Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Carolin - Tadek już nocki śpi całe i to nawet w swoim pokoju, my wreszcie wrócilismy do naszej sypialni (hehe, długo się wolnościąnie nacieszymy, drugie łóżeczko juz stoi...) Ja i tak wstaję w nocy na siku, więc wtedy zaglądam do niego i zwykle jest rozkopany, więc go przykrywam. Myślę, że gdybym go nie nakryła kołdrą, to nad ranem obudziłby się z zimna.
co do porodu - od tego tygodnia zaczyna do nas przyjeżdżać moja mama. Będzie u nas od wtorku do czwartku (poniedziałki u mojej siostry, a w piątki będzie wracać do domu). Od 38 tygodnia to już pewnie będzie cały tydzień u nas, bo jakby się coś zaczęło, to żeby mogła zostać z Tadkiem i żeby kto miał jedzenie przygotować, bo mój mąż to do kuchni ma 2 lewe ręceMi będzie ciężko zostawić Tadka, wiem, że nie będzie jakoś strasznie histeryzował i tęsknił i pewnie ja to gorzej zniosę niż on. Ale jJakoś sobie nie mogęwyobrazić, że przez min. 3 doby nie będę go widzieć
W dodatku jeśli się poród zacznie w nocy, to kurcze tak bez pożegnania nagle zniknę:-(
jej jak ten czas szybko leci !!! matko dziewczyny uściski !!!
u nas na razie nic... choc dopiero przestajemy się zabezpieczać..;-)
Moonik dasz radę..choć serce się kraje jak pomyśli się o tych 3 dniach.. obyście tylko nei musieli siedzieć z zółtaczką w szpitalu !!
Justyna - termin mam na 11 grudnia, niecałe 2 miesiące zostały!!
Madzik - no to może za miesiąc się nam tu pochwaliszTRzymam kciuki!!
Wydałam dzisiaj duuuuużo pieniędzy, ale torbę już mogę powoli pakować: pieluchy dla maluszka (matko, pamiętacie rozmiar 3-6 kg?? Jakie to maciupkie!!), megapodpaski dla mnie, waciki... Jelpa kupiłam do wyprania ciuszków, pościel porządną, fiuuuuuuu, zaczyna mnie brać syndrom urządzania gniazda na nowo!!!![]()
moonik - no, ja raptem 3 tygodnie po Tobie mam termin ;-)
fakt, że ta ciąża mija mi strasznie szybko i nie wiadomo kiedy...
ale też o wiele lepije się czuję w tej ciąży niż w poprzedniej
ja tez już powoli zaczynam przygotowania. Jasiek pierwszą noc spał w nowym łóżku, a jego stare łóżeczko przygotowane dla brata. nawet pewnie już go nie będziemy składać.
porobiłam porządki w szafkach i dziś juz pewnie zniosę pierwsze pudło ubranek małych do przejrzenia i uprania.
za torbe do szpitala pewnie dopiero w grudniu się wezmę
madzik - trzymam kciuki ;-)
Dominika - ciekawe, czy urodzisz jeszcze w tym roku, czy w przyszlym :-) Bo to na lata to będzie albo rok różnicy albo 2 lata, u nas wyjdzie rok. Choc w sumie to nie tak dobrze, bo potem te maluchy grudniowe najmlodsze w szkole są
A ja wczoraj mialam pierwsze skurcze przepowiadające - szok, bo z Tadkiem nic takiego nie mialam (z nim nie mialam zadnych objawów konca ciązy, jak się w koncu zaczęło, to od razu był poród). A tu wczoraj brzuch mnie w dole zaczał bolec jak przy okresie. Położylam się i po 40 minutach przeszło. Ale naprawdę byłam zdziwiona (nie wiem, skąd wiedzialam, ze to na pewno nie poród i sie nie wystraszylam).
Dzisiaj mam USG wieczorem, jak dam rade, to potem napisze, co i jak.