie ale mały zaczął się budzic co 15-20 minut i nie wytrzymałam. Na początku też nie chciał pic mleka (nie potrafił wogole używac butelki) ale jak zmieniłam na inne to w końcu zaczął. Może trzeba wypróbowac kilka rodzajów zanim małej któreś zasmakuje? A jeśli chodzi o nocne karmienie to podobno w ty wieku dzieci powinny przesypiac juz całą noc (podobno hmm... mój syn ma 4 lata i co noc się budzi wiec różnie to bywa). Spróbuj małej podawac sycącą kolację np. kaszkę a w nocy tylko wodę do picia? Ona zapewne musi się po prostu przyzwyczaic do nowej sytuacji. Będzie dobrze!! trzymamy kciuki i dużo cierpliwości!! Aha synio też bardzo wreszczał w nocy jak nie dawałam mu cycusia ale to trwało ze trzy nocki i przestał. Nie zrobisz małej krzywdy!!!!

Maja, ja Kube odstawilam 3-y tyg temu. Dlugo jadl 3 razy w nocy. I najpierw wymeliminowalismy jedno karmienie. Ale mysle ze pomoglo to ze spalismy w drugim pokoju i Kuba nie czul ze cycek blisko. Jednej nocy godzine go tulilam i kolysalam (bylam twarda ;-), dalam do picia herbatke. Drugiej nocy o tej porze dostal herbatke. A trzeciej smoka i spal. Odkad zaczelismy spac w drugim pokoju jadl tylko raz w nocy. A teraz spi cala noc...wiadomo czasem sie przebudzi ale jak nie ze smokiem to po wypiciu ok 50 ml herbatki spi do 6-tej (czasem do 5-tej)
A moze Marta lubi jakis soczek...to rozciencz go z woda i moze jakos ja oszukasz...

sikoreczko dziekuje ci za odpowiedz
ja juz probowalam wszystkie rodzaje mleka modyfikowanego i nic mala wymiotuje i tyle pozatym jak ja za bardzo meczylam to az miala lek przede mna wiec przestalam postanowilam dac jej mleko krowie mowi sie ze do roku nie wolno wiec zaczelam wyprobowywac w malych ilosciach i podawac jej jogurty no i juz tak tydz jej daje albo i gdzies dwa i nie ma zadne reakcji wiec postanowilam dzis ja przetrzymac i na sniadanko nie podalam jej kaszki (na gesto ) tylko poczekalam az zglodnieje na dobre byla bardzo niezadowolona i marudna i glodna co oczywiste ale nadal bronila sie przed butelka z krowim mlekiem, po 5 godzi zaczela jesc zjadla wszysciutko i teraz spi juz1,5 mam nadzieje ze to dobry poczatek i teraz juz bedzie lepiej mimo ze jest ciezko:-(nigdy tyle nie wypila mleka co teraz mam nadzieje ze jej nie zaszkodzi albo nie obsypie krostkami:crazy:, a w nocy od urodzenia wstawalam raz do dwoch a teraz co 1,5 lub 2 wiec wyobrazcie sobie jaka ona musi byc glodna to jest juz bezsensu:sorry:
ach

reklama
megusek- bo ja mysle ze ona jest po prostu glodna ale moze masz racje moze cos do picia wystarczy teraz sa takie cieple dni i w mieszkaniu sucho to moze wystarczy dac jej pic juz sama nie wiem a czy may normalnie jadl mleko modyfikowane jak jeszcze karmilas piersia?

Do góry