reklama

Klub mam małych alergików

mamo małego alergika ja się cały czas trzymam zaleceń lekarki i nie eksperymentuje,chociasz muszę przyznac,że nieraz mnie kusiło,żeby spróbowac dac coś zakazanego ale się powstrzymałam.Ta lekarka nam powoli dietę rozszerza.Mam wielką nadzieję,że ta alergia w końcu minie.Niby testy nic nie wykazały,ale ona mówiła,żeby się tym nie sugerowac i dalej dietę trzymac.Ja podaję mojemu małemu zwykły chleb i nic mu nie jest,nie wyczytałam,żeby któryś mleko zawierał.Co do tych testów to płaciłam 180zł i w tym miałam 10 alergenów wziewnych i 10 pokarmowych,tych najczęściej występujących.Ale pielęgniarka mi się pytała,czy takie chcę,więc może można sobie wybrac inne,nie jestem pewna.

aga33 to fajnie,że u was lepiej z tą alergią.Mnie też wspominała o tym Vigantolu:-)Ja jadę do kontroli w kwietniu.A smarowałaś w końcu tą maścią Protopic?

reklama
Aga czy chodzisz do Pudelkowej??:confused:

Mamo malego alergika gdybys chciala to mam 3 namiary na alergologow ;-) + jeszcze pediatra neonantolog ktora sie zajmuje Dawidkiem (pod wzgledem alergicznym tez;-))

a u Nas ... mlodego znowu cos uczulilo ... liszajki na nodze sie pojawily :dry: ... znowu musze przestudiowac ostatnie menu Dawidka i dochodzic co to moglo byc :sorry2: .. no coz jak mus to mus :tak:

milego wieczoru dziewczeta i spokojnej nocki :tak:

Moniqa nie tylko ja chodzę do Pudełko, ale Asia 81 też. Znasz tę lekarkę??????:confused:

Asia 81 odnośnie maści to smaruję w ostateczności i tylko raz.Sporo się oczytałam na różnych forach i nie tylko o tej maści i tyle samo pozytywnych opinii co negatywnych:szok:

moniqa znasz tą lekarkę?Jaka jest twoja opinia o niej?

aga33 ja mu teraz trochę smaruję bo mu wyszły krostki po tym jogurcie naturalnym.
Pozdrawiam

Aga, Asia osobiscie jej nie poznałam, ale moja bliska kolezanka leczy u Niej swojego synka ... i z tego co slyszałam jest bardzo dobrym lekarzem, ale drogim ... zmienia leki bardzo często i to na te z najwyzszej pułki ... a z innych źródeł słyszałam, ze dobrze zajmuje sie dzieckiem ale tylko jak chodzi sie do Niej prywatnie ... ile w tym prawdy nie wiem, bo jak pisałam nie miałam z Nią doczynienia... , no ale kolejki jakie sie do Niej ustawiaja świadcza ze pewnie jest dobra w tym co robi ;-):tak:

Kamień spadł mi z serca:-) Już myślałam,że napiszesz, że to jakaś szarlatanka.:szok:Ja akurat chodzę z moją córcią do niej tylko prywatnie więc nie mam porównania.Jak już pisano wcześniej na forum za wizytę bierze 70 zł, ale taki wydatek raz na 2 miesiące jeszcze można przeżyć...
No nie mam szans napisać coś więcej, moja mała cały czas wrzeszczy.....cdn

Hej dziewczyny!

Troche mnie przestraszyłyscie z ta lekarka bo ja własnie chciałam sobie po tej pierwszej wizycie załatwiać już u niej wizytę nie prywatnie, no i rzeczywiście przepisuje drogie leki?Bo przyznam że u mnie za bardzo sie nie przelewa.

Ostatnia edycja:
spokojnie.... kto powiedzial ze bedziesz musiala podawac jakies leki? moze dieta eliminacyjna wszystko zalatwi?
moj Jasiek 2 razy dostal Zyrtec (ale akurat nie od alergologa) i raz jakis zastrzyk na pokrzywke - tez nie od alergologa tylko na pogotowiu.
Faktycznie drogie byly tabletki na wykluczenie/potwierdzenie astmy oskrzelowej - kosztowaly sporo ale tez to byly jedyne leki jakie nam alergolog przepisala w ciagu 1,5 roku!!!

Mój Patryś też miał tylko Zyrtec przepisany i Protopic na samym początku jak do niej poszłam,bo miał wysypkę(ta maśc jest droga ale wykupiłam ją tylko raz)Jeśli tylko alergia nie jest w jakimś zaawansowanym stadium,to na pewno obędzie się bez leków.:tak:

mamo małego alergika daj znac jak już będziesz po wizycie.

reklama
ja to ogólnie stwierdzam, ze leki przeciwalergiczne są drogie ... zreszta a co teraz jest taniego :sorry2: ... my teraz cały czas jedziemy na Zyrtec-u ... a oprócz tego rhinocort + oftaquix jak zajdzie potrzeba ... no i jeszcze jak jest juz mega problem z plamkami to cutivate w kremie ( ale to juz naprawde musi byc bidnie bo ja to do sterydów jestem bardzo na nie :no:)

Aga no co Ty ;-) :-) ... dostac sie do Niej to naprawde wyczyn, a to swiadczy o samych dobrych rzeczach ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry